Dell UltraSharp 2407WFP-HC Zilver, Zwart Review
Het scherm heb ik inmiddels ruim twee jaar in gebruik. Destijds via Dell gekocht voor bijna 900 euro. Destijds een vrij gangbare prijs voor zo'n groot scherm, maar inmiddels koop je al 24" bij Samsung voor een derde van dat bedrag. Niet dat ik me daar druk over maak, het scherm maakt zich al twee jaar lang elke cent waard.
Ik beschik over de A03-revisie, welke weinig/geen last heeft van bandingproblemen die in voorgaande revisies wel optreden. Via het OSD heb ik alle kleuren teruggezet naar 85% om bandingproblemen en roze ghosting (vooral merkbaar in games) te voorkomen. Over de kleurweergave, contrast en helderheid ben ik zeer te spreken. Op 100% helderheid produceert het scherm veel te veel licht, maar op 54% is het super werken.
Qua...
Pluspunten
- Kleurweergave
- Hoge kwaliteit
- Featureset
Qua featureset is de monitor overcompleet. Een complete cardreader, usb-hub met 4 aansluitingen en meer dan genoeg videoaansluitmogelijkheden. Jammere hieraan is wel dat ik alleen de DVI-aansluiting gebruik en de overige aansluitingen ten overvloede zijn.
Over de vormgeving ben ik meer dan tevreden. Lekker strak zwart gecombineerd met een grijze poot. Past heel mooi bij m'n overige zwart/grijze apparatuur. Zoals ook al in andere reviews gemeld staat het scherm niet helemaal waterpas. Na genoeg tegendraaiingen staat het scherm nu redelijk recht, maar na gebruik van de pivotstand zul je weer tegen een scheef scherm aan kijken.