Samsung Galaxy Nexus i9250 Titanium Review

RGHoeksma96
28 oktober 2013, laatste update op 28 oktober 2013, 469 views

Samsung Galaxy Nexus i9250 Titanium

Nadat mijn telefoon was opgestuurd wegens nietmeer opladen (galaxy s advance) deze telefoon van mijn vader gekregen aangezien hij zijn abbo kon verlengen,
Nu een tijdje de galaxy nexus in gebruik en al met al valt hij me niet tegen, stock android werkt soepel snel en makkelijk persoonlijk vind ik het strakke design erg mooi.
Software:
ROM:
Over de software kan ik kort zijn, android op zijn puurst. Snel, zeer soepel en erg makkelijk in gebruik vooral tegenover shells als touchwizz en sense.
22-1-2014: inmiddels ook een aantal custom rom's uitgeprobeerd, xda forum is nogsteeds zeer actief wat een zeer positief iets is. Draai momenteel cyanogenmod 11 nightly (android 4.4.2) wat zeer snel draait en voor een nightly ook zeer stabiel.

Pluspunten

• Scherm
  • Snelheid
  • Gebruiksvriendelijk

Minpunten

• Accuduur is matig
  • Geluid kon beter

Software:

ROM:

Functionaliteit:
Dingen als NFC zijn handig en snel, de bluetooth werkt zoals het zou moeten en dingen als dualband wifi en hsdpa ontbreken ook niet.
Verder werkt alles gewoon zoals het zou moeten, dingen zitten op plekken waar je het zou verwachten en de functionaliteiten die er opzitten werken gewoon, wel zijn de software buttons soms wat vervelend, op sommige momenten mis je de menuknop.

Hardware:

CPU&GPU:
De hardware is inmiddels redelijk verouderd maar de 1,2Ghz dualcore omap processor valt niks tegen kwa snelheid, ook de gpu valt niet mee, de interface hapert nooit apps starten snel en multitasken kan ie ook nog redelijk, alleen met de zwaardere spellen (six guns, dead trigger) heeft ie soms wat moeite.

Scherm:
Het scherm is ondanks de pentileindeling scherp en mooi, voor een amoled valt de verzadiging ook mee naar mijn gevoel.

Geluid:
De speaker is wat zacht en redelijk kwa geluid, ook de 3,5mm aansluiting valt wat tegen, het is niet slecht, ruist niet en klanken komen helder over, maar het kon wel duidelijk beter.

Accu:
De accuduur is zeer matig, met weinig gebruik kan ik er ongeveer 1,5 dag mee, als ik hem gewoon gebruik maar er wat om denk dat ik dingen uitzet en het scherm niet op auto heb haal ik er net een dag mee, maar als ik hem wat meer gebruik of dingen als NFC niet uitzet en de schermhelderheid gewoon op auto laat samen met mobiel internet aan moet ik hem toch zeker wel 2 keer per dag opladen.

Camera:
De resolutie is voor huidige maatstaven oke de kwailteit is redelijk, kleuren zijn niet altijd even mooi en soms zijn de foto's niet helemaal scherp, video is wat beter en fullhd is natuurlijk altijd leuk. Verder is de camera interface makkelijk te gebruiken en overzichtelijk ook gaat het schieten van een plaatje aardig snel.

22-1-2014:

Degelijkheid:

Degelijkheid van het toestel in het algemeen viel me niks tegen, scherm is doorgescheurd na een val wat te verwachten was (was niet de eerste val)
Helaas nu problemen met de usb connector... 4 laderkabels doorgebrand (deels versmolten) en laden is een ramp geworden na het gesmolten plastic grotendeels uit de connector te hebben gepulkt.
Mail naar samsung mobile NL gestuurd, afwachten maar..

Heb jij ook een Samsung Galaxy Nexus i9250 Titanium?

Dank je voor je review. Ik ben ook een tevreden Nexus gebruiker. Een hele dag zou je wel met de accu moeten kunnen doen, tenzij je intensief surft, GPS, BT, WiFi en tril functies gebruikt. Zoiets als navigatie zuigt de accu in een uur of wat leeg, als je al een uur haalt. Of een IP camera uitkijken, of 4 tegelijk ;-) Maar als telefoon en 2x een uurtje surfen doet ie bij mij zeker 24 uur, beter dan de S3.
Ik haal een dag lang niet altijd, redelijk vaak dat ik hem na 10-12 uur leeg heb. Bt en gps staat standaard uit nfc bijna altijd aan wifi staat alleen aan als ik het ook daadwerkelijk heb.
Ook vandaag moest ie weer 2 keer aan de lader