Ik heb hem ook vorige week gekocht. En hoewel mijn al wat oudere Panasonic TX-P50G20 best wel aardig geluid geeft is dit beter. Ik had hiervoor een HiFi 5.1 surround receiver met Klipsch speakers maar wilde van die kabels af. Ook lag mijn center speaker achter de TV wat niet bevorderlijk was in het verstaan van dialogen.
In eerste instantie de boel met HDMI ARC aangesloten. Werkte niet omdat ik VieraLink in m'n TV vergeten was aan te zetten. Dus daarna optisch aangesloten. Dat ging goed met name omdat ik een Logitech Harmony One gebruik als AB, dus alles is gewoon te programeren. Alleen ging m'n TV geluid wel eens niet op mute, en dan klopt het geluid dus niet meer.
Na het instellen van VieraLink weer HDMI ARC erin en dat werkt als een zonnetje! Gaat altijd aan met de TV. Gebruik nu ook de volume toetsen van de TV (gesimuleerd op de Harmony One) omdat hij niet meer de interne speakers gebruikt maar altijd de soundbar; geen gezeur meer met de TV muten.
Toch enige -kleine- nadelen:
- Volume is hard genoeg, dialogen goed te verstaan. alleen als er een feestje is of zo zou het van mij wel wat harder mogen. Deels is dit wel op te lossen met de knoppen Auto Volume On/Off. Met aan houdt hij het geluid constant tussen het schakelen van verschillende bronnen. Met Off niet. Off kan dus vaak een harder geluid op leveren.
- Mijn TV heeft een voet die uitsteekt naar voren en de soundbar kan hier niet op staan. Ik heb nu een doekje tegen krassen over die voet gelegd (zie je niet) en daar de soundbar opgezet me wat steuntjes van 15mm hoog onder het linker- en rechter voetje van de soundbar.
-Virtual Sound werkt, alleen wordt het geluid wat flets.
-Typisch iets voor soundbars om rekening mee te houden. Als je hem voor je TV legt kan hij de IR ontvanger vd TV afdekken. Bij mij was dat ook zo, maar ik heb een "Marmitek Invisible Control" set.
[Reactie gewijzigd door immetjes op 25 juli 2024 07:06]