Voor mijn nieuwe systeem zocht ik een toetsenbord dat aan een aantal eisen moest voldoen:
- 5 of meer programmeerbare knoppen
- mediaknoppen met tenminste mute en volume controle
- niet duurder dan 40 euro
- ruim ingedeeld, dus geen geprop met knoppen
- niet draadloos
Vooral mijn budget deed al snel een aantal borden afvallen, de meeste game-toetsenborden van Razer en Logitech zijn naar mijn mening schreeuwend duur. Labtec en Microsoft hebben ook nog een aantal borden maar mijn keus viel eigenlijk al snel op de Alchemy Elixir van OCZ, bekend van het geheugen. Het enige nadeel van dit bord is de beschikbaarheid en levertijd. Er zijn wel een aantal shops die hem in het assortiment hebben, maar na wat navraag was er zelfs bij distributeur geen levertijd bekend. Na een toezegging van EMPC dat zij hem wel op voorraad hadden, toch besteld en na een week binnen.
Ergonomie
Op de voorkant van het bord zit een balkje waar je je handen/polsen op kunnen rusten. Verder is het bord misschien wat aan de grote kant voor kleine mensen of kleine handen. Er zitten aan de onderkant wel twee steuntjes die kunnen worden uitgeklapt om de hoek te veranderen.
Functionaliteit
Dit bord blinkt uit wat functionaliteit betreft. Behalve de 14 mediaknoppen en 10 programmeerbare knoppen kun je met de drivers ook alle andere knoppen een andere toets toewijzen. (bijvoorbeeld de windows knop aan de F2). Met de Mode-knop kun je drie profielen instellen, je hebt dus eigenlijk 30 programmeerbare toetsen.
Bouwkwaliteit & Vormgeving
Het bord kraakt niet, wat ik vaak verdacht vind bij toetsenborden. Het is een stevig en mooi ontworpen toetsenbord wat lekker ruim is ingedeeld. Ik vind de blauwe knoppen wel mooi en onderscheidend
Drivers & Ondersteuning
De drivers zijn voor dit bord niet essentieel, maar wel handig. De software is erg 'cheesy' vormgegeven, dit moet gamers aanspreken vrees ik. Het werkt wel zoals het hoort en snoept maximaal 5mb van je geheugen af. Over verdere updates of ondersteuning kan ik nog niks zeggen.
Prijs
Over dit onderdeel ben ik nog het meest positief en kan ik kort zijn. Voor 21,50 heb je eigenlijk een Razer Tarantula maar dan zonder de fancy stuff. Maar wel een merk als OCZ, waar ik meer vertrouwen in heb dan een Trust of Sweex.
Na een serie van toetsenborden versleten te hebben waaronder de UltraX, Media Elite en de Comfort Curve van Microsoft is dit toetsenbord een verademing. Het bord heeft veel mogelijkheden en is een prachtig item op je bureau. En als je net als ik, door Counterstrike-frustraties nog wel eens een bord of muis sloopt, heb je met dit bord en voor dit geld een super deal.