LC-Power LC-1320mi Review

rsbroer
24 oktober 2013, laatste update op 24 oktober 2013, 2.218 views

LC-Power LC-1320mi

Ik zocht een goedkope ITX behuizing met voeding onder de 100 Watt,
waarin een ITX bordje met de HTPC kaskraker G1610 processor zou kunnen passen.
Maakte me wel zorgen over de standaard koeler op de boxed processor, maar het past precies ! Die extra 140mm fan die ik ook besteld had om in de bovenkant van de case te fabrieken is dus niet nodig.
Tot nu toe heb ik de processor koeler op de laagste rpm stand staan en staat de behuizing open, idle temperaturen zijn rond de 30 graden voor zowel CPU als moederbord.
Met de processor koeler fan losgekoppeld, behaalde de CPU rond de 42 graden, maar nog steeds open case, dus niet erg representatief.

Pluspunten

• Standaard boxed G1610 processor past !
  • Zelfs plek voor slimline optisch loopwerk
  • Meegeleverde 75W adapter en ingebouwde "pico" supply lijken me redelijk effecient, moederbord met 2 reepjes undervolted DDR3 1333, G1610 processor en 1TB 2.5" harddisk verbruikt 18W idle, PF=0.50
  • In sleep mode meet mijn verbuiksmeter tussen de 0 en 1W, PF=0.19
  • Het zou zelfs mogelijk zijn om een 3.5" EN 2.5" harddisk in deze behuizing te plaatsen, denk bijvoorbeeld aan 64GB SSD in combinatie met 4TB harddisk voor een leuke mediaspeler.

Minpunten

• Voor 37 euro ? Nauwelijks een te noemen.
  • Blauwe LED in ON mode is nogal fel.

Ik zocht een goedkope ITX behuizing met voeding onder de 100 Watt,
waarin een ITX bordje met de HTPC kaskraker G1610 processor zou kunnen passen.

Ik verwacht dat dit gaat veranderen wanneer de bovenkant erop gaat en de case in een kast wordt geplaatst.

Zodra ik dit gedaan heb volgt er een update met de fan stand & temperaturen die ik uitendelijk heb kunnen behalen.
Ik ga ook voor de fun eens zonder de CPU koeler fan een film kijken om te zien wat voor CPU en moederbord temperaturen bereikt worden.

Ben erg in mijn nopjes met mijn nieuwe HTPC, die 150 euro totaal heeft gekost, excl. harddisk.

Wordt vervolgt ...

Heb jij ook een LC-Power LC-1320mi?

Blauwe ledje te fel? Een beetje tweaker zet er een weerstandje over en voila! :)
Ben benieuwd naar het vervolg, zeker als er wat foto's bij geplaatst worden.
Je geeft aan:
"Achteraf gezien zou ik zelfs het nog kleinere model 1340 hebben kunnen kiezen, en nog enkele euro's hebben kunnen besparen."

Het verbaasde me eigenlijk al dat een G1610 fatsoenlijk in deze behuizing past, laat staan in een behuizing die nog eens 6mm lager is. Hoeveel ruimte heb je op dit moment nog over tussen de fan en de bovenkant? Het scheelt dat hier een ventilatie opening in de bovenkant zit. In de 1340 zit dat niet en al zou het passen dan kan ik me niet voorstellen dat je nog airflow hebt.
Hoe is het geluid nu?