Creative Sound Blaster ZxR Review
Met uit het oogpunt deze kaart te willen gaan gebruiken voor het aansturen van een DAW en het regelmatig gebruik van een hoofdtelefoon, ben ik deze kaart kort gaan testen.
Laten we even vooropstellen dat ik een liefhebber ben van puur, of een zo neutraal mogelijke sound.
Waarbij ik na het uitzetten van alle (Sound ZXR enhancements uitkwam op een zo neutraal mogelijk soundbeeld...)
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, waarbij gelet op het oogstrelend uiterlijk van deze kaart incl daughter board en Accessible Audio Control Module, meteen voor mij het best scoort.
Pluspunten
- Oogstrelend
- Accessible Audio Control Module solid.
- Gold!Digger
- Winamp degelijk.
Minpunten
- Voor de dedicated Headset users, de Bass range verpest deze set compleet.
- Gehoorbeschadiging is echt not done in een gekwalificeert product, en dit gebeurd echt** je bent dus nogmaals gewaarschuwd! ;(
- Accessible Audio Control Module niet neutraal in sounddoorvoer.
- Asio support (legacy based?)
2 van 5 sterren (Slecht)
Meteen nadat geschreven te hebben denk je natuurlijk nou komt het, dat had ik zelf namelijk ook gehoopt, maar laat ik je verrassen, deze kaart is qua sound kleur voor je headset en neutrale soundset keuze een pure deceptie.
Deze set stuurt namelijk hopeloos veel bassrange aan en verkleurd zo de aansturing van multiple playback tracks naar niemandsland.
Kort gezegd als je een rapekit voor je oren wilt (headset likewise) dan vooral je blindstaren op dit geweldige eigenlijk toch kwalitatief goed aanvoelend en ogende sound pret pakket.
Ik had nog een tweede hoop, dat de Accessible Audio Control Module enigszins neutraal sound zou doorvoeren (Of ik dat overhad voor €180 euro, eh? Ja! Had gemogen!) maar ook dit bleek in geen enkel opzicht het gewenste resultaat, na het aansluiten op een i7 laptop spierbundel met een intel IDT HD sound chipset werd dit ook weer géén luistergenot. Zelfs de module trekt aan de eindfase van een normaal puur Bass spreidings- geluidsgebied, ook een No No.
Daarnaast was de bijgeleverde Soundblaster ASIO driver van het type wat we van alle Soundblaster voorgangers ook hebben mogen afstrepen (X-FI range, legacy Audigy range) gewoon niets bijzonders, na het wat tweaken met Asio4all drivers bleek het wel ok te zijn, waar het niet dat ik nu koppijn begon te krijgen van het ongeloofwaardig neutraal basis bestaande bijgeleverde onhandige Bass spreidings- NIET vormgegeven soundbrakbeeld- gebied.
Daarnaast werd ik regelmatig getrakteerd op een gigantische screech sound-noise, je schrikt je werkelijk wezenloos. Qua output dus een dikke 10, maar wel op het gebied van gehoorschade gevaarlijk dus ! U bent gewaarschuwd, en dat meen ik, het knalt je gehoorgang meteen blijvend schade toe. Alleen daarvoor zou dit product van de markt gehaald mogen worden !(**)
Verder was de basis traktatie van switchen tussen headset en direct sound. Meteen een clear in windows7 64bit van alle geluidsapparaten in je apparaat beheer op zich wel stoer maar toch echt een reboot required. Nu heb ik een SSD systeem dus dat is geen irritatie waardig meer zo gepiept.
Voor een verdere testkijk op dit product ben ik maar gestopt.
Ik hoop dat de Essence III een beetje tijdig op de markt verschijnt, misschien dat ik zo toch wegkom met een soort van idee waarbij gelet wordt op een zo neutraal mogelijke soundkleur.
DAW users u bent dus gewaarschuwd voor dit pretentieus product.
En ja de laatste sounddriverset was gebruikt.