Sandisk Extreme Ducati Edition SD Plus 4 GB Review

Anoniem: 237860
9 november 2008, laatste update op 9 november 2008, 751 views

Sandisk Extreme Ducati Edition SD Plus 4 GB

Door een plaatselijke actie aanbieding (éénmalig) kon ik deze goedkoop aanschaffen (Eur. 14,95).
Het handige van dit flashkaartje is dat het direct aan de USB aansluiting kan.
Als je het in je fototoestel gebruikt, kan je direct overal je foto's per USB op een computer zetten (zonder SDHC lezer.).
Dit maakt het eigenlijk een USB stick en SD kaart in 1.
Levering in doorzichtig plastic doosje (in blisterverpakking), van 4,5 mm. dik dus kan mooi in je portemonee (ongeveer 3,55 x 3,65 cm. LxB).
Constructie is goed, het gedeelte dat je kan openklappen, klikt bij 90 graden vast en bij 180
graden.
Het blijft zeer plat, alleen een SD kaart is wat breder dan de meeste USB sticks, bij mij paste hij
net in de USB poort achter in de computer,...

Pluspunten

• Klein en inclusief USB interface.
  • Zeer snel in lezen.

Minpunten

• Schrijft wat langzamer.

Het handige van dit flashkaartje is dat het direct aan de USB aansluiting kan.
Dit maakt het eigenlijk een USB stick en SD kaart in 1.

graden.
net in de USB poort achter in de computer, tussen de andere kabels, en voorin is meestal geen
probleem.
Het geheel lijkt redelijk stevig ondanks dat als zo klein is.
Als je het voorzichtig openklapt dan lijkt mij dit honderden malen bruikbaar zonder dat het
breekt of lam wordt.
Maar niet voor dagelijks gebruik als USB stick als je dit elke dag enkele malen open en dicht
klapt dan denk ik dat je te onvoorzichtig gaat doen en uiteindelijk toch wat breekt.
De metalen contacten voor de USB aansluiting lijken ook goed stevig uitgevoerd, ik verwacht
dat dit nauwelijks kapot kan.

Snelheid.
Op de verpakking staat 100X 15MB/s.
Het lezen gaat sneller en schrijven langzamer (valt wat tegen), zie benchmarks hieronder.
Als je dit in een fototoestel gebruikt is het schrijven niet zo van belang, de leessnelheid van
22MB/s vindt ik toch wel geweldig goed (voor deze prijs), natuurlijk kan het nog sneller als je
meer wilt betalen voor een gewone (hoge snelheid) SD kaart, een Sandisk Extreme III of iets
soortgelijks, de vraag is echter of je USB lezer kunt krijgen die ook zo snel is, die goedkope
interne combi kaartlezers zullen hier weinig recht aan doen.
Zoals te zien is op de foto's is er zelfs een groen LEDje, die zoals gewoonlijk continue brandt
als deze op de USB aangesloten is en knippert als er geschreven of gelezen wordt.
Zeer handig en goed product !

SiSoftware Sandra Benchmark Verwisselbare Opslag/Flash

Write Performance : 8.53MB/s, 58.25X

Praktijktest, van mijzelf, kopiëren met Windows XP:
SCHRIJVEN:
3514,6 MB 1.470 bestanden - gemiddeld 2,39 MB/File
6m33s = 393 s. - 8,94 MB/sec.
LEZEN:
2m43s = 163s. - 21,56 MB/sec.

Heb jij ook een Sandisk Extreme Ducati Edition SD Plus 4 GB?

Ik zo'n zelfde maar dan een 2GB versie (SD Ultra2 Plus), erg handig ding, vooral die USB functie.
Echter, 1 van de twee die ik heb is bijna letterlijk in rook opgegaan toen ik hem in een USB slot prikte, hij maakte blijkbaar kortsluiting door het 'erin steken'. Sindsdien prik ik hem eerst in een usb kabel voordat ik data ga overzetten, dan maar iets minder handig. Een verbrandde SD-Kaart + gesmolten USB slot vergeet je niet zo gauw. :(