Zo mensen van Tweakers hierbij mijn eerste review
Mijn huidige Samsung 120Hz moest helaas teruggestuurd worden omdat deze vanaf dag 1 al problemen had met de displayport normaal weinig last van maar tijdens lange game dagen werd het vervelend en toch maar voor garantie opgestuurd.
Omdat ik een fanatieke gamer ben kan ik natuurlijk niet zonder monitor en al helemaal niet zonder 120Hz omdat ik dit nu al ben gewend.
Besloten maar een nieuwe BenQ te kopen en de Samsung op te sturen voor garantie.
Beeldscherm vanochtend op mijn werk binnengekregen en direct aangesloten helaas geen DVI-D aansluiting op mijn werk PC dus ik kon de 120Hz niet uittesten maar ik weet hoe het is en zal het vanavond thuis nogeens testen en deze review editen.
Doos was netjes verpakt en zat strak in de doos met piepschuim etc.
In de doos zat:
BenQ XL2411T

DVI-D Kabel (1.8M)
VGA (1.8M)
Standaard powercable
Instructies + CD's.
Eerste indruk nice!
Voet is erg handig makkelijk in hoogte verstelbaar en je kan het scherm nogmaals 90 graden draaien voor als je bijv. 3 schermen gaat gebruiken.
Scherm was direct stukken lichter dan mijn huidige werkscherm maar dat is logisch omdat de instellingen eigenlijk direct al op FPS stonden.
Zoals je ziet is het scherm erg scherp en licht.
Met een resolutie van 1920x1080 op 24" is het prima geen last van pixels of andere rare fratsen.
Gelukkig kwam dit beeldscherm weer zonder dode pixels.
Ik heb het scherm bij Coolblue aangeschaft voor €279,-
Prijs is erg cheap voor hetgene wat je krijgt wat mij betreft.
Een goed gamingscherm voor minder dan 300 euro.
Cooblue deed weer goed werk met hun up-to-date notificaties d.m.v. e-mail of sms.
Manufacture date van Augustus 2013.
Rev. 00-120-BA
Ik heb de mode op "FPS1" gezet en deze gaf al aardige settings maar ik heb nog wel wat settings getweakt.
De huidige settings die ik nu gebruik zijn:
Brightness: 60
Rood: 100
Groen: 96
Blauw: 98
AMA: High
Thuis zal ik deze review editen met de evt. testen met PixPerAn en andere tests zoals games als CS:GO.
Ik ga ook de Strobelight functie aanzetten op de monitor voor vrijwel geen motion-blur.
Hiervoor ga ik de methode van ToastyX gebruiken:
EDIT:
Ik heb de Strobelight functie aangezet en het werkt perfect.
Nadeel is dat het scherm wat donkerder wordt maar een beetje contrast of brightness erbij en het is niet meer zo donker.
PixPerAn werkt helaas niet i.c.m. Windows 8 dus heb ik de browser test maar geprobeerd.
144Hz @
Redelijk duidelijk maar er zit toch nog best veel motion blur in.
120Hz met Strobelight @
Super duidelijk totaal geen motion blur echt haarscherp.
Ik heb foto's gemaakt met mijn telefoon maar dit leverde niet het gewenste resultaat helaas.