LG G2 16GB Zwart

Tweakers zegt: 8

LG G2 16GB Zwart Review

9 december 2013, laatste update op 19 december 2013, 2.170 views Rapporteer

Inleiding
Na lang twijfelen welk toestel mijn huidige Samsung Galaxy S2 zal vervangen, zijn drie toestellen in mijn wannahaveslijstje beland: Sony Xperia Z1, LG Nexus 5 of de LG G2.
Een aantal weken terug kreeg ik de kans van Media Markt Arnhem en LG om kennis te maken met de LG G2. Nou, die kans greep ik uiteraard met beide handen. Samen met vier anderen mochten we het toestel voluit gebruiken en onder aandacht brengen bij andere mensen. Als er vijf mensen de LG G2 bij de MM in Arnhem kopen mogen we het toestel houden. Nou wie wil dat nou niet, een gratis toestel door te promoten. Dus proberen waard toch..
Accu

Pluspunten

• Snelle hardware
  • Mooi en helder scherm
  • Accuduur (toppie)
  • Veel features

Minpunten

• Geen SD-slot (16GB te weinig voor mediaopslag)
  • Camera in minder belichtte omgeving
  • Teveel ruis op foto's bij weinig licht

Inleiding

Accu
Ik begin hiermee, omdat ik aardig verrast werd met de accuduur van de LG G2. Dat is ook te begrijpen als je jaren je oude Galaxy S2, 2 a 3 keer per dag moet opladen bij matig gebruik. Met de G2 was er duidelijk een wereld van verschil. Een toestel waar je geen zorgen over hoeft te maken dat het uitvalt voordat je op werk bent is toch handig.

In de eerste week dat ik de G2 in mijn bezit had, heb ik het toestel goed laten zweten. Na de eerste laadbeurt heb ik alles aangezet (Wifi, NFC, bluetooth, gps, 3G, helderheid van scherm op 95%), muziek en video's afgespeeld, foto's en video's gemaakt met de vele opties van de camera software (straks meer hierover). Aan het einde van de dag had ik nog 36% energie over. Met mijn Galaxy S2 hield ik met al de uitgevoerde werkzaamheden na 3 uurtjes gebruik 15% energie over. Dus voor mij was dit een revolutioneer iets.

Scherm
Over het scherm van de G2 heb ik weinig op te merken. De beelden zijn helder, ook in het zonlicht. De kleurweergave van de G2 is naar mijn inziens goed. Door de dunne rand van de G2 valt de scherm extra op. Voor het dagelijks gebruik ben ik tevreden hierover te spreken, ook voor het bekijken van video of foto is het scherm uitstekend.

Back buttons
Toen ik de reclame van de LG G2 zag met de knoppen aan de achterzijde van het toestel had ik eerst een vraagteken hierbij of het goed aan zal slaan bij consumenten. In eerste instantie vond ik het apart en best innoverend dat de knoppen voor de verandering ergens anders zijn verwerkt. De eerste paar uurtjes met het toestel had ik toch de neiging om de knoppen aan de zijkant op te zoeken (dit is ook niet gek als je jaren knoppen aan de zijkanten van toestellen bent gewend). Het was dus een kwestie van wennen. Maar met behulp van de handige "Knock on" functie moet ik eerlijk zeggen dat ik weinig gebruik maak van de knoppen achter het toestel. Ik betrap mezelf dat ik op het scherm van mijn overige apparaten en het toestel van anderen tikt om ze aan aan te krijgen. Het kan verslaafd werken, wees gewaarschuwd de Knock on functie maakt je enigszins lui.

Camera
Over de camera moet ik eerlijk zeggen dat ik er erg ontevreden over ben. De OIS moet foto's beter maken maar ik merk hier niets van. Ja de camera start snel op maar daar houdt het op in mijn ervaring. Vaststellen van focus is in de meeste gevallen zodanig erg dat je goede momenten mist. Vooral van bewegende objecten.

Ik heb een pup van vijf maanden die rare streken uithaalt en grappig ligt op zijn kussen. Ik dacht het snel vast te leggen voordat hij van positie verandert. Nou ik moet zeggen dat ik veel geluk had met mijn 8 MP Galaxy S2. Zelfs in de sport mode had ik weinig geluk. Binnenhuis heb je niks anders dan ruis en blurige foto's. Onder de indruk was ik dus niet met de camera van de G2. Ook het feit dat de 13 MP optie in 4:3 beeldformaat is, ben ik gauw geneigd om mijn digitale camera mee te nemen als ik met de hond een wandeling maak.

In minder belichte omgeving is het een drama met de camera werken. Buiten doet het een stuk beter alhoewel de G2 moeite heeft met snel een foto nemen.
Met mijn Galaxy S2 nam ik sneller foto's dan met de G2. Ik hoop dat LG met een update hier verbeteringen inbrengt. Maar goed dat voor mensen die echt foto's willen maken bestaan nog altijd de spiegelreflex camera's.

Afwerking toestel
De afwerking van het toestel voldoet aan de eisen van een normale gebruiker. Als je net zoals ik jaren gewend bent aan de plastic bouw van de Samsung toestellen, dan kan de LG G2 ook mee door. Bij de G2 kreeg ik een quickwindow case mee, dus vind ik de plastic niet zo erg. Wel ben ik van mening dat het toestel dunner had gemogen. Ik bedoel de knoppen zijn naar de achterkant verplaats maar het voelt nog steeds dik aan.

Snelheid
Het toestel is retesnel. Alles wat ik aanroep, verschijnt snel; video's afspelen gaat goed af zonder vertraging. Als je van een dualcore toestel naar de G2 overstapt merk je dat de snelheid aanzienlijk snel is. In de benchmark scoort de G2 best goed.

Software
Wat ik wel een teleurstelling vond/vind is dat de LG G2 gelanceerd werd met Android 4.2, dit terwijl Android 4.4 bijna aangekondigd werd. Dit vind ik een gemiste kans bij LG. Als ze willen concurreren met grote spelers als Samsung, hadden ze het toestel moeten voorzien van een recente Android versie (4.3).

De G2 komt met vele extra's. De vraag is of al die extra's echt nodig zijn? De meeste apps worden niet eens gebruikt. Wel ben ik wel tevreden te spreken over de Quick Remote app. Af en toe gebruikt en het werkt prima. Als je een keer de buren of vrienden voor de gek wil houden, dan komt deze app best goed van pas.

Al met al ben ik tot nu toe wel tevreden over de LG G2. Raad ik het toestel anderen aan? Nou, daar heb ik wel gemengde gevoelens over. Zoek je een toestel dat zich onderscheid van andere high-end toestellen dan is de LG G2 een optie, mits je over de nadelen door het vinger kan zien. Voor mensen die hier niks omgeven, maar een leuk toestel zoekt dat ook betaalbaar is, dan is de LG G2 een leuke gadget om te hebben.

Updat 19-12-2013
Als aanvulling op mijn review. Ik heb een aantal dagen terug een update gehad (genaamd Internet enhancement). Deze update heeft niet alleen de browser van mijn G2 drasctisch verbeterd maar ook andere opties van het toestel. Zo is de focus van de camera nu stukken sneller, foto's maken gaat nu vlotter dan voorheen. Ik moet de camera nog in donkere omgeving uitproberen maar tot nu toe heb ik nog niets over te klagen. De 60 fps video is van hoge kwaliteit en leuk om te zien op grote scherm. Ik ben nog steeds lovend over de snel en accuduur van de G2. Gaat minimaal twee dagen mee.

Het is werkelijk een top toestel de G2. Een van de snelste toestel die ik ooit in handen heb gehad. De prijs van de LG G2 is zo te zien ook gedaald :)

De komende periode zal het toestel blijven uitdagen en zal deze review van updates voorzien.

Heb jij ook een LG G2 16GB Zwart?

Hoe heb je die update binnen gekregen ?
Ik heb niet eerder van deze update gehoord
Gewoon OTA. Ik kreeg ineens melding dat er een software update beschikbaar was. Dus maar geinstalleerd :)
Wanneer kreeg je dit binnen?
En welke provider heb je?

[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 23 juli 2024 12:41]

Twee dagen geleden ofzo en ik maak gebruik van Vodafone
Maar mocht je het toestel houden? }:O
Alleen als mensen de LG G-serie of andere LG L-serie bij de Media Markt in Arnhem kopen en mij naam noemen bij de kassa. Plus je krijgt ook nog eens tot €40 cashback bij de L-series van LG :) dus wie in de omgeving Arnhem woont of iemand kent die in Arnhem woont en interesse heeft in de G2. Ga naar de Media Markt Arnhem.
Uiteraard is iedereen een eigen mening over een toestel toegedaan. En dan heeft discussie voeren weinig zin. Al heb ik het idee dat de LG G2 hier toch een iets te laag oordeel wordt gegeven.

De kwaliteit en ervaring van een camera is enigzins een persoonlijke beleving en gevoel. Maar het is wel typisch dat op veel gerenommeerde (vaak buitenlandse) review sites de camera juist heel goed scoort. In benchmarks crushed het alle andere toestellen op velerlei vlakken. En het toestel is wel degelijk onderscheidend. Zie alleen al de knoppen die bij geen ander toestel aan de achterzijde zitten.

En android 4.4...? De LG G2 krijgt er gewoon een update voor, dus die komt ook.

Al met al denk ik dat ''leuk toestel zoekt dat enigszins betaalbaar is'' een iets te magere benaming is voor dit hele goede toestel van LG. Maar dat is mijn mening...
Begrijp me niet verkeerd het is inderdaad een verbetering van de overige toestellen van LG en je merkt ook wel dat LG in de afgelopen jaren ook gegroeid is en zich willen bewijzen dat zij van wanten weet. De G2 heeft zeker wel veel voordelen, wellicht zijn deze in de review niet sterker naar voren gekomen. De ervaring per gebruiker is uiteraard anders en het kan natuurlijk ook aan het toestel liggen die ik heb... Ik weet dat de G2 een upgrade naar 4.4 krijgt maar de vraag is wanneer? Het is ook mijn eerste review. Maar ik snap je punt wel
Indicaties wijzen nu op maart. Eind december wordt hij in Korea zelf uitgerold.

Ik heb zelf uitvoerig onderzoek gedaan naar de G2. En op veel review word de G2 echt de hemel in geprezen. Natuurlijk moet alles een beetje genuanceerd worden maar ik denk wel dat hij beter is dan bijvoorbeeld de galaxy S4 en de One. De vraag is hoe deze partijen de G2 gaan counteren met nieuwe toestellen maar vooralsnog zullen ze echt heel erg hun best moeten doen om in de buurt te komen.
Overigens wel kudos voor je review. Voor een eerste keer niet slecht :)
Dank je wel! Ja de G2 is aan kop en zou niet eens vergeleken moeten worden met de S4 of One :P vind ik dan. Bij de S4 heb ik dat wauw gevoel niet en de One (allereerst wel een wauw voor de design, maar de specs lopen nu ook inmiddels achter). Ik ben dus benieuwd wat al de fabrikanten voor ons in petto hebben in 2014 :)

[Reactie gewijzigd door kels84 op 23 juli 2024 12:41]

Ik ook. Al denk ik dat alle fabrikanten nu met Qualcomm snapdragon 800 toestellen komen. En de vraag is of ze kunnen tippen aan de G2. ;)
Ik heb hem vrijdag binnen gekregen en nog geen update gehad... Ook Vodafone.
Ik heb t idee dat je s avonds de camera anders moet instellen. Wanneer of hoe kan je de camera laten instellen op het scherpste beeld. Zie soms wel/niet vierkantje(s) in beeld die groen worden.
Tips zijn welkom hoe je deze instellingen moet toepassen. Ik denk dat anderen het ook zal waarderen, want in de avond vind ik de camera echt niet goed presteren helaas.
Ben er nog steeds mee bezig. Beste foto's s avonds meestal met focus op handmatig (via camera instellingen aan te passen). Met een veeg beweging kan je zelf focus snel bepalen. Op auto blijft het lang duren voordat er een definitief groen beeld ontstaat en vaak dan ook overbelichting. Hoop dat dit met een update gaat verbeteren.