Philips 47PFL7008K Zwart Review

20 november 2013, laatste update op 20 november 2013, 5.822 views Rapporteer

Algemene Beoordeling
Ik ben ontzettend blij met mijn Philips Ambilight TV! Mijn eerste televisie met Ambilight en dat maakt TV kijken echt een fantastische beleving! Met Ambilight komen de beelden écht je kamer binnen! Ik kan het iedereen aanraden en ben dan ook ontzettend enthousiast over deze televisie! Wanneer ik de Philips 47PFL7008K moet waarderen met een cijfer dan geef ik hem een 9. Dit was een 10 geweest wanneer de software wat stabieler zou zijn, maar daarover later meer.
Bouwkwaliteit en afwerking
De Philips 47PFL7008K TV ziet er ontzettend strak, dun en met zijn donker grijze / zilver frames ook stoer uit. De gebruikte materialen voelen degelijk aan en geven de TV een dure en luxe uitstraling.
Met een diameter...

Pluspunten

• Prachtig vormgegeven.
  • Hoge beeldkwaliteit.
  • Ambilight Spectra XL maakt van TV kijken echt een feestje!
  • Ambilight zorgt voor meer rust voor je ogen.
  • Vele apps beschikbaar via Philips Smart TV.
  • Ook makkelijk te bedienen via je smartphone.
  • Koppelbaar met de Philips HUE.

Minpunten

• Smart TV mag wat sneller werken.

Algemene Beoordeling

Bouwkwaliteit en afwerking

Met een diameter van 119 cm is deze TV dé eyecatcher in mijn woonkamer. Wat direct opvalt is dat het scherm van de tv bestaat uit één grote glasplaat zonder ‘echte randen’ eromheen. Wanneer de TV uit staat is er namelijk aan de bovenzijde, de linker zijkant en de rechter zijkant absoluut geen frame te zien. Zodra je de TV aanzet zie je een kleine rand van slechts één centimeter. Dun dus! Vooral wanneer je de TV aanzet en geniet van de Philips Ambilight ervaring lijkt deze rand bijna niet te bestaan.
Alleen aan de onderzijde van de TV is één écht frame te zien. Dit frame is dus ook zichtbaar wanneer de TV uit staat en lijkt op de glasplaat te liggen. Het Philips logo, de webcam welke benodigd is voor de Skype-applicatie, de infraroodsensor en de microfoon zijn verwerkt in deze balk. Deze balk is donker grijs/zilver en geeft de TV zijn stoere karakter.
Het is natuurlijk mogelijk om de TV aan de muur te hangen. Ikzelf heb ervoor gekozen om hem op de bijgeleverde voet te plaatsen. Deze donker grijze voet bestaat uit een vierkant frame waarvan de achterste balk, welke de TV draagt, wat dikker is en naar boven is gebogen. Een strakke en simplistische voet dus. Het enige nadeel is dat je met deze voet de bedrading niet volledig aan het zicht kunt ontrekken. Maar door de kabels te bundelen en deze precies in het midden van de TV te laten zakken vallen deze amper op.
De aansluitingen van de TV (4 HDMI aansluitingen en 3 USB poorten) bevinden zich allemaal aan de achterzijde en zijn allemaal makkelijk te bereiken. Mede doordat de TV op de voet makkelijk gedraaid kan worden is het geen enkel probleem om bijvoorbeeld even een fotocamera aan te sluiten en je foto’s te delen met je vrienden.

De TV wordt natuurlijk geleverd met een afstandbediening. Deze voelt stevig een en kan tegen een stootje (ik spreek uit ervaring!). De bovenkant van de afstandbediening is logisch ingedeeld waardoor de knoppen erg makkelijk op de tast gevonden kunnen worden. Zodra je de afstandsbediening omdraait vind je daar een toetsenbord. Dit toetsenbord typt ontzettend prettig en maakt het invoeren van tekst op je TV erg makkelijk. Het enige nadeel is dat nog niet alle Apps op de TV compatible zijn met deze remote waardoor je hem nog niet voor alle Apps kunt gebruiken.

Vormgeving
Ik heb de zwarte uitvoering van de Philips 47PFL7008K en over de vormgeving ben ik ook erg tevreden. Strak, minimalistisch en dun! Met zijn 3,25 cm niet de dunste TV op de markt, maar dat is voor mij geen issue. De zwarte, donker grijze en zilveren accenten zorgen ervoor dat deze televisie niet alleen een stoere uitstraling heeft, maar oogt ook écht als een dure televisie. Ik durf dan ook echt te zeggen dat ik ‘trots’ ben op mijn TV en hem graag aan vrienden laat zien. Natuurlijk speelt de aanwezigheid van de Philips Ambilight daarbij ook een rol.

Inbrandgevoeligheid
Het betreft hier de nieuwste generatie Philips Full HD LED TV. Ik geloof niet dat de inbrandgevoeligheid daarbij nog een issue is.

Prijs
Op dit moment wordt de Philips 47PFL7008K aangeboden voor gemiddeld 1500,00 Euro. Toen ik een half jaar geleden dit toestel aanschafte lag deze prijs zelfs nog iets hoger, maar ik heb er tot op heden nog geen minuut spijt van gehad. Tijdens de aanschaf van mijn nieuwe Philips TV heb ik dit toestel vergeleken met diverse andere modellen, maar deze vielen bij mij eigenlijk allemaal al af doordat deze niet voorzien waren van één unieke Philips feature: Ambilight!
Natuurlijk biedt dit model met een 47 inch scherm nog veel meer features die zijn prijs rechtvaardigen, zoals de Dual-Core Processor, de 700 Hz Perfect Motion Rate, Philips Smart TV, SimplyShare, Dual View Gaming, Passief Easy 3D met passieve brillen en is hij Multi-room ready! Vooral naar die laatste functie waarmee je de beelden van de ene naar de andere Philips TV kunt sturen ben ik erg benieuwd en hoop ik binnenkort ook uit te kunnen testen!

Ghosting
Op mijn nieuwe Philips TV heb ik nog nooit last gehad van crosstalk/ghosting. Ikzelf gebruik mijn TV alleen voor het bekijken van TV programma’s, films via de Philips Bluray-speler (welke ook gewoon via de Philips 47PFL7008K afstandsbediening bediend kan worden!) en het bekijken van films en series via Apps als YouTube en Netflix. Ik ben dus geen gamer. Maar bij geen enkele 3D-film heb ik last gehad van Ghosting problemen.

Featureset
De Philips 47PFL7008K wordt geleverd met een flink aantal features. De belangrijkste en de features die ik het meest gebruik zal ik hierbij beschrijven.

Deze FULL HD LED TV is uitgerust met PIXEL PRECISE HD. Volgens Philips tilt deze feature de beeldkwaliteit naar een nieuw niveau. Dat kan ik ook beamen. De beelden zien er zeer realistisch uit en de kleuren zijn zeer natuurlijk. Tijdens de Tour de France zie je regelmatig het Franse landschap voorbij vliegen. Mijn vrienden en ik hebben genoten van deze beelden! Zo realistisch!

Daarnaast bevat deze Televisie een ingebouwde SKYPE camera. Deze camera bevind zich in het onderste frame en kan middels een schuifje worden gesloten, hetgeen toch een veiliger gevoel geeft. Ik heb de SKYPE app een paar keer gebruikt, maar het feit dat de SKYPE App mijn login-gegevens niet weet te onthouden zorgt ervoor dat ik hem zelden gebruik. De ingebouwde camera is overigens goed, al moet je wel voor voldoende licht zorgen in de kamer.

Middels een WIFI verbinding kan de Philips TV gebruik maken van diverse internetfunctionaliteiten. Het verbinden kost meestal ongeveer 15 seconden, hetgeen van mij wel iets sneller mag. Zodra de TV eenmaal is verbonden werkt de verbinding perfect en is er niets op aan te merken.

Een van de leukere features is de EASY 3D functie. Daarmee kun je natuurlijk 3D film bekijken, maar het is ook mogelijk om standaard beeldmateriaal om te zetten naar 3D beelden. Het échte 3D materiaal wordt perfect weergegeven en heeft mij dan helaas ook al een aantal keer doen overtuigen om die nét iets te dure 3D Blu-ray films aan te schaffen. Het standaard 2D beeldmateriaal kan ook worden omgezet naar 3D. Een leuke feature, maar werkt niet perfect. Ik maak daar dan ook nooit gebruik van.
De TV wordt overigens standaard geleverd met vier 3D-brillen. Voldoende met een aantal vrienden op de bank te genieten van een film. De brillen zelf zijn vrij simpel, maar ze doen wat ze moeten doen en zitten lekker.

Philips heeft voor de smartphone ook een MY REMOTE APP uitgebracht. Deze app vervangt de afstandbediening en werkt goed. Toch gebruik ik de app zelden, aangezien de standaard afstandbediening natuurlijk net iets prettiger werkt. Maar mocht de afstandbediening even kwijt zijn is deze app een zeer goed redmiddel om de TV toch nog even snel van zender te kunnen wisselen.

Via de MY REMOTE APP van Philips kun je ook de SIMPLYSHARE functie benaderen. Daarmee kun je foto’s, muziek of films van je smartphone (of tablet of computer) streamen naar de televisie. De app start snel op, echter het navigeren door de app en het inladen van de content van mijn iPhone 5 in de app duurt vaak erg lang. Tot voor kort werkte deze app goed en kon ik mijn muziek zonder problemen afspelen op mijn Philips TV. Echter, sinds kort krijg ik bij al mijn media de melding dat het bestand niet gevonden kon worden … en dus ook niet afgespeeld kan worden. Hopelijk weet Philips dit met de volgende software-update aan te passen.

Tot slot wil ik nog even mijn lof uitspreken over de AFSTANDBEDIENING. Niet alleen ligt deze lekker in de hand en is hij logisch ingedeeld waardoor de bediening erg makkelijk is. Ook maakt het toetsenbord op de achterkant het erg makkelijk om snel tekst in te voeren wanneer je bijvoorbeeld in de internetbrowser een link wilt invoeren. Je hoeft niet bang je zijn dat je tijdens het gebruik van het toetsenbord per ongeluk de toetsen aan de andere kant van de afstandsbediening gebruikt. Deze worden namelijk geblokkeerd waardoor je niet per ongeluk de TV ineens uit zet.
Een ander unique selling point is dat wanneer je Philips Smart TV opent je met de afstandbediening kunt wijzen naar de app die je wilt openen. Als een soort muis navigeer je over het scherm. Ik maak hier altijd gebruik van aangezien dit het navigeren door Philips Smart TV erg makkelijk maakt.

Pixeldefecten
Je leest het regelmatig, TV’s die worden afgeleverd met een aantal dode pixels. Ik heb mijn Philips 47PFL7008K nu ongeveer een half jaar en ik heb nog geen enkele dode pixel kunnen ontdekken!

Kleurweergave
De TV beschikt over diverse instellingen waarmee de kleurweergave kan worden ingesteld. Naast een aantal standaard beeldstijlen kun je spelen met diverse knoppen om de instellingen naar jouw hand te zetten. Natuurlijk heb ik ook met deze instellingen zitten spelen, maar moet eerlijk bekennen dat ik met de standaard instellingen al meer dan tevreden ben. De kleuren zijn intens én toch realistisch.

Contrast en helderheid
Niet alleen de kleurweergave kun je zelf met diverse instellingen regelen, ook het contrast en de helderheid. Net zoals bij de kleurweergave ben ik al ontzettend tevreden met de standaard instellingen. Ik heb in ieder geval nog nooit de behoefte gehad om deze instellingen te wijzigen.

Kijkbeleving
Voor mij persoonlijk is elke keer wanneer ik de TV aanzet weer een feestje. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de Philips Ambilight functie. Of ik nu een spannende 3D-film kijk of het RTL ontbijtnieuws, deze TV zorgt voor een glimlach op mijn gezicht. De vormgeving is strak en stoer en ik nodig mijn vrienden daarom graag uit voor een filmavondje. Ik ben echt een ‘trotse’ bezitter van de Philips 47PFL7008K!

Het moment dat de TV wordt aangezet start deze redelijk snel op. Ook het schakelen naar een andere zender of een extern apparaat zoals een Ziggo Humax recorder of een Blu-ray speler gaat snel en soepel. De kleuren van de TV zijn krachtig en worden extra versterkt door de Philips Ambilight functie. Meer dan ooit tevoren wordt je meegenomen in de beelden op TV. De gehele kamer lijkt gevuld te worden door de lichten die de Ambilight Spactra XL uitstraalt.
Daarnaast is het geluid voor een dergelijk platte televisie ook zeer goed te noemen. Natuurlijk een andere beleving dan 5.1 Dolby Surround Sound, maar de speakers doen hun werk goed, ook wanneer het volume vol uit staat.

Mijn TV gaat niet alleen aan voor de standaard televisie, maar ook maak ik graag gebruik van Apps als YouTube of Netflix. Daarvoor moet eerst Philips Smart TV worden opgestart. Het menu van de Philips smart TV ziet er netjes en verzorgd uit, echter laat de snelheid van de navigatie soms nog wat te wensen over.

Ambilight
Ambilight Spectra XL: voor mij de redden om te kiezen voor een Philips Smart TV. De verwachtingen waren hoog en gelukken konden deze allemaal worden waargemaakt!

Wanneer ik vrienden uitnodig en de TV aanzet reageert niet iedereen direct enthousiast over de Philips Ambilight functie. De kleuren om het scherm worden door sommige als overbodig gezien en leiden te veel af van het beeldscherm zelf. Echter, op het moment dat ik de Ambilight functie uitzet ervaart iedereen dit als een gemis. Zelfs die ene kennis die net nog aangaf de functie maar overbodig te vinden. Niet alleen zorgt Philips Ambilight ervoor dat je over veel meer rust krijgen bij het televisie kijken, ook voel je je veel meer bij het programma betrokken. Het is niet meer dat kastje in de verte waar je naar kijkt. Het is een onderdeel van je huiskamer geworden en de kleuren golven door je kamer!

Ambilight Spectra XL staat voor ambilight aan drie zijde: links, rechts en boven je beeldscherm. Ikzelf heb mijn televisie op de bijgeleverde voet geplaatst. Ambilight aan de onderzijde van mijn TV vind ik daarom ook niet nodig. Ik kan mij voorstellen dat wanneer je de TV aan de muur plaatst de Ambilight functie aan de onderzijde wel wenselijk is.

Om de ambilight functie te gebruiken hoeft de TV niet altijd aan te staan. Ook wanneer de TV in de stand-by modus staat kan deze worden geactiveerd. Daarbij kan gekozen worden voor een blauwe, groene of rode gloed om de TV heen. Ikzelf maak vaak gebruik van deze functie. Op deze manier staat er geen groot zwart scherm in de woonkamer op het moment dat de TV uit staat.

Smart-TV
Ondanks dat ik het niet had verwacht gebruik ik dagelijks de Philips Smart TV applicatie op mijn TV. Philips heeft diverse applicaties uitgebracht, maar ik gebruik daar slechte een paar van.

Sinds een tweetal maanden is NETFLIX actief in Nederland. De eerste maand was gratis en direct heb ik deze applicatie op mijn Philips TV geïnstalleerd. Sindsdien gebruik ik deze applicatie dagelijks om films en series te kijken. De app op de TV werkt prima, maar het is ook ontzettend fijn dat ik met mijn iPhone een film kan uitzoeken en deze ook met mijn iPhone kan starten op de TV. (Daarvoor moet natuurlijk wel eerst de applicatie op TV gestart zijn.)

YOUTUBE bestaat natuurlijk al jaren, maar pas sinds de aanschaf van deze TV ben ik een dagelijkse gebruiker geworden. Niets zo lekker als onderuit om de bank liggen, de YOUTUBE app opstarten en filmpjes op YouTube bekijken. Ook deze App werkt goed en kan ik met mijn iPhone aansturen.
Wel jammer dat sinds de laatste update het niet meer mogelijk is om met het toetsenbord op de afstandbediening zoekopdrachten in te voeren, daarom gebruik ik daarvoor altijd mijn iPhone.

Daarnaast bestaat er nog apps als UITZENDING GEMIST en RTL XL. Ook deze apps gebruik ik met enige regelmaat. Zonder problemen kan ik door de menu’s heen scrollen en mijn favoriete TV programma’s vinden. Deze apps kunnen echter niet gekoppeld worden aan de iPhone apps.

De tientallen andere apps die beschikbaar zijn voor de Philips 47PFL7008K zoals de TomTom verkeersinformatie, Buienradar, NU.nl, de NS app en Facebook gebruik ik eigenlijk zelden. Natuurlijk leuk dat ze beschikbaar zijn, maar ik pak liever even snel mijn iPhone dan dat ik de app op TV opstart. En daar komt ook het grootste minpunt van de Smart TV, de snelheid. Het opstarten van de Smart TV duurt al 25 seconden. Vervolgens moet de app ook nog opgestart worden. Natuurlijk geldt dat ook voor andere merken, maar door de snelheid van de applicaties geniet mijn iPhone toch de voorkeur ten opzichte van de apps op TV. Alleen voor applicaties waarbij je juist kunt genieten van het grote beeldscherm van de Philips TV (YouTube / Netflix) ben ik bereid mijn Smart TV aan te zetten.

HUE-lampen
Sinds kort is het mogelijk om de Philips Ambilight ervaring nog grootser te maken! Het is nu namelijk mogelijk om de Philips HUE lampen te koppelen aan de Philips Ambilight TV! Daardoor creëer je niet alleen een gloed om de rand van je televisie, maar kun je je complete kamer onderdompelen in de sfeer van het programma dat je aan het bekijken bent.

Lampen koppelen
Ik had al drie Philips Living Color lampen in mijn woonkamer staan en heb daar sinds een tweetal weken ook drie Philips HUE lampen bij. Daarnaast heb ik een viertal Philips LivingWhites waarmee ik de ‘gewone’ verlichting in de woonkamer heb gekoppeld aan mijn Philips HUE. Dit koppelen gaat allemaal erg makkelijk en met een paar klikken verder heb je alle lampen gekoppeld aan de HUE. Vervolgens koppel je de HUE app aan je HUE bridge en je bent klaar om je Philips lampen te bedienen.

Philips HUE
Met de Philips HUE app kun je de verschillende lampen bedienen. Je kunt ze immers ook gewoon als sfeerverlichting gebruiken. Ze hoeven niet te werken in combinatie met je Philips Ambilight TV. De Philips HUE app zelf vind ik qua bedieningsgemak niet één van de makkelijkste. Hij werkt met foto’s waarmee je verschillende sferen kunt instellen. Het heeft bij mij wel een aantal dagen geduurd voordat ik doorhad waar alle verschillende knopjes in de app nu precies voor bedoeld waren. Echter, wanneer je na een aantal dagen aan de app gewend bent werkt hij erg prettig.

Philips Ambilight
Om de ultime Ambilight ervaring te creëren heb je ook de Philips Ambilight App nodig. Deze werkt erg makkelijk en voordat je het weet heb je de lampen gekoppeld aan je Philips Ambilight TV. Echter, je hebt de app niet alleen nodig om de Ambilight functie te activeren, de app moet continu aan blijven staan. Zodra je een andere app opent of even een smsje wilt typen stopt de ambilight ervaring en blijven de lampen één kleur houden. Ik hoop dat Philips dit in de toekomst nog kan aanpassen want ik vind dat toch wel een minpunt.
Daarnaast merk je dat er een kleine vertraging zit in de aansturing van de lampen. Zodra de kleur van de TV verandert duurt het ongeveer een seconden voordat de HUE lampen daarop reageren. Ik persoonlijk stoor mij daar niet echt aan. Echter, wanneer je alleen de HUE lampen aanzet en verder geen verlichting aan hebt in huis valt de vertraging wel meer op.

Apps van derden
Naast de twee standaard Philips apps zijn er in de Apple Appstore ook nog diverse andere apps te vinden voor je Philips HUE. Van apps waarmee je een lichtshow in je huis kunt geven tot apps waarmee je gemakkelijk een bepaalde sfeer in je huis kunt oproepen. In die laatste categorie vind ik de gratis app Goldee erg prettig. Deze app bevat zogenaamde ‘dynamische sferen’. Kies je in deze app bijvoorbeeld voor de herfstsfeer dan rolt er langzaam een rood/oranje/bruine gloed door je woonkamer. Erg rustgevend en ziet er warm uit. Ik ben er fan van!

Ik vind de Philips HUE een echte aanrader. Met de Philips HUE kun je heel erg snel en gemakkelijk de sfeer in je huis bepalen. Daarnaast maakt de Philips HUE in combinatie met een Philips Ambilight TV de kijkervaring écht compleet! Meer ‘in de film’ kun je niet zitten!

Heb jij ook een Philips 47PFL7008K Zwart?

Nee hoor, absoluut niet! Maar wel iemand met een liefde voor Philips. Ik heb de tv nu bijna een jaar in mijn bezit en ik ben er ook nog steeds ontzettend tevreden mee! :)
ik heb deze tv nu ruim 1.5 jaar. beeldkwaliteit, ambilicht, design e.d. is top.
Echter is de software echt bagger. en het lijkt alleen slechter te worden....
ik gebruik de tv als "hub" voor alle hdmi apparaten zoals kpn ontvanger, homecinema en ps3. echter komt het vaak voor dat er geen geluid is of storing in het beeld waardoor ik moet switchen tussen av kanalen om het op te lossen. ook iets van de laatste tijd is dat de tv uit valt als ik met de afstandsbediening de homecinemaset aan zet (fidelio e5)
smart tv gebruik ik niet meer... hiervoor heb ik een raspberry 2 gekocht dit werkt perfect.

het is dat ik verknocht ben aan ambilight anders had ik er goed over na moeten denken of de volgende wel philips zou worden.
U werkt bij de fabrikant? ;) Mijn god wat een positivisme!
Wat een bagger user interface.
Dit wint het zelfs van Windows 8.0!

Dit snap ik zelf nog maar net als ik het af en toe gebruik, maar mijn ouders 70+ krijg je dit echt niet uitgelegd:
-exit/terug is niet altijd terug...er wordt verschil gemaakt tussen binnen app terug en terug naar buiten app....aangezien mijn ouders de overgang tussen de apps en de andere TV functionaliteit niet snappen, snappen ze van deze oneigenlijke scheiding niets. Seamless snappen ze bij Philips niet.
-snelheid is tergent laag, zodat mijn ouders steeds denken dat ze niet gedrukt hebben
-je hebt TV kijken en satelliet kijken...ik blijf bezig uit te leggen dat ze niet TV moeten kijken, omdat ze satelliet gebruiken
-webbrowser is totaal onbruikbaar omdat div. plugins helemaal niet bestaan. Een Android telefoon van 5 jaar oud toont webpagina's nog beter.
-toestenbord bedienen is een soort spel, wat mijn ouders nog niet beheersen. Dit door extreem lager respons en niet altijd goed werken van toetsen. Niet te doen.
-zou nog uren door kunnen gaan. Dat op zich is al wonderbaarlijk.

Nee, geen Philips-TV...tenzij je hem echt alleen als TV gebruikt en een app vindt voor op je tablet om hem te bedienen. Beeld is namelijk wel erg goed.
Verder doe je jezelf een groot plezier door je tablet, laptop, of zelfs je telefoon te gebruiken als je iets anders wilt!

[Reactie gewijzigd door mambaum op 25 juli 2024 11:34]