Asus N76VB-T4046H Review

scarwoman
22 november 2013, laatste update op 22 november 2013, 3.328 views

Asus N76VB-T4046H

Ik heb deze laptop nu ongeveer anderhalve maand geleden gekocht voor mijn opleiding en voor het bewerken van video's en foto's. Over het geheel ben ik erg te spreken over deze laptop. Er zijn veel sterke punten aan deze laptop. Hij is erg snel door de Intel Core i7 i.c.m. met 6GB Random Acces Memory (RAM). Ik heb de harde schijf die draait met 5400 Rotations Per Minute (RPM) niet vervangen met een Solid State Drive (SSD), omdat ik deze laptop al echt een beest van snelheid is en de laptop vrij prijzig was. Eventueel upgrade ik in de toekomst met een SSD.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Verlicht toetsenbord
  • Snelheid
  • Gestures voor touchpad

Minpunten

• Linker en rechter onderhoek van touchpad is niet klikbaar (echt de alleruiterste hoekjes)

De laptop maakt erg weinig geluid. Je kunt de laptop eigenlijk alleen horen bij een stevige game. De prestaties rondom games zijn prima. Je speelt niet alles op High-preset maar gewoon alle setting in het midden.

Toetsenbord is verlicht bij deze laptop en typt zeer prettig. Ik heb geen last van loszittende toetsen of plakkende Fn-toetsen. Daar ligt voor mij gelijk een minpunt van deze laptop, namelijk dat je de Fn-toets moet gebruiken voor het aanpassen van geluid/helderheid/toetsenbordverlichting etc. Ik vind het fijner als dit omgedraaid is. Ik heb gezocht in de Bios naar key remappingom om deze functie om te draaien maar dit is helaas niet gelukt. Als er een oplossing is en je weet die, post die dan even.

Accuduur is in orde voor een laptop met deze specificaties. Je kan er zonder problemen een dag aantekeningen op maken voor school. Aantekeningen hé, geen Full HD film afspelen; dan ongeveer 2 uur.

Als iemand graag foto's wil zien of verdere informatie wilt ben je vrij dit te vragen. Ik doe mijn best om voor jouw en mijn hobby je vraag te beantwoorden.

Heb jij ook een Asus N76VB-T4046H?

@ WraWra en varkenspester, er kan een tweede harde schijf of solid state drive bij. Dit is vaak het geval bij 17" laptops. Bij 15.6" laptops is dit vaak niet het geval. Bij een 15.6" laptop kan je dan kiezen voor de zogenaamde "HDD Caddy" die op de plek van de DVD-drive komt of je kiest voor een hybride schijf (dat is HDD en SSD in één)

Ik hoop dat jullie vraag beantwoord is. Als je evt. nog iets wilt weten, vraag maar raak ;)
Hoi scarwoman,

weet je toevallig of deze laptop ruimte heeft om er een tweede harddisk (of SSD) in te bouwen? Dus niet in plaats van de bestaande, maar gewoon ernaast?

Je hulp is welkom!
Ik heb dezelfde vraag als WraWra, erg benieuwd oef er en tweede schijf (kleine SSD) bij kan
Anoniem: 542098 1 december 2013 15:42
Hey scarwoman,

Bedankt voor de review!
Kan de videokaart vervangen worden?

Alvast bedankt
Goedenavond,

Ik weet niet of je de videokaart kan vervangen... Misschien geven deze filmpjes meer duidelijkheid...http://www.youtube.com/results?search_query=asus+n76+disassembly&sm=3

PS: Waarom zou je eigenlijk de videokaart willen vervangen?
Goedenavond,

PS: Waarom zou je eigenlijk de videokaart willen vervangen?
Ik ga deze laptop ook gebruiken voor wat games, maar die GT740m is niet super spectaculair, dus wellicht even voor een iets betere gaan zoals de 760M.
Hoi scarwoman,

Gebruik je de laptop ook met Lightroom? Hoe bevalt dat?

En met photoshop? Hoe bevalt dat?

Ik zit naar deze laptop te kijken maar weet niet of hij echt geschikt is om grote hoeveelheden foto's snel te bewerken?

Mhg, Jos
Hee Jos,

Op deze laptop heb ik. Lightroom heb ik niet gebruikt. De prestaties van de al wel Adobe Photoshop gebruikt, de prestaties van ditnelheidsmonster waren perfect! Geen last van vastlopers, lag o.i.d.
Heeft iemand ervaring met het gebruik van Linux op deze laptop? Ik heb een HP Elitebook8530w, maar dit ding is al weer zo oud aan het worden dat ik een vervanging zoek.
Anoniem: 584705 @VSB11 maart 2014 20:58
beste VSB, waarom linux op deze supersnelle notebook? eventueel kun je Linux in dual-boot op dit notebook zetten. maar je kunt misschien ook de hp elitebook8530w gebruiken als de linuxmachine, omdat linux niet zo'n zulke zware specificaties nodig heeft. zelf heb ik recentelijk op een 10 jaar oud notebook met pentiumprocessor en 1gb ramgeheugen Linux (XUBUNTU) gezet als vervanging voor XP.
je kunt ook eens kijken bij www.hcc.nl, die bieden vaak via hun regio's ondersteuning voor linux

m.vr.gr
paulzwolle
Ik heb nog geen ervaring met Linux gehad op deze laptop helaas.
Anoniem: 583042 3 maart 2014 22:10
Beste scarwoman

ik wil deze computer wel kopen, maar is deze computer ook goed voor games zoals battlefield en call of duty.

ik hoor graag van je ;)
Ik heb onlangs Assassins Creed: Black Flag gespeeld op deze laptop. Dat ging prima. De graphics heb ik op medium voor een goed speelbare FPS.
Beste scarwoman

ik ben ook van plan deze laptop te kopen

ik lees hier dat het zeker is dat je een exstra hard disk er bij kan zetten heb

heb je dit zelf ook bekeken met deze laptop ??

zou graag in deze laptop een ssd er bij zetten

graag hoor ik je antwoord evt foto van onderkant ?
met vriendelijke groet
Dit is echt een heerlijke laptop heb er al meerdere van verkocht en iedereen is super enthousiast.
Vooral ook het beeldscherm dat mat is waardoor je ook in een lichte ruimte of buiten goed kunt werken op de laptop.

@Horza2011 er kan zeker een schijf bijgeplaatst worden zelfs de drivecage zit er al in. Kwestie van inpluggen.