2. Gebruikersreviews

Scythe Yasya Review

18 oktober 2013, laatste update op 18 oktober 2013, 465 views Rapporteer

Dit is nagenoeg mijn eerste review, dus reken me niet af op wat schoonheidsfoutjes
Na mijn pc een half jaar gebruikt te hebben, begon het lawaai van mijn pc me te irriteren. Daarom heb ik het besluit genomen mijn koeling eens goed aan te pakken.
Na wat rond gezocht te hebben op tweakers heb ik vanwege de positieve reviews, het design en de meegeleverde fan controller voor de scythe yasya gekozen.
Verpakking
De koeler zat verpakt in een degelijk verpakking, met onderin een doosje waar de monteerbeugels en de bijgeleverde koelpasta erin zitten, deze heb ik overigens niet gebruikt omdat ik zelf al een spuitje coolermaster E2 Had liggen
Installatie
De installatie ging prima, het kostte me wel wat moeite omdat er boven de...

Pluspunten

• Prima prestaties
  • behoorlijk stil
  • Goedkoop
  • mooi, strak design
  • bijgeleverde fan controller

Minpunten

• Groot, low-profile ram is een must
  • op max. rpm is de fan luidruchtig
  • kan enkel omhoog/omlaag blazen

Verpakking

Installatie
De installatie ging prima, het kostte me wel wat moeite omdat er boven de koeler nog maar weinig ruimte was tussen de koeler en de kast. waardoor er wat gepriegel en een tang nodig was om het clipje aan de bovenkant vast te maken. De Yasya maakt namelijk gebruik van het standaard AMD bracket, iets dat ik vooral als een gemak zag omdat het de installatie vergemakkelijkte, maar ik kan me voorstellen dat sommige bang zijn dat het slecht is voor hun moederbord. Ik vind wel dat de fan niet op een al te stevige en elegante manier vast zit, met een dun ijzeren draadje.
De koelribben zijn erg dun en kunnen scherp zijn, maar als je een beetje voorzichtig bent vormt dit geen problemen.
Maar het grootste probleem met de installatie is dat hij alleen maar omhoog en omlaag kan blazen, Ik heb gelukkig vlak dicht bij de koeler een exhaust fan zitten waardoor de problemen hier voor mij nog wel meevallen.

Compatibiliteit
Het is een flinke koeler, hij bedekt de eerste 2 ram sloten, low-profile ram is een must. Omdat ik de fan onderaan heb zitten, zit hij nog maar 1-2 cm van mijn videokaart af. Verder is de koeler ook redelijk hoog waardoor hij tegen mijn zijpaneel aanzit, het is niet zo dat ik op het zijpaneel moet hanen om hem dicht te krijgen maar het is wel iets om rekening mee te houden

Prestaties
Over de prestaites ben ik zeer tevreden, ik heb de fan bijna op minimum draaien en onder prime95 is mijn AMD Athlon 2 X4 750K op 4,2 Ghz niet boven de 45 graden uitgekomen(omgevingstemp ±21 graden. Terwijl ik op dat moment enkel mijn achterste casefan aan had staan.
Hij is niet extreem stil, maar zelfs in een 'luidruchtige' kast als die van mij is hij nauwelijks hoorbaar. Zodra je de fan speed opschroeft maakt hij wel een hoop herrie, maar dit resulteert niet in veel betere koelprestaties(niet meer dan een paar graatjes)

Voor de prijs van 25 euro in de pricewatch ben ik zeer te spreken over deze koeler, de installatie is redelijk eenvoudig, hij koelt goed zonder veel lawaai te maken en de bijgeleverde fan controller vind ik een leuke toeging.
Door de getande koelribben ziet hij er ook nog eens best mooi uit
Hij is wel groot, waardoor low-profile ram een must is en hij niet in alle kasten zal passen en de fan is op max. behoorlijk luidruchtig,

Heb jij ook een Scythe Yasya?