Sony Xperia SP Zwart Review

Anoniem: 386020
19 september 2013, laatste update op 19 september 2013, 4.065 views

Sony Xperia SP Zwart

Naarmate ik deze telefoon langer in mijn bezit heb (vanaf juli) begin ik mij steeds meer te ergeren aan de abominabele accuduur. Ondanks dat ik deze telefoon keurig via de voorschriften volledig heb opgeladen voor gebruik.
Misschien een klein puntje, maar de aan/uit knop zit eindelijk eens aan de zijkant van de telefoon (rechterzijde) wat ik zeer fijn vind functioneren. Het geluid van deze telefoon kan echter niet al te hard. Het kan zo maar zijn dat Sony hier bewust voor heeft gekozen, want bij de Walkman app van Sony krijg je op een gegeven moment een waarschuwing tegen gehoorschade bij een bepaald volume.

Pluspunten

• Aan/uit knop bedient fijn en zit op een gemakkelijke plek
  • De telefoon oogt vrij snel
  • Bij het luisteren van muziek via de Walkman app wordt je gewaarschuwd tegen gehoorschade
  • Het design ziet er zeer strak uit. De telefoon ligt fijn in de hand.

Minpunten

• Accuduur is erg slecht, wanneer tegenlichtverlichting wordt ingeschakeld. Gaat bij mij dan zo'n zes a zeven uur mee bij gebruik van browsen via de Chrome app.
  • Volume kan niet hoog.
  • Het idee van het LED lampje onderaan de telefoon was leuk bedacht, maar wordt naar een tijd storend.

3 van 5 sterren (Voldoende)

Het design van deze telefoon vind ik erg mooi. Het materiaal aan de achterzijde zorgt voor een goede grip, de telefoon heeft niet te grote bezels en de knoppen aan de rechterkant van de telefoon zijn erg strak afgewerkt.

Heb jij ook een Sony Xperia SP Zwart?

Anoniem: 386020 19 september 2013 08:41
Ik ben nog even vergeten te vermelden dat de WiFi ontvangst erg matig is. Dit probleem had ik voorheen ook met mijn Xperia Z. Waarbij ik bij een zwembad met een Apple Iphone 4S verbinding probeer te maken is dit geen enkel probleem (zelfs vrij snel internet), maar bij de Xperia SP valt de verbinding continu weg.

De camera vind ik ook erg matig. Wanneer ik de foto's overzet naar mijn laptop dan ogen de foto's erg korrelig. De kwaliteit van filmen vind ik nog vrij redelijk. Heb hier opnames mee gemaakt bij Sensation in Amsterdam, maar dat pakte deze telefoon gewoon goed op. Alleen het geluid (dat is daar natuurlijk wel extreem hard) dat kon de telefoon niet aan.

Wat ik verder nog zeer vervelend vind (maar wellicht is dit persoonlijk), dat is dat ik mijn downloads nergens kan terugvinden en slechts terug kan vinden via het uitklapbare taakbalk menu, waarbij de laatste updates, downloads of andere mededelingen staan.
eens met de camera en Wifi(ik kan bijna geen wifi gebruiken)
Accuduur heb ik geen last van, die van mij gaat anderhalf tot 2 dagen mee bij normaal gebruik, misschien android eens naar fabrieksinstellingen terugzetten?

Ik ga binnenkort maar eens custom roms proberen, met de stille hoop dat het wifi bereik daarmee wat beter wordt (ik heb een gevoel dat Wifi op locatiebasis in de weg zit)
Anoniem: 386020 19 september 2013 09:07
Hoe bedoel je dat precies Rutger? Wat zijn custom roms en hoe werkt dat systeem?
userbase enhanced android adaptaties, xda developers is een grote site ivm custom roms
een custom rom is het android besturingssysteem, alleen dan aangepast door developers, deze developers doen dit voor de hobby erbij en zijn niet van sony zelf.

Voordeel is dat ze veel dingen kunnen verbeteren zonder een commerciele gedachte, maar puur voor de gebruiker.
Nadeel is dat er geen ondersteuning voor is vanuit Sony.

als je vanaf 0 begint is het denk ik best een werk om het er op te krijgen, misschien dat er vrienden/kennisen zijn die je hiermee kunnen helpen?
ben deze aan het overwegen, heb je er al een custom opgezet of nog niet?en maakt dit verschil voor je?
ja ik heb er al een custom rom op gezet.
Met stamina modus gaat mijn telefoon 4 dagen mee(!)
er zijn niet super veel custom roms voor te krijgen, ik heb een vrij standaard rom waarbij er wat performance tweaks zijn uitgevoerd, en er wat standaard sony software is verwijderd.

Kwa prestaties merk ik veel verschil, ik heb nooit enige vertraging meer.

Ik overweeg nog om met een andere kernel de telefoon te underclocken ( langzamer maken) zodat de accu nog langer mee gaat...
Welke rom draai je nu dan?

Ben zelf ook wel eens op zoek geweest maar ben nog een beetje angstig om het toestel te rooten. Verder is het met custom roms ook altijd maar afwachten wat je krijgt, de ene dev is de andere niet en sommigen hebben alleen een ander achtergrondje bij wijze van. Ook houd ik FreeXperia in de gaten waar we al wel gesupport worden maar de ontwikkeling op dit moment on hold staat zoals ik het begrepen heb.

4 dagen batterij duur klinkt mij erg goed in de oren. Tijdens mijn vakantie heb ik mijn telefoon volledig links laten liggen en moest ik hem nog om de 2 dagen aan de lader leggen.
ben het nu ook aan het overwegen, geen issue met wifi, maar heel soms freezed hij..tot nu enkel geroot.

enige bug waar ik last van heb is de screen black first time awake, maar die is niet zo annoying.

maaarrrr ik las net dat 4.3 deze maand uitkomt voor de xperia sp, dus mss toch nog even wachten en die wat deze firmware doet..alleen zal ik hem dan wel terug moeten rooten -.- but still