D-Link DGL-4300 108 Mbps draadloze Gigabit Ethernet router voor online gaming Review

Paquito
4 november 2008, laatste update op 4 november 2008, 716 views

D-Link DGL-4300 108 Mbps draadloze Gigabit Ethernet router voor online gaming

Ik heb deze router iets meer dan twee jaar geleden gekocht, toen hij nog 140 euro kostte. In eerste instantie een prima apparaat met de stock firmware. Echter, naarmate de firmware updates kwamen begonnen de problemen, zoals een continue rebootende modem en wegvallende wireless verbinding, toe te nemen. Hier op t.net bij de meuktracker werden dezelfde euvels gemeld en een simpele search via google vindt talloze klagende Amerikanen. Ik ben altijd bij de stock firmware. 1.3 gebleven,want dat draaide prima.

Pluspunten

• Veel verschillende instelmogelijkheden wat betreft port forwarding, port shaping. Je kan ook bepaalde applicaties voorrang geven qua traffic
  • gigabit
  • turbo opties voor wireless
  • stil in gebruik. Geen fan of piepende transistors oid. (wel eens gehad met andere merken)
  • Smal en stijlvol.

Minpunten

• Slechte support
  • Buggy firmware
  • Onbetrouwbaar
  • draadloos bereik was met bepaalde wireless adapters ver onder de maat. Andere wireless adapters hadden wel weer vol signaal. (andere mensen op Amerikaanse forums hierover ook zien klagen)

3 van 5 sterren (Voldoende)

Dan nog het ergste. Afgelopen week is de router ermee opgehouden. Hij doet niets meer. Zelfs het power lampje gaat niet branden. Net over de 2 jaar garantie heen. Dlink gebeld. Support medewerker zegt in eerste instantie een nieuwe router toe. Krijg ik later een mail van een benelux manager dat de hele zaak niet doorgaat.De mail bestond uit een zin. That's it. Geen sorry of aanbieding voor reparatie. (al dan niet betaald) Geen uitleg waarom de support medewerker een nieuw exemplaar beloofde. Nee, ik mag een nieuwe router kopen. Belachelijk. Voor 140 euro verwacht je toch wel iets meer service. En al helemaal omdat ik in eerste instantie een nieuwe was toegezegd.

Consumentenautoriteit was het met mij eens. Helaas voor mij is de winkel waar ik hem had gekocht failliet. Een klacht of claim indienen is dus helaas geen oplossing.

D-link krijgt van mij echt 100 thumbs down. Ik koop nooit meer D-link.

Heb jij ook een D-Link DGL-4300 108 Mbps draadloze Gigabit Ethernet router voor online gaming?

Ik heb ook een D-Link DGL-4300 router.
In tegenstelling tot deze review, ben ik uiters tevreden. Het mag lukken dat ik nog ooit zo'n fijne router krijg. Laatste firmware 1.9 deed het prima.
Misschien heb je pech gehad met jou router, maar met D-Link is niets mis wat mij betreft.
Heb zelf ook een tijd(je) met deze router gedraaid, nooit problemen. Ook niet bij simultaan 24/24mbit (xms) over de WAN.

De mijne bij kijkshop online vandaan gehaald. Na 1jr + 7 dagen kaput.
Vreemd probleem, leek software matig, maar niets hielp.

(router kreeg wel verbinding, maar gaf i-net niet door, flashen, resetten etc etc etc niets hielp.)

Ook helaas geen garantie meer, ondanks dat het geheel maar 7 dagen over garantie was. Verder TOP apparaat
Ehm, garantie in Europa is minstens 2 jaar op elektronica.
Correctie: Minimaal 2 jaar op support van de fabrikant en minimaal 1 jaar garantie.
Ik sluit mij aan bij gmp, ik heb de router al jaren in bezit en hij werkt als een zonnetje!

Wel is een keer de adapter kapot gegaan maar die was al snel weer vervangen door een ander exemplaar, prima ding! Mijn volgende wordt weer een D-Link :-)