Acer Aspire M3641 (91.D1R77.TCP) Review
Acer heeft een top PC neergezet waarmee je jaren vooruit kan gaan. Het uitpakken en in gebruik neming ging heel makkelijk. Toetsenboard, Muis en beeldscherm aansluiten, netwerk aansluiten en daarna aan / uit knop indrukken.
Windows Vista werd heel snel geladen en ik kon zoo aaan de slag.
Het enig kritiek die ik heb is dat ik moest zoeken voordat ik de opties tegenkwam om de recovery DVD's te branden. Dit kan wat mij betreft beter door Acer worden aangegeven.
Heb ook inmiddels ontdekt dat Acer 2 verschillende type nummers gebruikt voor dezelfde PC. Een nummer beging met 91 xxxxxxx de ander met 92 xxxxxxx. Configuratie van beide PC's is identiek allen de behuizing van de "92" model is een paar centimeter kleiner.
Wat mij betreft tot...
Pluspunten
Snel aan de slag Goed uitelijk
Minpunten
Geen
Windows Vista werd heel snel geladen en ik kon zoo aaan de slag.
Wat mij betreft tot nu toe een aanrader. (1 week in bezit.)
Heb jij ook een Acer Aspire M3641 (91.D1R77.TCP)?
PS, ik zie dat je nieuw op tweakers bent. Kijk anders eerst bij een paar andere reviews wat je zoal kunt neerzetten en breid het dan wat meer uit.
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 23 juli 2024 09:45]
Dat ligt er aan wat je doet. Office en surfen? Jah dan kan ie jaren voor uit. Gamen? Daar is de videokaart nu eigenlijk al te langzaam voor. Verder vind ik hem duur. Zelfbouwen is een stuk goedkoper en kan je beter kiezen wat je echt nodig hebt.Acer heeft een top PC neergezet waarmee je jaren vooruit kan gaan.
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 23 juli 2024 09:45]
Mijn bedoeling is / was mijn algemene ervaringen te delen omdat ik geen techneut ben en bekijk e.e.a. vanuit het optiek van een concument / gebruiker. Ik ben van mening dat alle informatie en ervaringen helpt. Aangezien ik de eerst ben die iets over deze PC geschreven heb, is het altijd makkelijk om kritiek te uiten.
Ik ben het oneens met de stelling dat zelfbouw goedkoper is. De tijd dat je nodig heb om alles in te kopen moet ook in geld worden uitgedrukt. Bovendien heb ik getracht om een systeem zelf te laten bouwe en was de prijs beduidend hoger dan wat ik betaald heb.
(531,50 inclusief BTW)
Ik gebruik mijn PC niet voor gamen. De PC wordt gebruikt voor Video en foto bewerking, internet, office applicaties en mijn administratie.
De suggestie van joopata zal ik zeker de komende tijd te harte nemen en trachten mijn review verder uit te bereiden.
Ik was ook altijd terughoudend geweest als ik Windows Vista tegen kwam maar ik heb Vista op de laptop van mijn zoon een paar manded gezien en die valt 100% mee. Met deze PC ook trouwens. Tot nu toe geen vastlopers gehad. Met mijn oude PC onder XP pro bleef ik problemen houden.
Zelf heb ik de PC eerst via internet besteld maar bleek dat de winkel de PC niet kon leveren. Dus heb ik de PC uiteindelijk gehaald bij de winkel "Every day low prices and High Service" voor dezelfde prijs als die op het net voor stond.
- geluidsproductie?
- kwaliteit keyboard en muis?
- afwerking?
- heb je het open geschroefd en hoe zit het er intern uit? Foto'tje misschien hiervan?
- duidelijkheid van bijgeleverde handleidingen?
- wordt met Vista veel onnodige software geladen?
- enz.
Ik ben ook naar het ding aan het kijken. Voor zoonlief, dus standaard huiswerk, wat games (UT 3, maar niets te heftig als Crysis op turbo stand). Voor die momenteel € 538 toch wel een netjes en kompleet systeem. Betwijfel of je bij zelf samenstellen, incl. de kosten van het bij elkaar scharrelen, erg veel goedkoper uitkomt.
Ja, het is misschien niet top-of-the-tweaker-range, maar nou en? Als je echt een zware pc of gamer pc zoekt, bouw je die zelf maar je legt dan veel meer geld op tafel. Interessant lijkt me bijvoorbeeld om, over een paar maanden bij gezakte prijzen, zo'n ATI HD4850 videokaart erin te zetten en dan kan je echt een hele lange tijd vooruit.
Nu 2 maanden in gebruik en ben erg tevreden.
Moet alleen alweer naar HDD uitbreiding gaan kijken...
Weet iemand of hier ook meer in kan dan de 750 gig per sata poort waar acer het over heeft???
Gebeld met helpdesk van Acer... 750GB schijf per poort is het maximale
er is in ieder geval nog geen sotware update waardoor hij wel grotere schijven aan zou kunnen.
Is er al iemand die ervaringen heeft op deze machine met het RAID schakelen van 2 nieuwe drives??
In de Bios setup kun je namelijk niet de raid setting regelen.... slechts de overige 2 poorten inschakelen.
Als deze zijn ingeschakeld dan verschijnt er bij apparaatbeheer wel een Raid controller van NVidia namelijk...
Ben benieuwd!