Logitech MX1000 Laser Cordless Mouse Review

unglaublich
25 september 2008, laatste update op 25 september 2008, 1.533 views

Logitech MX1000 Laser Cordless Mouse

Inleiding
Voordat ik deze muis kocht, was ik in het bezit van een draadloze balmuis van Trust. Alles ging steeds stroever en stroever, en de precisie ging ook steeds verder achteruit. Daarnaast was de ergonomie ook nul. Tijd voor een nieuwe muis.
Keuze
Ik had drie belangrijke eisen:
- Ergonomie
- Draadloos
- Oplaadbaar
Deze muis voldeed naar mijn mening al m'n criteria. En werd daardoor eerste keuze. Na nog even verder gezocht te hebben, langs trust muizen en logitech OEM muizen, heb ik toch besloten voor deze te gaan. Er hing een prijskaartje aan van 49,-.
Installatie

Pluspunten

• Prijs/Kwaliteit
  • Oplaadbaar
  • Draadloos
  • Functionaliteit
  • Vormgeving

Minpunten

• Precisie
  • Lelijke lader
  • Batterij gaat niet zo lang mee als verwacht

Inleiding

Keuze

Ik had drie belangrijke eisen:

- Ergonomie
- Draadloos
- Oplaadbaar

Installatie

Na het uitpakken van de doos kon ik de receiver via een adapter aan het lichtnet koppelen en via de USB kabel aan de pc. Dit kan eventueel ook met een USB-PS/2 verloopstekkertje. Het apparaat werd direct herkent door Windows en het muizen kon beginnen. Wil je ook nog alle knoppen instellen die het apparaat te bieden heeft, installeer dan even de bijgeleverde drivers.

De installatie verliep vlekkeloos en simpel.

Ergonomie

In de winkel kon ik de muis even "uittesten" aangezien deze met een staalkabel aan de toonbank bevestigd was. Ik was vanaf het begin zeer tevreden over de muis. Hij lag lekker in m'n hand, voelde stevig en solide aan en had een goede grip. Het enige dat me op dit gebied tegen viel was het iets te stroeve glijden, dat de muis deed.

Functionaliteit

De muis heeft veel instelbare functietoetsen, welke instelbaar zijn via de software. Het is ook mogelijk om programma's of functies als volume te koppelen. Zelf gebruik ik deze opties niet omdat ik simpelweg te lui ben om drivers te installeren voor functies die ik toch nooit gebruik.
Zeer handig aan deze oplaadbare muis is de batterijidenticator. Deze identicator heeft 3 led's waarvan 1 led groen én rood licht kan uitstralen. De batterijidenticator werkt zoals het hoort, en geeft geleidelijk aan dat de batterij leeg raakt. Dat doet de batterij dan ook redelijk snel. Met 5 uur per dag muisgebruik, kan ik het apparaat ongeveer 6 dagen buiten de oplader houden.

Precisie

De precisie valt mij ronduit tegen. Ik heb op verschillende ondergronden geprobeerd te muizen, maar een rechte lijn zit er echt niet bij. Het aanwijzen van een bepaald punt gaat echter zonder problemen. De aanwijzer "trilt" als het ware tijdens het verplaatsen.

Vormgeving

Een strakke gestroomlijnde muis met een stoere afwerking. Robuust maar toch ergonomisch. Ook de vormgeving viel bij mij direct in de smaak. De vormgeving paste ook goed bij mijn andere randapparatuur op m'n bureau.

Bouwkwaliteit

Een stevige muis, zelfs na twee jaar gebruik nauwelijks beschadigingen. Op weggevaagde icoontjes na dan. De muis is één maal op de grond gevallen. Dit heeft nergens tot geresulteerd. De oplader is echter wat minder stevig en ziet er ook bij langen na niet zo mooi uit als de muis.

Een muis die - op zijn precisie na - een topper is. Helaas is de precisie toch een belangrijk punt van een muis. Hoe dan ook acht ik de muis elke cent van de €49,- waard. Een aanrader voor iedereen die iets beters zoekt dan zo'n standaardmuis maar niet te veel geld er aan wil uitgeven en toch een muis wil hebben van een betrouwbaar merk.

Heb jij ook een Logitech MX1000 Laser Cordless Mouse?

Anoniem: 237066 25 september 2008 13:34
Ik gebruik er al een paar jaar twee van deze muizen, en het zijn echt zeer goede muizen.

Ik begrijp alleen niet dat je precisie als een minpunt aanmerkt.
Daar heb ik nog nooit last van gehad, maar misschien moet je het zendkanaal eens anders proberen.

Verder een goede review over een goede muis.
Precies na een jaar of twee dagelijks mee gewerkt te hebben... fantastisch ding. Alleen de lader maakt geen goed contact.....enige minpunt. Batterij vindt ik niet tegenvallen, en de precisie al helemaal niet!!!
De contactpunten van de lader is een bekend probleem bij Logitech, die heb ik vroeger met mijn MX800 (ofzoiets...?) ook gehad.

Even lichtjes met (schurend)papier erover gaan en schoonmaken met alcohol, Succes!
Geen problemen met de contactpunten hier. Ik gooi de muis in het laadstation, en het werkt. Verder onderschrijf ik de reacties hier. De precisie heb ik ook geen problemem mee. Maar misschien dat we niet helemaal begrijpen wat je bedoelt? Zoals het trillen onder tijdens het bewegen op mij overkomt, heb ik daar gaan last van. Dat geldt voor mijn MX1000 maar net zo goed voor mijn optische back-up muis, een RX300.
Nou, stel ik teken een diagonale lijn in photoshop dan word de lijn alsnog heel "kronkelig". Terwijl ik echt een hele vaste hand heb. Ik heb met andere muizen dan ook geen problemen als ik mijn muis in een rechte lijn verplaats. Ik heb verschillende ondergronden geprobeerd, maar niets lijkt te helpen. Verder een heerlijke muis.

Oja, ik had een tijd geleden ook problemen met het contact, eventjes de contactjes bij schuren en klaar ;).
Ik heb ook 2 van deze muizen. Bij 1 muis begon na een half jaar gebruik aan de zijkanten het "grip"-gedeelte af te brokkelen. Op dat punt na was ik er heel tevreden over. Nu heb ik ook nog een MX Revolution erbij. Die heeft minder grip maar wel een handig scrollwiel. Als de MX1000 ook zo'n scrollwieltje had, was het voor mij de perfecte muis.