Sinds maart 2013 heb ik deze mediaspeler. Mijn vorige mediaspeler (Venice V13 HD) was kapot gegaan.
De nieuwe mediaspeler moest aan de volgende eisen voldoen:
Budget maximaal €150
Alles kunnen afspelen (ik miste MKV)
Een actieve ondersteuning (AC Ryan valt af)
Videowall
Audiostreamen
Specs:
Processor: RTD1186 - 750Mhz - 512MB SLC Flash - 512MB DDR3 SDRAM
Video Fomats Supported: AVI/BDMV Light/BDISO Light/MKV/TS/TP/TRP/M2TS/MPG/MP4/MOV/M4V/VOB/ISO/IFO/DAT/WMV/ASF/RM/RMVB/FLV resolution up to 720p/1080i/1080p
Video Codecs Supported: MPEG-1-2/MPEG-4 SP/ASP/AVC (H.264)/XviD/WMV9 (VC-1)/RealVideo 8/9/10 (up to 720P)
3D Video: Full 3D/3D BD ISO/Side By Side/Top & Bottom/Frame Sequential/Frame Packing MAX 1920x180.
Audio Codec Supported: MP3/MP2/OGG Vorbis/PCM/LPCM/AAC/RA/Dolby True HD - DTS MA Passthrough on HDMI/AC3 - DTS 5.1/Flac up to 24bit 192Khz/WAV/WMA Standard (DRM & Advanced Profile not Supported)
Photo format Supported: JPEG/BMP/GIF/TIFF/PNG
File System Supported: FAT32/NTFS/HFS+ (MAC)
Video Output Resolution: NTSC/PAL/480P/576P/720P/1080i/1080p/1080p 24Hz/Auto Frame Rate
Output: HDMI 1.4/Component Video/Composite Video/ Stereo RCA/SD/SDHC/Sony Pro Duo Card Slot/SPDIF Optical/2x HostUSB - USB 2.0
Ondersteuning gaat via de Nederlandse website:
En via de internationale website:
Audiostreamen doe ik via het programma iMediaShare Personal. (gratis = goed voor budget)
Sinds de aanschaf zijn er diverse firmware updates geweest:
1.0.3 niet stabiel
1.0.5 stabiel (laatste versie met DIVX afspeelmogelijkheid)
2.0.0 géén DIVX afspeelmogelijkheid meer, XML film info mogelijk via YAMJ en 3 rijen videowall (was 2 rijen)
3.0.1 Ingebouwde movie scraper, tv series scraper en ondertitel downloader
De weinige DIVX films die ik heb, zet ik met VidCoder om naar XVID films.
Dit is de minst gebruiksonvriendelijke oplossing die ik heb gevonden.
Film info toevoegen gaat eenvoudig met YAMJ to Mede8er (Y2M)
De ingebouwde movie scraper vervangt eigenlijk Y2M. Het is nog eenvoudiger, je hoeft het niet via de pc te doen en je hebt meer keuze qua achtergrond en folder afbeeldingen.
Nadeel het is minder informatief wat betreft de gebruikte video formats, codecs e.d.
Van de meeste films is de info en ondertiteling te vinden.
Ik heb géén 3D tv, en ook geen ervaring met het afspelen van 3d films.
21-01-2014 Toevoeging van wat aangesloten apparatuur en nog wat handige links.
Internationale downloadpagina Firmware:
Internationale pagina met handleidingen: