Ik zal even in het kort wat over mijzelf vertellen, ik ben 18, werk als IT'er bij een detacheerder en ben een echte audiofiel. Thuis luister in Flacjes op een setje Wharfedales in combinatie met een Onkyo versterker vanaf mijn Dune D1.
Wegens mijn liefde voor muziek en hobby gezocht naar een in era headphone voor produceren en nieuwe nummers te ontdekken in openbare ruimte.
Na lang wikken en wegen of ik 100euro over zou hebben voor een headset toch maar besloten om te gaan kijken welke het dan zou moeten worden.
Voor een prijs van rond de 100 euro heb je aardig wat opties alleen mijn keuze was gevallen tussen Aiaiai Swirl en de Shure SE215. De Aiaiai vanwege erg goede ervaringen met de TMA-T1 van hetzelfde merk en de shure omdat ik daar erg goede ervaringen van hoor van mede producers en DJ's.
Over de Shure SE-215 alt genoeg te zeggen, ik zal het ongeveer onderverdelen in hoofdstukken maar omdat mijn nederlands niet helemaal meer 100 is zullen jullie genoeg fouten tegenkomen.
Geluidsbeeld
Het geluidsbeeld is erg belangrijk voor mij, zeker als ik aan het produceren ben. Wat ik merk bij de Shure is dat het laag strak maar niet overdreven is, dit is ideaal om je bassin goed te krijgen.
De hele hoge tonen vond ik wat afwezig maar een paar Hz daaronder maak die alles weer goed, van hoog naar laag klinken de in ears gewoon spectaculair, ik vind ze af en toe gedetailleerder dan mijn KRK RP6 G2 en Aiaiai TMA-T1 ook al gaan die nog wat lager.
Gebruiksgemak
Het gebruiksgemak vind ik niet helemaal je van het, zeker de 1ste keer zit je te kijken hoe ze in je oren gaan, dit moet met het draad naar boven anders zitten ze on-natuurlijk.
De Shure's hebben eerste 10cm een stugge kabel vanaf het oortje hierna volgt de normale kevlar kabel zoals dat in de productomschrijving staat. zeker die 1ste 10cm buigt vrij lastig en aangezien ze over je oor aan de achterkant naar beneden moeten komen blijven ze af en toe erg lastig zitten, na langer gebruik zullen ze de vorm van dje oorschelp aannemen en zullen ze prima blijven zitten.
Uploaded with
ImageShack.us
De 3,5mm plug is erg stevig, een stuk steviger dan de Sennheiser 300II die ik hiervoor gebruikte. De sennheiser was na een zomer gebruik ook niet meer lekker in gebruik omdat de plug een draadbreuk kreeg. Dit euvel heb ik 3 keer gehad en ik kreeg elke keer gelukkig wel een nieuwe van sennheiser.
Accessoires
Bij de Shure SE-215 krijg je een heel handig opberg tasje die ik nu ook meteen gebruik om mijn USB sticks, SD kaarten en 6.3mm pluggen in te bewaren als ik ergens in het land moet draaien ook zitten ze hierin als ze in mijn aktetas als ik naar het werk ga.
Bij de Shure krijg je in totaal 6 pluggen (5 in het zakje en 1 op de oortjes al gemonteerd) Dit zijn 3 foam achtige pluggen en 3 silliconen, de foam pluggen sluiten je gehoor volgens share 90% af. Die 90% kan ik niet controleren maar ik hoor vrij weinig meer met de oortjes in.