Sinds kerst ben ik de eigenaar van een 450 WLAN met ingebouwde 500 GB harddisk, maar ik zit eraan te denken om 'm terug te sturen. Redenen:
- Via een netwerk verbinding (bedraad of draadloos maakt niets uit) heb je een maximale overdracht snelheid van ongeveer 1,5 MB/s (megabyte in dit geval). Dat is veeeeeel te traag; ik kan bestanden nog sneller downloaden dan dat ik ze op het apparaat heb gezet.
Hierover heb ik met freecom support contact gehad en zij zeggen dat, doordat de besturing van de netwerk kaart anders gaat dan bij een reguliere computer, er hardware matig een beperking inzit, en dat de behaalde snelheid naar verwachting is. Nou, in ieder geval niet naar mijn verwachting. Ik had gehoopt niet meer met DVD'tjes te hoeven gaan slepen, maar nu moet ik zelfs met een heel apparaat gaan slepen, aangezien USB de enige manier is om met een acceptabele snelheid data op het apparaat te krijgen.
- Er zitten wel aardig veel bugs in de firmware. Bij een AP search voor WiFi netwerken hangt het apparaat (ondanks dat ze melden dat dat in de laatste firmware release opgelost zou moeten zijn); bij het uitschakelen van DHCP kan ik géén handmatig IP-adres ingeven; wanneer ik het apparaat als USB drive aan mijn PC hang en daarna weer als mediaplayer gebruik komt elke keer de melding "Recovering from NTFS format Error". Dat levert verder geen problemen op maar netjes is het niet. En ga zo maar door....
- De handleiding is duidelijk door een veel te technisch iemand geschreven. De simpele dingen gaan allemaal prima, maar iemand zonder verstand van PC's en TV's kan er maar beter niet aan beginnen. (Voorbeeld: er staat niet in uitgelegd hoe je je FTP protocol moet opzetten)
Afspelen van media doettie tot nu toe goed, daarover heb ik niks te klagen, maar wat er verder rondomheen zit werkt echt niet goed genoeg.