Cooler Master V8 Review

J.S. Bach
14 december 2010, laatste update op 16 december 2010, 5.049 views

Cooler Master V8

Update
Het werd tijd voor een update dus zie hier een update.
Inleiding
Omdat er nog al wat gebeurd is vertel ik eerste het verhaal wat er met de pc is gebeurd, en daarna ga ik dieper in op het product zelf.
Het verhaal

Pluspunten

• inbussleuteltje om je fan goed te draaien heb je verkeerd erin gezet.
  • makkelijk te gebruiken.
  • geschikt voor veel sockets.
  • Houd het hoofd koel.
  • Mooie zacht toon
  • Groot als je van groot houd

Minpunten

• moeilijk in te bouwen.
  • niet geschikt voor moederbord tray
  • Groot, als je niet van groot houd

Update
Het werd tijd voor een update dus zie hier een update.
Inleiding

Het verhaal
De pc heeft in november dit jaar een grote opknapbeurt gekregen. Dat had als reden dat de pc 1 maand helemaal uit elkaar lag, omdat er verbouwd werd. De aanlevering van bouwmaterialen duurde dus danig lang. Dat mijn kamer 3 volle weken zonder stroom kwam te zitten en voor mijn pc geen andere kamer was om hem tijdelijk te stallen en te laten draaien, restte mij niks anders dan de pc noodgedwongen, op de vliering achter te laten. 3 weken stond hij in het donker te niks te doen. (vanaf 1 oktober tot en met 23 oktober heeft de pc stil gestaan.). Toen de verbouwing zijn einde naderde, heb ik ervoor gekozen om de pc een upgrade pakket cadeau te doen. Dit bestond uit: ASUS ENGTS 450 en een Cooler Master PRO GOLD 700 WATT. Later is er nog een Plextor LB950sa Blu-ray speler aan toegevoegd. Op 21 oktober werd mij verteld dat de verbouwing over een paar dagen is afgelopen. Heb ik dit cadeau voor mijn pc besteld, en 1 dag later was het al binnen. Op 25 oktober moest ik voor 1 uur terug naar school. Automatische kreeg ik toen vrij van het werk. Wat mij een goede gelegenheid gaf, om mijn pc weer op te Zoeken. De eerste ontmoeting heeft toen plaats gevonden. Eerst herkende ik hem niet meer omdat hij was veranderd naar grijs. Ik heb toen besloten om de pc helemaal uit elkaar te halen en grondig schoon te maken, en het upgrade kit te monteren. Daarna heb ik alles weer naar mijn kamer getransporteerd, en daar weer alles aangesloten. Hoera, de pc draait weer, het nieuwe computeren kon beginnen.

Socket
De Cooler Master V8 is geschikt voor de volgende socket: LGA 775, 1366, AM2, K8: 754/939/940
Dus voor ieder moederbord is er wel een geschikt type.

What is in the box?
Wat vinden we allemaal in de doos
  • Snelstartgids in allerlei talen.
  • Backplats
  • Frontplates
  • Schroeven.
  • Fancontroller
  • Anti tril rubbertjes
  • En natuurlijk de CPU Koeler
Installatie, uit elkaar en in elkaar
De uitstallatie ( ja een nieuw bedacht woord) ging heel snel, en binnen een 5 minuten had ik hem uit elkaar. Grondig schoongemaakt, zowel de CPU als het koelblok heb ik schoon gemaakt met pure alcohol. Daarna heb ik een nieuwe klodder (niet te groot natuurlijk) pretvet erop gesmeerd, dat de warmteoverdracht goed is. ( koelpasta)
Maar de installatie die verliep wat moeilijker. Die was na 2 koppen koffie en een bak patat afgerond. Maar dat was deels te wijten aan de ruimte waarin ik moest werken. Dus toen heb ik de zooi naar de kamer van me vader geplaatst en daar ging de installatie heel wat sneller. Eerst de backplate installeren en dan de frontplate installeren. Dan de Koeler vast houden en toen schroeven installeren. Gelukkig heb ik gebruik gemaakt van een kleine accuboor. Dus het snel vast. Het resultaat. Een stofvrije pc, die vrolijk weer snort en meteen zijn record als aan staan heb verbeterd. Van 24 uur naar 192 uur.

Fan speed controller
Wat is er fijner op deze aard wanneer het koelblok…… over fan control beschikt.
Zelf geef ik niet zo om die rommel die erbij word geleverd, maar nu was het toch wel handig. Het is geen plastic of wat dan ook, nee van mooi zuiver metaal waar ook nog eens Cooler Master in staat gegraveerd. De bouw is degelijk alleen het hangt wel gruwelijk in de weg wanneer je bezig bent met het inbouwen.

Koelblok/vormgeving
Het koelblok heeft 8 heatpipes, die direct staan verbonden met het koelblok. Het valt wel op dat de fan naar beneden blaast. Je zou in eerste instantie verwachten dat de luchtstroom warm is, maar integendeel. Het is een koude luchtstroom. Deze luchtstroom komt uiteindelijk neer op de GPU van me NVIDIA GT450, die daardoor goed gekoeld word. En dat zorgt ervoor dat er weer minder herrie is.
De warme lucht wordt door een 80 mm outtake fan de kast uitgeblazen. Deze lucht is redelijk warm, maar niet zo warm, dat je kopje thee warm blijft. Echter wie de koeler andersom laat draaien, dan is het wel raar dat de koude luchtstroom op eens warm word. (raar maar waar) en als dat je voeding inblaast dan word je niet blij. Want dan kan de tempratuur in de voeding verbazingwekkend hoog, en stond de tempratuur in me voeding op 98 graden in load. Nu weet ik dat de voeding die in mij pc zit (Cooler Master PRO GOLD 700 watt) erg warm kan worden. Maar nadat ik van de schrik ben bekomen, heb ik een aanpassing verricht (de CPU koeler blaast nu de lucht naar beneden en de warme lucht naar buiten. Want het was eerst andersom.) zodat de koude luchtstroom op de GPU beland. Nu is de voeding op load rond de 80 graden, en idle 68 graden. Nog steeds erg warm dus. Maar dat even ter zijde. Dan nu de vormgeving.
Daar kan ik kort over zijn, want het ding ziet er mooi uit. Maar ja, smaken verschillen. Ik vind de koeler mooi, die rode ledjes die laten zien dat je die koeler met respect moet behandelen. (het is maar grapje, neem dus niet verkeerd op.)

Tempraturen
Nu zijn we bij het hoofdstuk aangekomen waar het allemaal om draait. DE TEMPRATUREN. Ik heb alle tempraturen gemeten met Realtemp. Om een goed beeld te geven heb ik de processor met 0.89 GHZ overgeklokt. (dus van 2.53 naar 3.42.) De processor betreft een Intel CORE 2 Duo E7200. Niet een van de snelste maar toch het is mooie middelmotor, die het bewerking van foto’s en het gamen van de wat zwaardere games mogelijk maakt. Mocht je zwaar gaan gamen met deze processor, zorg ervoor dat minimaal op 3.0 GHZ is geklokt. Maar wees niet bevreesd, deze processor is gemaakt om goed over te klokken. De tempraturen stijgen in de regel niet zo heel hard. Tijdens het testen heb ik gekozen om de load test uit te voeren met Crysis op high. Dan nu de uitslagen.

Processor op 2.53

1800RPM

Idle: 36 Graden
Load: 42 Graden

Verschil: 8 graden.

Nette prestatie. Maar let wel, ieder systeem is uniek, de waarden kunnen dus hoger of lager uitvallen bij jou pc. En alsjeblieft ga in je reactie niet in discussie over hoe ik voor elkaar heb gekregen, want de outake fan en intake fan, stond op performance, dus airflow is wat beter. En ik weet ook wel dat de gebruikte processor niet een van de beste is, maar dat kan mij niet schelen, wat ik vind dat mijn pc een beest van een ding is. En ik zou hem niet zo gauw verkopen. Deze koeler is instaat op de een heethoofd zoals de Intel CORE i7 980x koel te houden

MOBO tray
Het wel jammer dat hij niet past in een mobo tray.
Je komt zo'n 2 tot 3 cm tekort.

Is deze koeler waar voor je geld? Ja.
Is deze koeler instaat om mijn pc koel te houden.? Ja, onder voorwaarden dat je een grote pc kast heb (zoiets als een Midi case zonder mobo tray.) Veder de koeler is imposant en koelt de processor goed. Veder is de processor koeling geschikt voor alle gangbare sockets. Aanradertje

Nawoord
Er zullen hier en daar redelijk wat taalfoutjes zitten, maar als je nagaat dat ik de hele dag door Duits of engels word omgeven en thuis op de pc alleen maar msn taal spreek dan denk dat je wel kan indenken dat af en toen voor mij lastig is om dingen te schrijven. Ik weet het, het is slap excuus, want iedere Nederlander moet zijn Nederlands in woord en geschrift kunnen en kennen.. Maar gelukkig de F7 knop ken ik inmiddels al. Maar ik doormiddel van mijn werk moet ik gelukkig veel meer Nederlands schrijven, dus ik word er goed in getraind. Nieuwe Reactie stel ik zeer op prijs, maar alsjeblieft houd het netjes.
Er zullen ook nieuwe Foto' s komen.

Foto's
Zie hier de foto's in de kast is ingebouwd

Heb jij ook een Cooler Master V8?

oke je review is nu overzichtelijk en bevat de informatie dat mensen nodig hebben die opzoek zijn naar een goed review over dit produkt :)
bedankt :)
zie hier de foto's :)

[Reactie gewijzigd door J.S. Bach op 24 juli 2024 06:18]

Ik denk dat je toch "iets" te veel koelpasta ertussen hebt zitten. ik heb ook de bijgeleverde koelpasta gebruikt bij mijn Hyper Z600 en die is nu nog half vol. Vooral gezien je temperaturen, mijn E6300 op 2.4Ghz is passief even warm.(zie mijn review).
aangepast

[Reactie gewijzigd door J.S. Bach op 24 juli 2024 06:18]

Idd. met een bijgeleverd tubetje pasta bij de TX3 heb ik nog 4 computers mee gedaan voordat deze uitstierf. een hele tube erop smeren is overdone ;)
behoorlijk matig review het kan wat uitgebreider,wat voor systeem heb je en hoe snel draait je cpu ?
48 graden vind ik best hoog is dat in IDLE of in LOAD ?. je kon net zo goed een betere koeler kopen die minder bruut uit ziet maar beter presteerd -__-
ik hoop dat hij nu zo beter is
Anoniem: 134818 24 november 2008 18:01
Dat is je idle temperatuur neem ik aan? Zet er ook ff duidelijk bij wat hij doet op load. Stress testen kan je goed doen met orthos. gewoon mooi lijstje maken.

etc etc etc.
is gedaan van

Idle: XX graden. Load XX graden

wegens drukte ben neit toe gekomen aan orthos
Als je tijd hebt, mag je daarna Intel Thermal Analasis Tool (kort weg TAT) eens proberen. Die stressed nog harder.
EDIT: net ff gekeken op CM site, blijkt dat er wel een fan bijzit :P

[Reactie gewijzigd door ThomasJ op 24 juli 2024 06:18]

tuurlijk zit er een fan bij
anders deed hij het niet goed krijg ik een melding
Oke ff een bewerking heb op internet gelezen dat je inbuss schroeven beter kan vervangen voor mooi schroefjes. Kan je beter de fan schoenmaken.
1 oktober tot en met 23 oktober heeft de pc stil gestaan

dus 24 okt heeft de pc 96 uur in een dag gedraaid _/-\o_
Ik heb wel even een vraagje. Ik heb deze nuop een am2 zitten, maar wil graag naar AM3. Gaat dit nog passen?
socket 939 ,am2(+) en am3 zijn als bracket hetzelfde maar indien je de gaten in het mobo bedoelt is alleen 939 niet gelijk aan de am2- am3