D-Link DCS-933L Dag & Nacht Home netwerkcamera Review
Omdat ik thuis een zeer brakke experiabox heb staan, waardoor ik op mijn slaapkamer geen wifi ontvangst heb, zit ik regelmatig door mijn datalimiet heen.
(kijk nog weleens YouTube filmpjes en veel internetten als ik in bed lig op mijn iPhone) Dus op zoek naar een range extender, na veel surfen en reviews lezen vond ik ineens een ip-cam MET range extender. Deze was hoogstend 2/3 tientjes meer, dus de aanschaf snel gemaakt.
Heb de cam besteld bij 4Launch, omdat hij daar het goedkoopst was. (€65,-)
Na het uitpakken eerst de cd erin gedaan en de software gestart.
Pluspunten
- Leuk hebbedingetje voor weinig extra op een normale range extender.
- Geluid is duidelijk.
Minpunten
- Voetje is een beetje gammel (er is mogelijkheid om hem vast te schroeven, schroefjes zitten erbij. dan is dit wel verholpen)
- De software op de cd schijnt perfect te werken met Dlink routers, echter op een experiabox loopt het moeizaam.
- beeldkwaliteit is matig, maar genoeg.
Heb de cam besteld bij 4Launch, omdat hij daar het goedkoopst was. (€65,-)
Na het uitpakken eerst de cd erin gedaan en de software gestart.
Dit loop je probleemloos door... tot je bij het puntje komt, waarbij je moet kiezen of je hem wireless wilt gebruiken of wired. Nadat je natuurlijk voor wireless hebt gekozen (tenslotte was de hoofdzaak voor mij "range extender") gaat ie de instellingen in het apparaat opslaan en vraagt ie de netwerkkabel eruit te halen. En vervolgens gewoon niet kunnen verbinden met het netwerk... dus na ff googlen en nog wat pogingen hem maar wired aangesloten. de Software afgesloten en op MyDlink (internet) ingelogd. vervolgens naar advanced settings (hierbij opent er een popup met een soort webinterface op de camera zelf) hier hem gewoon op wireless zetten, range extender functie aanzetten. Stekker eruit en het werkt feilloos!
De beeldkwaliteit is niet je van het, maar het voldoet. tenslotte is het ook een vrij goedkope ip-cam als ik hem vergelijk met de hd-ip cams. De app op mijn telefoon werkt ook perfect. je kan automatisch of handmatig overschakelen op dag/nacht modus. En waar jij niks meer ziet, geeft dit dingetje alles prima weer! het geluid werkt trouwens ook goed, je kan prima horen wat iemand aan de andere kant van de kamer zegt. Over de overige functies van de cam kan ik weinig zeggen, want die heb ik nog niet gebruikt.
De range extender doet perfect wat ie moet doen, ik had eerst een verbinding van 1 streepje (iphone 5) op mijn slaapkamer, schakelde ook regelmatig terug naar 3g. En nu gewoon vol bereik.