Korte inleiding
Mijn HD5870 uit 2009 heeft pas de geest gegeven, daarom dus dit pareltje aangeschaft.
Ik heb sinds een jaar een eyefinity setup van 3 x 20 inch DELL ultrasharp in portrait mode en moest eigenlijk alles op LOW draaien om nog een beetje uit de voeten te kunnen komen met mijn FPS.
Ik was stomverbaasd over de prestaties van deze kaart in vergelijking met de HD5870.
In de doos:
- 2 x 2xmolex > 8-pin PCI-E
- HDMI kabel
- Driver CD
- Crossfire bridge
Niet veel bijzonders dus, maar leuk dat er een HDMI kabel bij zit.
De kaart zelf:

Met een erg nette backplate erop:
Er zit een bios-switch knop op de kaart, hier heb ik nog geen gebruik van gemaakt. Eventueel komt dit later nog. Ook zit de kaart aangesloten met 2 maal 8-pins PCI-E voedingskabels. Volgens Sapphire is dit omdat de kaart overclocked komt, maar ik geloof nooit dat de kaart daardoor zoveel meer energie verbruikt

Games:
Ik heb alles gespeeld op een resolutie van 3800x1600.
- Metro 2033: Very High AAA 4xMSA gemiddeld 48FPS
- Metro Last Light Very High SSAA off 16x antiscopic filtering normal motion blur, normal tessellation gemiddeld 43 fps Dropt naar minder dan 30 wanneer er veel rook in beeld is.
- Battlefield 3 Ultra textures, rest high. min 50fps gem >60fps
- Dirt 3 MAX gem 50fps
- League of Legends MAX 69-100FPS
- Zal het lijstje aanvullen als ik weer meer spellen heb gespeeld

Warmte:
Ik heb maar een klein kastje. Daarom zou dit voor mij wel een issue kunnen zijn. Echter tot nu toe blijft de kaart netjes zo rond de 65c steken tijdens volle belasting.
Geluid:
Hier ben ik minder over te spreken. Tijdens het gamen gaat de FAN soms tot wel 100% draaien en dit is niet echt een prettige ervaring. Je geluid moet aardig hard staan wil je deze dan helemaal niet meer horen. Had ik niet verwacht van een Vapor X cooler!
Drivers:
Ik draai Windows 8.1 en hier zijn op het moment van schrijven alleen nog maar Beta Drivers voor!
Dit is tijden het gamen zeker te merken. Je ziet dat het beeld in meerdere gedeeltes wordt berekend en daardoor een soort scheidingslijn in het midden van de schermen ontstaat. Hier had ik met mijn HD5870 geen last van, dus ik heb goede hoop dat dit bij nieuwe Drivers verholpen zal worden. Het ergste is weg nu, moest even wat aan de settings aanpassen
Hier nog een plaatje van Battlefield