Foscam FI9805W Review
Ik heb 2 exemplaren van deze camera's en redelijk tevreden. Op Youtube zijn zat filmpjes te vinden over de opname kwaliteit, en reviews ook.
Wat ik wel even wilde melden aan eventuele kopers: Het is NIET mogelijk om bij beweging automatisch video op te nemen, alleen snapshots worden geregistreerd.
De camera is alleen scherp in het midden van het beeld, de zijkanten zijn onscherp.
Het is dan wel 720p kwaliteit, maar een kenteken is bijvoorbeeld niet goed/niet te lezen, zeker niet waneer het een bewegend voertuig betreft.
Pluspunten
prijs bouwkwaliteit Foscam technische ondersteuning, deze klantenservice reageert erg snel op mail!
Minpunten
Kan geen video op nemen wanneer beweging wordt waargenomen. Snapshots zijn redelijk scherp, maar een kenteken is amper te lezen. Zijkant van de opnames zijn onscherp.
Mocht je de kabel van de camera door een muur willen voeren, dan moet je de camera open maken en de connectortjes los nemen. Aan de achterkant van de kabel zit nml een ethernetkabel aansluiting, en die is dusdanig groot dat het gat in de muur wel erg groot wordt. Ik heb de kabel in zijn geheel losgenomen, en dan kun je de kabel door een electriciteitsbuis voeren en weer aansluiten in de camera.
Werkt prima, beeld perfect. En de software kan tot 64ipcam/web/dvr gecombineerd worden gebruikt, evt "oude" ipcams draaien er ook prima op (Pro-recording systeem voor een prima lage prijs, aanrader dus.)
Wel mogelijk.
[Reactie gewijzigd door A2I op 22 juli 2024 13:30]
De meeste boordiameters zijn groot genoeg om de kabels zonder openmaken toch door een muur te krijgen, dit hoeft verder geen probleem te zijn.
Met vr. gr.
Wij hebben dit eenvoudig opgelost door een pvc pijp 110Ø met schroefdop boven en een verloop 110>50 onder. hier alle bekabeling doorheen en je hebt heel goedkoop een super elektrakastje ontwikkeld. Met een schroefdop pvc kan je makkelijk overal nog bij komen.
Oke,, Aan de gevel zal het wat minder mooi zijn maar spuit het dan in een origineel mooi kleurtje
Maar mijn wifi-verbinding van deze camera viel steeds weg (continu, om de paar seconden) en ik had geen zin om een ethernetkabel te trekken door mijn huis, dus deze camera is binnen 7 dagen retour gegaan. Op zich wel jammer want het beeld was goed en de software van Surveillance Station ook.
Evt een Homeplug zou ook een oplossing zijn.
En dat dan in combinatie met zoiets: http://www.ipcam-shop.nl/en/all8804.html
(Vraagje: kan ik zo'n switch meteen in 1 van de 4 UTP-poorten van mijn modem steken, en dan daarin weer een computer en de webcam? Ik kom nu eigenlijk al 1 aansluiting tekort, dus dat zou dan mooi meegenomen zijn...
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 25 juli 2024 18:27]
Het gat wat je boort doet er vooralsnog niet echt veel toe volgens mij.
Op http://www.ipcameracenter...48157/foscam-fi9805w.html lees ik dat dit wel kan. Op mijn Foscam FI9831W kan dit ook (ook via Synology Surveillance Station), van 5 seonden vooraf tot een nader in te stellen aantal minuten of seconden daarna. En als de beweging aanhoudt, dan blijft sowieso de film lopen.
Ik heb deze camera inmiddels voor mijn neus liggen. Hoe zit de kabel binnen in de camera vast? Alleen een dun connectortje wat door een electriciteitsbuis kan? Of moet er gesoldeerd gaan worden? Dan laat ik hem maar dicht, zeker gezien de garantie.
Ik lees ditzelfde ook in de reviews op o.a. Coolblue (ipcameracenter.nl of zoiets).
// edit: Camera is teruggestuurd.
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 25 juli 2024 18:27]