Ik ben al heel lang de reviews en de pricewatch aan het volgen van dit toetsenbord, eerlijk gezegd alleen omdat het toetsenbord er zo onwijs stak uitziet.
Qua design is het echt mijn ding, simpel, strak en met verlichting.
Heb het toetsenbord even mogen proberen bij een vriend van me.
Mijn eerste indruk als je het plankje ziet staan; "Onwijs gaaf ding!". Verlichting van het toetsenbord ziet er heel goed uit en is instelbaar: Licht-Middel-Zwak-Uit. Zelfs op de hoogste stand (Licht) is het nog niet storend. Het licht schijnt namelijk niet irritant in je ogen en is absoluut niet scherp (en dat is dus positief)
Vervolgens even goed gaan zitten om het plankje te bedienen..
Het toetsenbord is lekker zwaar en typt heel erg rustig. Toetsen voelen als zware laptop toetsen erg robuust aan, zoals eigenlijk het hele plankje goed solide en betrouwbaar aanvoelt. De aanslag is echt wel even wennen.
Ik open kladblok om een zin te typen ..
"zhallo ik ben..."
De linker shift toets is bij al de toetsenborden die ik tot nu toe heb gehad een grote toets, behalve bij deze.. Dus typte ik er direct naast. Dat is een minpuntje.
Wat voor mij persoonlijk van belang is zijn de mediatoetsen als: play-forward en stop enz..
Op mijn huidige plank heb ik daar aparte toetsen voor en ik gebruik deze echt veel.
De logitech illuminated beschikt helaas niet over deze toetsen.. wel: volume hoger-volume lager en dempen maar geen play-stop enz..
Deze optie is wel aanwezig onder de FN toets en dan de F10-F11 enz.. maar dat werkt helaas net niet even lekker als direct een media toets in te kunnen drukken..
Mijn algemene oordeel: een mooie vormgegeven en solide toetsenbord, enige dat ik jammer vind is dat de linker shift zo klein is en dat de mediatoesten ontbreken. Ook de prijs is nog wat aan de hoge kant. Maar je krijgt wel een brok kwaliteit terug, en dat is de prijs dan wel weer waard.