Een paar maanden geleden was ik op zoek naar een horloge. Ik was klaar met het 'uit je broekzak toveren' van mn telefoon iedere keer. En zeker met een Otterbox defender case, is dat soms een hele klus. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op
smartwatches. Naar mijn mening een opkomende markt. Een goede prijs/kwaliteit verhouding was voor mij belangrijk; Ik kwam bij de
Pebble smartwatch uit.
Wat feitjes:- 44 x 168 pixel display black and white e-paper
- Bluetooth 2.1+ EDR and 4.0 (Low Energy)
- 4 buttons
- Vibrating motor
- 3 axis accelerometer with gesture detection
- 5 ATM (tot 5 meter diep gegarandeerd waterdicht)
De testomgeving
Voor deze review heb ik mijn pols gebruikt als locatie. In combinatie met mijn S3
De button layout

Met andere woorden, aan de linkerkant zit de terugknop. Aan de rechterkant zit boven de 'up' knop, in het midden de 'select/forward' knop en onderaan de 'down' knop
Inleiding
Huh? Pebble? Een smart-wat?
Een smart watch. Oftewel, een slim horloge. Slim is hij zeker, en
handig, en
stevig, en
waterdicht en blablabla....
Hij staat in verbinding met je telefoon. In hele grote lijnen betekend dit dat je
notificaties op je pols ontvangt. De mogelijkheden zijn echter groot. Behalve
mailtjes,
whatsapp berichten, enz enz, kan je hem ook gebruiken als
navigatie.
Het scherm. Toen ik de doos openmaakte, was deze op t eerste gezicht kleiner dan ik had verwacht. Maar zodra ik hem aanzette, maakte de
relatief hoge resolutie plaats voor deze gedachte. Het scherm is
lekker scherp, en goed te lezen in de buitenlucht. Dit komt omdat al het overige omgevingslicht word opgenomen om het contrast te vergroten. En dit werkt
fantastisch. En mocht je ooit in het donker willen zien hoe laat t is? Schud met je pols en het backlight gaat eventjes aan. Deze is voor de rest altijd uit, tenzij je de knoppen gebruikt.(instelbaar) Maar zoals ik al eerder beschreef heb je deze overdag totaal niet nodig.
In principe is de Pebble iets voor
iedereen. De software kan je over het algemeen onderverdelen in 2 categorien:
Watchfaces en
Watchapps. Watchfaces zijn in principe de klokjes. Deze zijn er heel veel en iedereen kan ze maken. Zo zijn er verschillende site's en is er een android app voor (
KLIK), watchapps zijn de apps zoals runkeeper en pebble bike. Ook zijn er van deze heel veel(
KLIK) . Denk aan calenders, stopwatches, weer en ga zo maar door. dat is t mooie resultaat van de
open SDK. Dit betekend dat iedere ontwikkelaar zelf apps kan maken, op t gebied van watchfaces kan echt iedereen het.
Over de
accu ben ik erg
tevreden, volgens Eric gaat hij een week mee. Met t bandje is niks mis, ook heb ik het idee dat hij wel
tegen een stootje kan En dan heb ik het nog niet eens over de waterdichtheid gehad. Dit maakt de Pebble downright
AWESOME. Ook onderscheid hij zich hiermee van vrijwel iedere smartwatch op de markt. Een horloge is een gebruiksvoorwerp. Daarom vind ik dus ook dat als in Nederland woont,
je je geen zorgen moet hoeven te maken over een paar druppels regen.
Enkele voorbeelden van notificaties:
Conclusie:
De Pebble is in mijn ogen
een betaalbaar stukje toekomst, om je pols. Het ding barst van de potentie. Ook doet het karakter van het bedrijf me goed. Geen onnodige functies of fragiele knopjes, maar gewoon
kwaliteit. Zoals t hoort. Ik ben daarom ook echt
tevreden over mijn aankoop.
De mogelijkheden zijn oneindig. Denk aan de tasker app of de accelero meter. Zelf gebruik ik mijn Pebble
zelfs onder de douche. Want als je je telefoon op de badkamer laat liggen, kan je vanaf je Pebble de
muziek besturen. Handig of niet? Ik gebruik hem ook veel in combinatie met mijn agenda. 10 minuutjes van te voren lees ik op mn pols waar ik precies moet zijn. Een ander sterk punt is het
bescheiden design. Voor de meeste mensen lijkt het van een afstandje een gewoon horloge. Maar als je de functionaliteit beschrijft valt menig mond open
Een paar maanden geleden was ik op zoek naar een horloge. Ik was klaar met het 'uit je broekzak toveren' van mn telefoon iedere keer. Ik vond de Pebble en totaal geen spijt van mijn aankoop.
Oordeel:
Ik zal in de toekomst nog een stuk toevoegen, nadat ik de watch wat langer in mijn bezit heb. De fotos in dit artikel heb ik zelf gemaakt.
Het beeldscherm is in werkelijkheid haarscherp. Door de lage F waarde van de lens (1.4) kan het lijken alsof t vaag is. Ook heb ik de foto' s extreem moeten verkleinen, waardoor de letters kleiner lijken. Origineel: 3872x2592. De review heb ik bewust onder de zwarte versie gezet. gezien t gebrek aan reviews vond ik het vooral belangrijk dat hij onder de aandacht kwam. Ik schrijf namelijk reviews voor mijn lezers. Niet voor de karmapunten. Mocht je ooit een high-res foto willen hebben,
PM me gerust. Ook ga ik graag in gesprek over specefieke vragen.