Dali Zensor 3 (Zwart) Review

29 december 2013, laatste update op 29 december 2013, 8.538 views Rapporteer

Na lang wikken en wegen heb ik dan toch men simpele speakers vervangen voor betaalbare hifi speakers.
Ik had al lang van de zensors 1s gehoord deze zijn vooral bekend voor hun goede tweeters en snelheid zeker ten opzichte van hun prijs. Maar komen vooral bass tekort. Nu zijn er dan de zensor 3s die een heel stuk groter zijn en over de drivers van de zensor 7 speakers beschikken.
Ik heb de zensor 3 speakers nu staan op een relatief kleine kamer en ze worden ook nog geholpen door een actieve yamaha subwoofer. Dit is aangesloten op een simpele sony receiver welke meestal signaal krijgt via de pci geluidskaart in me pc.
Luistersessie:
Eigenlijk zijn de zensors nog in aan het spelen maar hier zijn mijn 1ste bevindingen:
Het hoog dat uit de...

Pluspunten

• Zeer goede tweeters
  • Extreem snelle drivers
  • Bouwkwaliteit
  • Prijs

Minpunten

• Groot voor bookshelf speakers dus opletten!

Luistersessie:
Het hoog dat uit de tweeters komt is loepzuiver en nooit storend!
De drivers zijn vooral heel snel omdat ze heel licht gemaakt zijn en hebben echt geen moeite met de snelste elektro knallers :)
De bass gaat niet zo laag als met een goede zuilspeaker maar hier schiet mijn subwoofer te hulp.

Qua looks vind ik ze erg mooi en ze zijn heel goed afgewerkt ook de aansluitingen.
De gelakte voorkant is natuurlijk wel gevoelig voor vuil/vingers.

Heb jij ook een Dali Zensor 3 (Zwart)?

Bedankt voor je simpel maar toch informatieve review. Je minpunt kan ik moeilijk als een echt minpunt beschouwen, je weet tenslotte wat je van te voren aanschaft.
Het is eerder een waarschuwing dan een minpunt inderdaad. Ik wist ook van te voren dat ze groot zijn maar kan me wel voorstellen dat mensen deze online bestellen zonder naar de dimensies te kijken. Als je nog extra info wil kan ik wel wat toevoegen aan de review, heb deze maar snel op me tablet geschreven :)
Beknopte maar toch behulpzame review!

Met welke Yamaha sub heb je deze gecombineerd?

Ik wil ook nog eens een keer ergens naar de Zensor 3's gaan luisteren en eventueel aanschaffen. We hebben nu Mordaunt Short 908i zuilen staan: Vrij hoge en diepe, maar wel smalle jongens (met wel een mooie grote side-firing woofer onderin), waar ik altijd best blij mee was, hoewel de aluminium drivers en ietwat schelle tweeters nogal eens vermoeiend kunnen klinken. Bovendien vinden we ze niet echt "rond kruipend kind"-proof. Dus ik ben aan het overwegen of het wat is om een wat groter en hoger AV-meubel te nemen en dan deze Zensor 3's erop te zetten, eventueel ook geholpen door een sub.