Na een paar maanden geleden deze kaart van een medetweaker over hebben gekocht vond ik het tijd om eens mijn mening te geven over deze videokaart.
Ik heb deze kaart nu ongeveer 2-3 maanden in bezit en heb eigenlijk niet meer dan lof over deze videokaart.
Algemene beoordeling:
Zoals ik al had aangegeven heb ik deze kaart van een medetweaker overgekocht.
Dus ik heb niet alle features bij de kaart meegeleverd gekregen.
De kaart zelf kwam in een grote doos die 2x zo groot was als de kaart zelf.
De kaart zelf is gebakken op de RV600 Chip van Ati.
Toen ik de doos opende zag ik de kaart netjes in de platic folie liggen toen ik de kaart uit de doos haalde merkte ik meteen hoe zwaar deze kaart eigenlijk is.
De grote rode koeler die erop zit is ook groot maar dit komt vooral omdat ik van een 7600GT naar deze kaart upgrade.
Verder zit er op de kaart 2x een PCI Express connector op eentje is 6 pins en de andere is 8 pins.
Bij de videokaart zaten ook 2x PCI Express connectors bij.
Voor de rest was er nog een driver cd aanwezig en 2x een VGA > DVI verloopje aanwezig.
Featureset:
De Featureset van de kaart heb ik beoordeeld met een goed.
Op de kaart zitten 2 DVI uitgangen welke ook dual-link zijn en waar maximaal 2 monitors aan kunnen gesloten worden.
Er zit ook een S-Video aansluiting op ( Correct me if i'm wrong

Op deze kaart zit ook een geïnterregeerde 5.1 soundchip op dit heeft ATI gedaan omdat deze kaart ook HD ondersteund.
Prestaties:
Ik ben tevreden over de grafische weergave van de kaart.
Ik heb de kaart getest met de volgende games: GRID, Call of Duty 4 MP en Counter Strike: Source.
In alle games brengt deze kaart goede weergave op mijn native resolutie van 1440x900.
Ik heb de FPS gemeten met Fraps hieronder de resultaten:
GRID 1440x900 Alles op de hoogste instellingen:
Minimaal: 35 FPS
Gemiddeld: 60 FPS
Hoogst: 90 FPS
Call of Duty 4 MP 1440x900 Alles op hoogste instellingen:
Minimaal: 30 FPS
Gemiddeld: 80 FPS
Hoogst: 125 FPS ( Heb hier mijn FPS op gelocked )
Counter Strike: Source Alles op hoogste instellingen:
SM 2.0 score: 5027
HDR/SM3.0 score: 5738
CPU Score: 2776
Overklokbaarheid:
Heb de grafische kaart nog niet overclocked en ben dit niet van plan te doen aangezien de kaart mij genoeg prestaties levert en ik het niet nodig vind.
Let wel op als je wilt overclocken met deze kaart dien je de 6+2PCI + 6pin PCI te gebruiken.
Als je deze kaart draait op 2 keer een PCI 6pin connecter kun je helaas niet overclocken!
Beeldkwaliteit:
Zoals ik al eerder heb aangegeven is de beeldwaliteit goed.
Alles word scherp weergegeven ik gebruik de kaart i.c.m een Samsung Syncmaster 931BW.
Ik heb alles via DVI aangesloten zodat ik een goede beeldkwaliteit hebt.
Mocht je nog niet tevreden zijn over de beeldkwaliteit kun je deze nog tweaken in de Ati Catalyst Control Center.
Modbaarheid:
Modbaarheid van de kaart is goed ik baseer dit omdat er genoeg aftermarket coolers beschikbaar zijn voor de kaart zowel air coolers als gpu watercoolers.
Zelf ben ik van plan er over een tijdje een aftermarket cooler op te zetten aangezien de kaart een aardig hittehoofd is en als de kaart eenmaal bezig is met games afspelen lijkt het niet of er een stofzuiger aanstaat.
Driver- ondersteuning en compatibiliteit:
Driver ondersteuning is goed van Ati dit mag in principe ook wel aangezien het een kaart is van 2 generaties terug, heb nog geen BSOD gehad door de drivers van Ati kortom ik geef dit een goed
Warmte- en geluidsproductie:
De kaart is een aardig hittehoofd en al helemaal niet energiezuinig!
Kaart loopt op idle al zo 60 graden wat ik zelf nog acceptabel vind na een paar uur intensief gamen is de temperatuur 90 graden.
Zoals ik al had aangegeven als ik aan het gamen ben begint de koeling van de kaart veel herrie te maken en daar kun je je aardig aan storen.
Prijs:
Zoals ik had aangegeven heb ik deze kaart van een medetweaker overgekocht voor 60 euro inclusief verzendkosten.
Ik heb er tot heden nog geen spijt van gehad aangezien ik tot nu toe alles nog kan draaien met deze kaart.
Dit was mijn review.
Mochten er nog op of aanmerkingen zijn hoor ik deze graag!