BenQ W1070 Review

Update 2:
Nu met beelden.

Update 1:
3D beelden zijn mooi,

Pluspunten

• Haarscherp beeld zo recht uit de doos (week in bezit)
  • Prijs technische gezien: veel voor weinig
  • lens shift (het plaatsen van de beamer word stuk makkelijk,

Minpunten

• afstandsbediening voelt goedkoop aan.
  • afstandsbediening heeft geen verlichting. (het is lastig in donkere ruimte de juiste knoppen te vinden. Alhoewel dit alleen bij initiële set-up fase is. eenmaal ingesteld gebruik ik de afstandsbediening niet veel.
  • De ventilator maakt lawaai maar niet hard genoeg om storend te zijn.

Update: 2 let niet op de troetelberen :-)) beelden zijn van Netflix. Het ging mij om de details die te zien zijn. Tot gemaakt op 50cm afstand van scherm. Scherm diameter 115inch (2,9m)

Update 1:
beamer herkent echter niet 3d beeld. je zult handmatig aanmoeten geven wat voor 3D beeld het is. (geldt voor download/bluray en ps3)

Review:
Dit is mijn eerste beamer. Ik heb dus geen vergelijkings materiaal.
Ik heb wel online (zoals iedereen hier) aardig wat modellen vergeleken. (o.a. ESPON/OPTOMA)
De Benq W1070 sprong er wat mij betreft wel boven uit. Zeker gezien alle features die er op zitten en dat voor onder de €750,-.

Ik kijk via apple TV naar netflix. De super HD beelden van Netflix zijn super en een blu ray helemaal.
De "gewone" netflix beelden vond ik van aardig. maar dat kan ook puur aan het filmpje liggen.

Ik moet de beamer nog ophangen en helemaal instellen. Ik zal daarna mijn review aanpassen.

Het afspelen van 3D content nog niet aan toe gekomen. Evenals het aansluiten van de PS3

Wat mij verder wel opvalt is dat je gelimiteerd bent aan de afstand: beamer tov scherm. met de zoom functie heb je wat spelings ruimte. in mijn geval 84 cm

Update:
3D beelden zijn mooi, zeker de moeite waard voor je ps3! echt een aanvulling op het game gevoel.

Beelden volgen later

Heb jij ook een BenQ W1070?

Is dat ding al een keer aangesloten? ;)
Ja dat ding hangt is inmiddels aangesloten.
Jammer dat je de review dan nog niet hebt aangepast. Je bent de enige die überhaupt de moeite heeft genomen het te doen, dat wel. Maar al met al kan ik uit deze review nog niet echt halen of het een interessant home cinema model is. Een aantal foto's zou al een boel goed doen denk ik! :)
Hi,

Wat voor foto's zou je graag willen hebben?
Blu-ray, ps3, download beelden??

Verder heb ik geen spijt van aankoop. Mooi beeld.

Michel
Hoi :)

Kan je iets meer uitleg geven wat je bedoelt met het commentaar betreffende de gelimiteerde afstand? Anders gezegd, waar ik met een (deze) beamer benieuwd naar ben:

Ik zet 'm bijvoorbeeld 2 meter van de muur, wat is dan de afmeting van mijn kijkbeeld?

[Reactie gewijzigd door Kleinebehuizing.nl op 23 juli 2024 21:38]

Ha,

Je kan de beamer max 3,5 meter van je scherm hangen. In mijn situatie had ik liever iets verder gehad. Ik heb het gelukkig wel op kunnen lossen.

Via de Benq website kun je een handig tooltje invullen. (scherm afmetingen/ afmetingen tov scherm en de hoogte van projector en scherm.

Dit is ook een handige site http://www.projectorscree...alculator.html#calculator

en via deze site een zeer uitgebreide excel file: