NEC ND-3520 16x (Dual-layer) Review

BoB_HenK
18 mei 2005, laatste update op 18 mei 2005, 529 views Rapporteer

NEC ND-3520 16x (Dual-layer)

Toen mijn vorige brander (een Lite-On) het begaf ben ik op zoek gegaan naar een betaalbare, liefst dual-layer, brander waarmee ik weer even voor uit zou kunnen. Al heel snel viel mijn oog op de NEC ND-3520. Zowel op GoT als in reviews las ik veel goede dingen over deze brander. Ik moet zeggen dat de die positieve reacties zeker juist zijn. Natuurlijk zijn er een aantal minpuntjes, maar geen enkel stuk hardware is natuurlijk perfect. De brander wordt netjes in een goede doos geleverd en is net zoals alle CD/DVD-drives te monteren. Eenmaal geinstalleerd werkt de brander onder Windows XP direct. De media die ik getest heb met deze brander zijn onder andere 8x Memorex DVD-R en 4x Arita DVD-R (de mediacodes zoek ik even op). Geen enkele DVD...

Pluspunten

• De prijs
  • De mediacompatibiliteit
  • Snel&Betrouwbaar

Minpunten

• De geluidsproductie is aan de hoge kant, maar niet echt storend.
  • De leessnelheid ligt soms aan de lage kant.

De media die ik getest heb met deze brander zijn onder andere 8x Memorex DVD-R en 4x Arita DVD-R (de mediacodes zoek ik even op). Geen enkele DVD mislukte, ondank het feit dat ik de 8x op 12x brandde. Tijdens het branden neemt de NEC wel redelijk veel CPU in beslag, al vormt dat niet echt problemen. Ook het algemen geluidsniveau had wat lager gekund. Het geluid dat vrijkomt is echter niet storend.

Al met al denk ik dat er, zeker binnen de prijsklasse waarin de ND-3520 zich bevindt, geen dual-layer brander te vinden is die z'n werk beter doet dan deze NEC :).

Heb jij ook een NEC ND-3520 16x (Dual-layer)?