Voor mijn R9 290 heb ik een aantal maanden geleden direct een waterblock aangeschaft.
Omdat ik al een tijdje fan ben van EK en haar waterblocks (ik had hiervoor een watergekoelde GTX 680 met EK block maar ook een pumptop/reservoircombo en CPU block) wilde ik ook dit keer weer een block van EK.
De verpakking was uitstekend zoals ik inmiddels gewend was. In de - erg mooi vormgegeven - doos vind je altijd een aantal extra spare-parts zoals schroefjes, tubetje koelpasta (dit is MX-4 vergelijkbare koelpasta heb ik begrepen) en meer dan genoeg thermal pads. Mocht je dus iets verpesten bij het knippen of iets anders, dan is er altijd genoeg extra om het op te vangen.
De instructies voor het installeren van het blok zijn op een dubbelzijdig A4tje geprint. Deze zijn erg duidelijk en zorgen er voor dat de installatie ook voor beginners makkelijk te doen is.
De kwaliteit van het block en de afwerking ervan is prachtig. Dit kan ik echter alleen over de nickel variant zeggen aangezien ik nog nooit een koperen versie heb gekocht.
De 290 is een erg hete kaart. Deze wordt tijdens het gamen vaak 95 graden met de standaard reference cooler. Met het EK block er op werd mijn 290 slechts 46 graden onder load met een overclock van 1230 mhz op de core, en 1500 mhz op het geheugen (t.o.v. de stock 947 mhz core, 1250 geheugen). Ik heb een afbeelding toegevoegd van een screenshot die ik genomen na een BF4-sessie van 2 uur. Hier was de overclock op de 290 echter nog ietsje lager.
Mijn loop bestaat uit een 360 + 240 rad (allebei 60mm dik), cpu block en gpu block. De CPU is een 4770k die op dit moment 4,7 ghz draait, nog niet ge-'delid'. Op de afbeelding draait hij nog op 4,4.
Bij het minen naar Litecoins haal ik met deze GPU 875 khash/s. De VRMs worden dan maximaal 52 graden met dit blok, wat echt een prestatie is.
Ik heb eigenlijk helemaal niets te klagen over dit block, dus dat doe ik ook niet