Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 9

- Reviews

Specificaties 4,95" display, 4G-support, geen geheugenslot - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

LG Nexus 5 16GB Wit Review

+2
stijnvbml 7 november 2013, 7.778 views

LG Nexus 5 16GB Wit

Pluspunten

  • Scherm
  • Heel snel
  • Prijs
  • Bij licht gebruik prima accuduur
  • Altijd als eerste de android update
  • Fijne telefoon om te gebruiken

Minpunten

  • Geen oortjes meegeleverd
  • Achterkant is glad
  • Geluid is wat zacht
  • Camera niet bijzonder
  • Accu bij intensief gebruik
  • Geheugen niet uitbreidbaar

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
http://4.bp.blogspot.com/-t46nspySDnc/UnPu4rp_AwI/AAAAAAAAAL4/kxXHS0i9EY4/s1600/aaopening.png

http://1.bp.blogspot.com/-rYtcdUC8E1Y/UiyOhPky9eI/AAAAAAAAABw/zLKe2rEwNjw/s1600/2inleiding.png
Het lek bij de Nederlandse defensie, die afgeluisterd werd door de secret service, was groot, maar bij google was het lek veel groter. Want toen de nexus 5 werd gepresenteerd was bijna alles al bekend. Een van de dingen die volgens mij niet is uitgelekt is dat hij een uur naar de presentatie in Nederland al was te bestellen.
Ik heb een dag voor de presentatie van de nexus 5 een abonnement met de huawei ascend p6 besteld. Mijn eisen waren een hd scherm van maximaal 5 inch, een quad-core processor die niet van mediatek is, 2GB aan ram en 16GB aan geheugen. De ascend p6 was goed genoeg maar niet bijzonder. Een dag later werd de nexus 5 gepresenteerd. Omdat de nexus 5 ¤40,- koste heb ik de ascend p6 godzijdank heb kunnen inruilen. Chapeau studentenmobiel.
De nexus 5 heb ik onder andere gekozen omdat ik de nieuwste nexus 7 hebt, waar ik tevens ook een review over heb. Mijn review van de nexus 7 2013 . Ik was zeer tevreden over de tablet en kan nu ook met een nexus telefoon aan de slag.
http://1.bp.blogspot.com/-ZVVja4jtnFM/Un9__Eo9L-I/AAAAAAAAAQM/nYx84JZ-71M/s1600/1.png
http://3.bp.blogspot.com/-AvdJ_UKPHOU/UiyOhTyJ7DI/AAAAAAAAAB0/KIpI2vJIGxg/s1600/3inhoud.png
Ik verdeel deze review in de onderwerpen:
inleiding
Inhoud
Specificaties
De doos
1ste indruk
Bouwkwaliteit & design
Bediening
Scherm
Prestaties
Benchmarks
Ontvangst
Geluidskwaliteit
Camera’s
Besturingsysteem
Accuduur
Samenvatting
Conclusie

http://4.bp.blogspot.com/-gYAlw_4HlvQ/Ui4BLzfHumI/AAAAAAAAAE0/3uGlIGZd3Ds/s1600/5specs.png
De specificaties komen van de website: www.gsmarena.com
http://3.bp.blogspot.com/-mAE9QORpU9U/UnP1Dh-DeLI/AAAAAAAAAMI/VqTKdIY2PdU/s1600/bbspecs.png
Draadloos opladen kan via een accessoire. Draadloos opladen .

http://2.bp.blogspot.com/-t7kG8TW0yrk/UiyOiwsy69I/AAAAAAAAACQ/8G_ozKSus8M/s1600/6de+doos.png
Om de doos van de nexus 5 zit een blauw omhulsel.
http://2.bp.blogspot.com/-YmuB31mHJv0/Un-AhEdTT6I/AAAAAAAAAQ0/crTSocBz-78/s1600/2.png
http://2.bp.blogspot.com/-n7Gq9tjYgFw/Un-AtfkKKII/AAAAAAAAARM/gZmENh0q_Vc/s1600/4.png
http://4.bp.blogspot.com/-rrwL3WmxNYc/UnviqbRvkhI/AAAAAAAAAM4/Squ-peany-k/s1600/IMG_20131106_202423.jpg
Als je het omhulser er afhaalt kom je bij een witte kartonnen doos terecht met een google logo erop.
http://4.bp.blogspot.com/-btluGU4KVJw/Un-ApFd4_5I/AAAAAAAAARE/L98bZKocALc/s1600/5.png
Deze doos lijkt exact hetzelfde als die van mijn nexus 7 uit 2013. In de doos vind je de nexus 5, een usb naar microusb kabel, een adapter en een handleiding.
http://3.bp.blogspot.com/-gDkjghehdcE/Un-A13gbBZI/AAAAAAAAARU/fguXslKlpMY/s1600/6.png
In de doos zit dus geen headset, dat is wel jammer maar omdat ze waarschijnlijk ergens op moesten besparen vind ik niet erg. Gewoon een paar oortjes bestellen. Die zijn niet duur.

http://3.bp.blogspot.com/-1DKrm1XB-oo/UiyYr29Q7UI/AAAAAAAAAEI/8nT7vkPc9Dc/s1600/7a+1e+indruk.png
Toen ik de telefoon voor de eerste keer opstarte had ik direct een hele grote irritatie, het opstarten. Nadat het nexus logo na 5 minuten eindelijk verdwenen was, moest hij nog 112 MB aan bestanden downloaden. Het ongeveer 10 minuten wachten was het waard. Toen de nexus 5 was opgestart bleek het direct een fijn toestel te zijn. Hij is licht en werkt, op het opstarten na, snel. Android 4.4 kitkat is makkelijk aan te wennen, vooral omdat ik al een nexus apparaat heb. Een van de dingen die opvalt is dat de volumeknoppen aan de linkerkant zit, en niet meer aan de rechter. Hier moet je echt wel even aan wennen, maar je vergist je nu niet meer tussen de volume en de powerknop. Zelf vind ik dit niet geheel nodig, maar mensen die bijvoorbeeld een HTC, met een knop op de bovenkant gewend zijn, zullen zich minder snel vergissen.
http://3.bp.blogspot.com/-LC5NWCYzRtI/UnvjPaNqBHI/AAAAAAAAAN4/paOONPn3HvQ/s1600/IMG_20131106_213326.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-xol1KWJwLl8/UiyOjfUiMLI/AAAAAAAAACU/D-mNm7MLp8U/s1600/7+designbouwkwaliteit.png
Het design van de nexus 5 is niet mooi, maar ook niet lelijk. De voorkant is gemaakt van glas. Aan de onderkant en de bovenkant van de voorkant (ook de achterkant xd) vind je 2 lichtgeronde stukken die door 2 stukken plastic worden verbonden, en natuurlijk door het glas aan de voorkant. Aan de bovenkant vinden we een naar mijn mening lelijk weggewerkt speakertje voor als je aan het bellen bent. Daarnaast is een camera en een led lampje. Aan de onderkant vindt je niks.
http://2.bp.blogspot.com/-ZIR7KxOg53A/Unvi_fjB16I/AAAAAAAAANY/kPI5RrXSzJ0/s1600/IMG_20131106_202510.jpg
De zijkanten zijn van plastic. Het valt wel mee hoe mooi dit is, maar hinderlijk is dit niet. De achterkant is wit en gemaakt van soft-touch plastic. Dit voelt mooi aan, maar is wel een beetje glad. Het is zeker niet lelijk, en beter dan glas omdat dit iets minder snel breekt. Er staat nexus ingegraveerd. Daaronder staat een lg logo en het FCC keurmerk. De camera is wel mooi weggewerkt, met een aluminium randje, maar er zit een stuk glas over heen. Helaas steekt de camera wel iets uit .
http://1.bp.blogspot.com/-nEv788f3suM/Unvi2cdMYUI/AAAAAAAAANQ/4k7DZ_gh4tI/s1600/IMG_20131106_202500.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-DiYqzZMam9Q/UiyOkRcMmBI/AAAAAAAAACo/ORe64oHiBpc/s1600/8+bediening.png
De bediening gaat vooral via het 5 inch Touch screen. Op het scherm vinden we ook de software matige knoppen. Dat ze op het scherm vinden vindt ik niet erg, maar het kon wel onder het scherm omdat de bezel onder het scherm genoeg ruimte voor hardware matige knoppen waren. Dan had je wel wat meer scherm. Aan de linkerzijkant heb je de volume buttons en aan de rechterkant de aanknop. Aan de aanknop aan de rechterkant moet ik echt even wennen. Ik ben door me htc’s en iphones de aanknop aan de bovenkant gewend. De nexus 7 heeft deze knop wel aan de linkerkant maar de volumeknoppen aan de rechterkant, maar er valt aan te wennen.

http://2.bp.blogspot.com/-mbBypZpBJQQ/UiyOkTlu6bI/AAAAAAAAACs/V5d2qBl-lLs/s1600/9+scherm.png
Op de nexus 5 zit een True hd dips plus paneel van 4,95 inch. Dit paneel kan 16 miljoen kleuren weergeven en heeft een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Dit soort voor een hoge pixeldichtheid van 445 pixels per inch. Door deze hoge pixeldichtheid is het beeld ontzettend scherp. Na eerst 256 ppi op de evo 3d en daarna 165 ppi op de iphone 3gs (evo 3d kapot) gewend te zijn is dit een grote overgang. Aan de andere kant heeft mijn nexus 7 2013 323 ppi dus daar is het verschil niet heel makkelijk om te zien. Het scherm word door corning gorilla glass 3 beschermt. Dit zorgt dat er niet snel krassen op het scherm komen
Het scherm is niet alleen kwa. Resolutie heel goed maar ook op het gebied van kijkhoeken, helderheid en het contrast. Zwart is alleen niet zwart.
http://4.bp.blogspot.com/-guL-Z27cs0s/UnvjMa5N3cI/AAAAAAAAANo/dYL4NGGpPoU/s1600/IMG_20131106_202527.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-reCO5CoqPKY/Ui4BRDI3EiI/AAAAAAAAAFM/AOoXHWn9gJg/s1600/14.+prestatie's.png
De nexus 5 heeft een processor die in bijna iedere high-end telefoon zit, de qualcomm snapdragon 800. Dat iedere fabrikant hem gebruikt is ook niet zo raar, want het is een monster van een processor. Het gaat hier om de 8974. Deze variant zit eigenlijk in elke smartphone met de snapdragon 800, behalve de xiaomi MiPhone 3. Die heeft de 8974AB. De 8974 die in de nexus 5 zit is identiek aan die van de lg G2. Beide hebben 4 kernen die op 2.26 ghz zijn geklokt. De GPU is een adreno 330 op 450 mhz. Het verschil tussen de 8974 en 8974AB is de snelheid dat geheugen kan worden verpaalts. In de praktijk zul je hier niks van merken. Door deze. Natuurlijk is die 2.26 GHZ een turbo snelheid, de nexus 5 klokt de processor alleen zo hoog als het nodig is. Deden ze dat niet dan was de batterij razend snel opgeweest. Deze processor is razend snel en dat merk je goed. Hij laadt bijzonder snel, apps opstarten gaat heel snel. De soc is de snelste, samen met de a7 van apple dan, op markt. Voor deze prijs is hij razendsnel. De goedkoopste telefoon met een snapdragon 800 is de Lg G2, die kost ¤550,-. De apple 7 vindt je pas vanaf ¤700,-.

http://2.bp.blogspot.com/-xa4rVt6giqA/Ui4BPw3U2gI/AAAAAAAAAFE/IvPU3kluKCs/s1600/12.benchmark's.png
http://1.bp.blogspot.com/-zTNhSLjm5qA/UnvnKEa9yyI/AAAAAAAAAPM/OAEf24-6ZIo/s1600/Screenshot_2013-11-07-19-38-47.png

http://3.bp.blogspot.com/-5UuPdLnj53g/UiyOd36ZWDI/AAAAAAAAABQ/gsXaNp6_i6A/s1600/15.+onvtvangst.png
De nexus 4 van vorig jaar had geen LTE, dat was een teleurstelling voor veel mensen. De Nexus 5 heeft het wel. Ik ga er zelf geen gebruik van maken omdat ik pas 14 jaar en ik mijn abonnement zelf betaal. De prijzen voor een abonnement met LTE zijn echt te duur voor mij. Een gemiste kans is wel dat de nexus 5 geen LTE advanced (LTE-A) aan boord heeft. De snelheiden van LTE-A zijn tot 150 mb per seconde. De nexus 5 gaat tot 100 mb per seconde. In Nederland hebben kan je maar tot 60 mb per seconde dus dat is genoeg, maar voor landen waar ze wel LTE-A gaan uitrollen is het een gemiste kans, aangezien de snapdragon 800 wel ondersteuning voor LTE-A geeft. De telefoon heeft natuurlijk ook gewoon 3g en Wi-fi. Ook heb je gps, bluetooth 4.0. en NFC. De afstand tot waar je wifi hebt, valt heel erg tegen. Dit is jammer want ik gebruik op mijn kamer mijn nexus 7 uit 2013, omdat de ontvangst niet goed genoeng is.

http://3.bp.blogspot.com/-16vZhQQ0Wyc/UiyOcZIXhLI/AAAAAAAAAAw/dE4Y7_-0OPY/s1600/10.+geluidskwaliteit.png
Aan de onderkant van de nexus 5 zit 1 speaker, maar het lijken er twee Dit is dezelfde opstelling als bij iphone’s. In het midden van de onderkant zit de microusb poort, aan de rechterkant van de microusb zit de speaker. Deze locatie is bijna perfect. Als de speaker aan de achterkant zit, hoor je het geluid minder goed als je hem op een vlakke onderkant legt. Dit is een veel betere oplossing. De speakers zorgen voor een stereo geluid. Het was nog beter geweest als ze een van de speakers aan de bovenkant hadden geplaatst, want dan werd het geluid beter verdeeld. Aan de voorkant is de beste oplossing, zoals bij de htc one, maar dat hebben ze hier niet. Uit de speakers komt zeer gemiddeld geluid. Het geluid is heel helder, maar niet hard. Dit is een gemiste kans omdat het na mijn mening wel zou hebben gekunt.
De kwaliteit als je aan het bellen skypen bent is goed. De speaker, die lelijk is weggewerkt, geeft goed geluid en kan ook hard. De microfoons zorgen ook dat jij redelijk goed verstaanbaar bent.

http://4.bp.blogspot.com/-bNNMz4Bt8GA/Ui4BODD2kzI/AAAAAAAAAE8/RKQusjRVFJI/s1600/11+camera's.png
Toen ik vorig jaar dit bericht las, was het duidelijk voor mij dat de camera van de nexus 4 ondermate was. Voor mij is de camera niet een heel belangrijk iets, zolang er maar een opzit en de foto’s er maar aardig uitzien.
http://3.bp.blogspot.com/-xAuGow1I-KU/Unvjc4JYXRI/AAAAAAAAAOA/aCeDkQWhpIo/s1600/IMG_20131107_194928.jpg
Google gaat bij de nexus 5 niet meer mee met de “megapixelrace” en blijft bij een 8 megapixel camera. Dat is niet erg want de foto’s zien er goed uit. Op de achterkant zit een led flits.
Foto bij normale lichtomstandigheden
http://3.bp.blogspot.com/-RyKN853DYbs/Unvm8Fcjv1I/AAAAAAAAAOk/-gEhsl3FA34/s1600/IMG_20131107_153129.jpg
Foto bij donkere lichtomstandigheden
http://3.bp.blogspot.com/...0/IMG_20131107_195152.jpg
Met flits
http://4.bp.blogspot.com/-YjqpINdP-IM/UnvnV7PIGQI/AAAAAAAAAPc/cYfmT8r9tgA/s1600/IMG_20131107_195211.jpg
De video’s die de nexus 5 maakt zijn in 1080 p full hd met 30 frames per seconde. Ook heb je Optical image stabilisation. Een testvideo heb ik zelf niet gemaakt. Die moet je maar even zelf opzoeken.
De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 1.3 megapixel. Hij kan volgensmij filmen in 720 p hd.

http://1.bp.blogspot.com/--uLIny4H14g/UiyOeG-bi7I/AAAAAAAAABU/febLmxOwjOI/s1600/16.+besturingsysteem.png
De nexus 5 werkt op android 4.4. kitkat. Dit is de meest recente versie van android. Ook krijg je, omdat het een nexus toestel is, krijg je heel snel updates. Android 4.4. kitkat is niet een mega grote verandering ten opzichte van android 4.3. jellybean. De icoontjes zijn iets verandert en de knoppen aan de onderkant + balk aan de bovenkant is transparant geworden. Wat ook nieuw is aan de notificatiebalk is dat je die makkelijker omlaag krijgt. Je kan nu in een app omlaag swypen om de notificatiebalk te krijgen, waar je vroeger de apps moest sluiten om de notificatie te zien. Dit is een klein iets maar echt heel handig. Een ander groot voordeel van kitkat is de geweldige telefoon app, caller id. Bovenaan de contactenlijst staan de mensen die je het meest heb gebeld. Een ander iets dat nieuw is als je door een bedrijf wordt gebeld, word het nummer door de database door google gehaalt en zie je welk bedrijf je belt. Ook google now is verder geïntegreerd. Je kan nu op je homescreen “oke google” zeggen en je opdracht zeggen. Dat is handig maar ook niet belangrijk. De laatste verandering is dat er smileys in het toetsenbord zit. Android blijft een fijn besturingssysteem, vooral stock-android op de nexus 5 is fijn in gebruik.
http://4.bp.blogspot.com/-FyTfKce_lbQ/UnvnbemRRjI/AAAAAAAAAP0/tT8OnrBuIAo/s1600/Screenshot_2013-11-07-20-11-12.png

http://1.bp.blogspot.com/-kVvnk-uh-NI/UiyOdGr3W5I/AAAAAAAAABA/sMe2-hFAfz8/s1600/13+accu.png
In de nexus 5 zit een 2300 mA accu. Dat is erg weinig voor een full hd scherm. Dat is de accucapiciteit. De accuduur is redelijk goed. Na een dag middelmatig gebruik is de batterij nog 60%. Een dag intensief gebruiken zorgt ervoor dat de batterij naar 30%. Als je de telefoon de hele tijd gebruikt, is hij binnen 5 uur op. Dat is aan de weinige kant.
Helaas is de batterij niet verwisselbaar.
Je kan zelf de dingen uitzetten voor een langere batterij.
Zet nfc uit. Ook kan je uitzetten dat als je op het homescreen bent, ok google zegt, dat hij direct reageert. Je kan dit uitzetten door naar de instellingen van google now te gaan, daarna naar stem en hotword detection uitzetten. Dit help iets.

http://3.bp.blogspot.com/-PwBSql7Uy8Y/UiyOePOuR1I/AAAAAAAAABc/dL4Bu7HsmOE/s1600/17.+Samenvatting.png
Laat ik maar beginnen met mijn minpunten. Het 16 GB geheugen is niet uitbreidbaar. Er is in het buitenland een 32 GB versie beschikbaar. Ook de accu kon beter op intensief gebruik. De speakers zijn helder maar niet hard. Het scherm is goed en heeft een 1080p full hd resolutie, dus alles ziet er heel scherp uit. De camera heeft ook een update gekregen vergleken met de nexus 4. Nog steeds 8mp alleen deze heeft OIS, veel betere foto’s, niet alleen overdag. De 2.3. ghz quadcore processor is razendsnel. Ik vind het design redelijk, maar de achterkant is wel wat glad. De prijs is heel goed.

http://1.bp.blogspot.com/-_I2KB0CkAtw/UiyOezS-fCI/AAAAAAAAABk/2fLIgv2w93M/s1600/18.+conclusie.png
Wat een heerlijke telefoon. Over de snelheid, het scherm, de camera en de software heb ik niks te klagen. Het design is niet bijzonder, de speakers ook niet. Het geheugen is niet uitbreidbaar, en dat is heel jammer. Vooral dat er maar 16GB inzit. De prijs van ¤400,- maakt heel veel goed. Deze telefoon is heel scherp geprijsd. De concurrentie die op het gebied van prijs en specs in de buurt komt, is de galaxy s4. Op het moment is hij ¤40,- duurder. Maar ik zou wel voor de nexus 5 gaan. Ik ben er zelf ontzettend blij mij. Ik kan geen 4.5 sterren geven, dus heb hem omlaag afgerond naar 4 sterren. Lees ook mijn bericht op mijn blog Wat had de nexus 5 een betere telefoon kunnen maken?
edit 28-12-2013
De prijs is redelijk. De LG G2 heeft een betere prijs-kwaliteit. De G2 kost 100 euro extra. Daarvoor krijg je en betere accu en een betere camera. De camera is verbeterd sinds android 4.4.2., maar nog steeds is de kwaliteit slecht.
Edit 2-03-2014
4 maanden na aankop heb ik een blogpost geschreven over hoe hij nu bevalt.

Gebruikt in combinatie met:

  • HP pavillion 15
  • Imac eind 2012 23" 2.7 GHZ
  • nexus 7 2013 32 GB

Heb jij ook een LG Nexus 5 16GB Wit?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Reacties (34)

Wijzig sortering
Paar opmerkingen:

In de bezel onder het scherm zit nog een LED notificatie lichtje, dus er zouden daar geen hardware knoppen geplaatst kunnen zijn. En 4.4 KitKat heeft immersive mode waardoor de knoppen verdwijnen als een app dit ondersteunt.

Niet alle high-end telefoons hebben de S800, alleen de nieuwere. De HTC One en Galaxy S4 zijn ook high-end telefoons en hebben deze CPU niet.

Er zit één speaker in. Aan de andere kant zit een microfoon.

Active listening vanaf het homescreen werkt alleen als de telefoon op Amerikaans Engels staat.

De zwarte uitvoering heeft een stroevere achterkant.

En misschien kun je de foto's iets kleiner maken. Voor de rest een goede recensie.

[Reactie gewijzigd door Nathan op 8 november 2013 18:58]

Je hebt gelijk met de led. Dit ga ik dit weekend verbeteren, eveneens als de foto's en de speaker. Het gaat hier om de witte versie, daar gaat de review dus over. Dankjewel voor de verbetering is punten.
Active listening werkt inderdaad alleen in het Engels, ook dit ga ik in de review zetten. Bedankt.
Ik zou graag een +2 bij je reactie ,zetten, maar ik mag de reacties helaas niet modereren

[Reactie gewijzigd door stijnvbml op 8 november 2013 19:27]

Goede review. Mag alleen wel iets meer tekst en iets minder foto's
Dankjewel, ga een paar foto's weghalen dan dit weekend
Er is nog een klein probleem met de foto's, los dit dit weekend op
Correct me if I'm wrong, maar volgens mij zijn er geen 2 speakers, eentje is de speaker en de andere is de microfoon
Nee, je hebt het correct. Ga dit gelijk aanpassen. Dankjewel
De nexus 5 heeft ook geen stereo geluid
Dat is waar, haha sorry. Ga dit vanavond of morgen aanpassen
Prima!

Fijn dat je even aanstipt dat het wifi bereik niet helemaal geweldig is.

Op je 14e trouwens al een Nexus 5 én 7? Best netjes ;)
Ik weet niet hoe het Wifi bereik is in vergelijking met andere Android telefoons, maar het is minder goed dan iphones.
Heb de Nexus 7 en Nexus 5 wel zelf moeten betalen :(
Zijn er echt geen oortjes meegeleverd? Dat vind ik wel erg merkwaardig!
Nope, doen ze bij geen een Nexus. Jammer maar er moet ergens een besparing op worden gedaan. Een paar oortjes is niet heel duur
Ik vind het begrijpelijk.bovendien zijn meegeleverde oortjes toch nooit bijster goed en hebben veel mensen toch al eigen, vaak betere oortjes.
Graag gedaan. Een prima review, beetje vage foto's, maar verder prima hoor. Complimenten!
Ga dit weekend aan de foto's werken, ben op de hoogte van het probleem
Leuke review. Door je leeftijd heb je een ietwat andere invalshoek en dat leest goed weg.
"Een gemiste kans is wel dat de nexus 5 geen LTE advanced (LTE-A) aan boord heeft".
Ik woon zelf in Canada, waar ze in Toronto langzaam met de uitrol van LTE-A beginnen. Of het een grote gemiste kans is valt over te discussiëren; voordat LTE-A overal hier uitgerold wordt zijn we wel een jaar tot 2 jaar verder. LTE met snelheid tot 75 Mbps gaat ook al aardig langzaam, en in de VS gaat het ook niet al te snel.
Misschien is het ook handig om mb te veranderen naar Mb, aangezien er ook MB is...
Voor de rest een goede review die lekker wegleest! :)
Haha, dat met de Mb. Met dat van LTE-A uitrol heb je een punt. De enige landen waar je het goed kan gebruiken is Z-Korea en delen van Rusland. En nu dus ook Toronto.
Bedankt voor je review!
De accu is een zwak punt bij de Nexus5, dat vind ik erg jammer.
Omdat accu's na zoveel laadbeurten het laten afweten is vervanging na +/- twee jaar noodzakelijk.
Zou daar in de toekomst toch niet een mogelijkheid zijn om die zelf te vervangen?
Dus zelf de Nexus5 open schroeven en de accu eruit solderen en nieuwe erin.
Heeft er iemand ervaring met vorige Nexus (of andere) telefoons waarbij dat gelukt is?
Jazeker, http://www.ifixit.com/Teardown/Nexus+5+Teardown/19016, de batterij van de Nexus 5 kan je zelf vrij makkelijk vervangen.

[Reactie gewijzigd door stijnvbml op 10 november 2013 00:16]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*