Samsung 840 EVO Desktop kit 120GB Review

12 december 2013, laatste update op 12 december 2013, 24 views Rapporteer

Tijd om de desktop van ruim 4 jaar oud eens te updaten, keuze is gevallen op een SSD van Samsung. Wilde voor de Pro gaan maar lees genoeg goede berichten over de EVO en is prijstechnisch erg interessant. Ik wilde de SSD eerst los kopen maar ben toch voor de desktop versie gegaan. Bij Dixons zijn de "gulle gift" weken en kreeg dankzij Facebook €10,- korting waardoor hij voor €94,- de volgende dag in huis was.

Pluspunten

• Erg gebruiksvriendelijk dankzij de meegeleverde USB adapter en software (magician en Data migration) om een clone te maken van je huidige HD. Binnen een half uur (51GB) was hij klaar en kon de wisseltruc uitgevoerd worden.Geen centje pijn, startte meteen op en wat een verschil!!!

Minpunten

• Nagenoeg geen. Ik lees eea over AHCI, kreeg daar bij magician een melding dat de SSD niet optimaal benut wordt, ik kan hier niet voor kiezen in de BIOS en kan dus niet de beoogde snelheden halen. Niet dat hij nu niet snel is maar het kan blijkbaar nog veel vlotter.

Heb jij ook een Samsung 840 EVO Desktop kit 120GB?

Positief:

Negatief: