Ik heb deze videokaart gekocht als vervanging op mijn oude Nvidia GeForce 7300 LE. Ik heb voor deze gekozen aangezien deze niet erg duur is. Ik heb geen betere gekozen omdat ik nauwelijks game en mijn bankrekening (helaas)ook niet op knappen stond. Zelf gebruik ik hem met twee schermen die op de dvi en vga poorten zijn aangesloten.
De doos
De kaart kwam prima verpakt in een doos en in een antistatische zak aan. Ook zaten er op alle aansluitingen afdekkapjes. In de doos zaten verder een paar boekjes en een driver cd, waarvan bij mij direct na het installeren een melding kwam met dat er een update beschikbaar was.
De kaart
De kaart zelf heeft geen externe voeding nodig, wat weer scheelt met de kabels mooi wegwerken. Dit laat wel zien dat het geen high-end kaart is, aangezien die al snel twee voedingsaansluitingen nodig hebben. In de Windows Experience index haalt deze voor graphics een 5,6 en voor gaming graphics een 6,6. Met FurMark haal ik 7 fps, met overclock 8 fps. Games zoals Portal 2 en GTA 4 draaien er wel op, GTA draait alleen niet op hoge grafische instellingen.
Overclock
De kaart is te overclocken met MSI Afterburner, maar echt veel overclocken kan niet. De kaart begint dan al snel raar te doen.
Temperaturen
De koeling op de kaart is wel ok. Mijn idle temperatuur is rond de 28 C en na een half uur FurMark is deze rond de 60 C. Als je de fan op 90% zet hoor je deze echter wel aardig. Wat ik wel jammer vind is dat de warme lucht terug in je kast wordt geblazen. Hier heb ik zelf toen maar wat aan gemod, daar vertel ik zo meer over.
Gewicht
Voor de genen die hier in zijn geïnteresseerd, de kaart weegt ongeveer 230 gram.
Mijn mod
Ik heb de koeling op mijn kaart vervangen met de heatsink van een xbox 360 processor. Hier was wel het een en ander aan gepriel voor nodig, maar voor mij werkt dit perfect. Waarom? Gewoon, om te proberen. De originele koeler zit bevestigd met vier schroefjes met een kruiskop, welke je er binnen no-time uit hebt. Toen ik de koeler er af haalde viel mij echter één ding op: de hoeveelheid koelpasta die gebruikt was. Hiermee kan je makkelijk twee kaarten van koelpasta voorzien. Maar goed, de nieuwe heatsink schroefde redelijk makkelijk op zijn plaats. En als je dan toch bezig bent, kan je net zo goed de koelpads op het RAM-geheugen plakken en een duct maken zodat de warme lucht gegarandeerd uit je kast wordt geblazen. Dit alles is uiteindelijk zeer goed gelukt, mijn idle temperatuur ligt rond de 26C en na een half uur FurMark is deze maximaal 42 C geworden. Ik ben dus wel tevreden met het resultaat. Foto's volgen.
Al met al is dit wel een ok videokaart voor je geld. Dit merk je wel in performance en het ontbreken van bijvoorbeeld een SLI aansluiting. Voor hardcore gamers kan ik zeker iets krachtigers aanraden, maar voor de mensen met een krap budget kan deze je niet erg teleurstellen.
Edit: Hier zijn de foto's: