Mijn ervaring is helaas niet positief. Ik heb eerder de MX1000 gehad en gebruikte deze op mijn bureaublad met kunststof toplaag. Dat werkte heel prettig. Lekker snel en geen beperkend oppervlak van een muismat. Na jaren gebruik raakte helaas het bureaublad versleten en ging de muiscursor haperend bewegen. Na lang zoeken naar een oplossing dacht ik dat hun Gamepad G440 als goede vervangende 'muismat' kon dienen. Tot mijn verrassing werd het haperen erger met de MX1000. Aangezien deze muis al wat versleten was, dacht ik dat de Performance MX muis de beste opvolger was. Deze is toch 2 generaties nieuwer las ik hier en deze muis zou het zelfs op glas goed doen. Hij deed het wel iets beter maar niet zo denderend als ik had verwacht. Na contact met de Logitech Helpdesk kreeg ik als tip dat de Performance MX geen haperingen zou mogen geven op een effen, niet reflecterende ondergrond (muismat). Een basis muismat of zelfs een blanco papiervel zou moeten voldoen. Dat laatste heb ik geprobeerd als test maar gaf ook niet denderend meer effect. Nu werk ik voorlopig nog gewoon direct op de G440, maar heb al mat plakfolie gekocht om deze mee te beplakken. Bij goed effect plak ik mijn bureaublad ermee en gooi de G440 weg.
Op mijn vraag aan de helpdesk om een technische verklaring te geven voor de haperingen en hun antwoord hier te kunnen/mogen plaatsen, werd het opeens stil aan hun kant.
Wat me verder niet bevalt aan de Performance MX; de batterij gaat niet lang mee vergeleken met de MX1000. De oplaadkabel is dan best handig, maar vrij stug en had ik liever met ronde stekker gewild en naar rechts uitlopend. Het insteken is nl. beetje gepriegel en nu drukt regelmatig het snoer tegen mijn toetsenbord aan. Verder druk ik geregeld per ongeluk op de zoomknop i.p.v. de backpage knop.
Overall vind ik de MX1000 beter dan de Performance MX.