€ 31,99 bij Conrad.nl

Sennheiser CX 300-II Precision (Zwart) Review

12 september 2013, laatste update op 12 september 2013, 3.292 views Rapporteer

Nadat mijn oude Sony oortjes kapot waren getrokken, most ik snel op zoek naar nieuwe oordopjes. Na anderhalf uur lang zoeken koos ik de cx300 II, een geweldige set oordopjes, voor een niet al te hoge prijs
Ik heb een geschiedenis aan oortjes, en hoopte dat ik een goede aankoop deed (Wat moeilijk is als je gewend was aan de Sennheiser IE6), en eerlijk gezegd, ben ik er best blij mee, met de cx300 II.
De verpakking... Mja, als er een verpakking is waar ik een hekel aan heb, is het die wel. Iedereen heeft wel eens zich daaraan gesneden, en dus is dat toch wel echt een minpunt, subjectief gezien. Eenmaal open vond ik het gebruikelijke
- Oortjes
- Opbergzakje
- Meerdere maten earsleeves (S, L)
De oortjes voelden wel degelijk en premium aan...

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Design oortjes
  • Toonhoogte in balans

Minpunten

• Jackplug
  • Verpakking
  • De dopjes vallen wel eens af, en Sennheiser heeft ze vaak niet op voorraad (De M paar dan)

- Oortjes
- Opbergzakje
- Meerdere maten earsleeves (S, L)

De oortjes voelden wel degelijk en premium aan door de chrome look. De kabel was vrij dun en ik maakte mij dus zorgen over dat ene wat iedereen wel haat; kabelbreuk. Ook ben ik niet fan van de jack. Groot en dik, kwetsbaar voor een breuk daar, maar al met al, lijken het goede oortjes. De asymmetrische kabel vind ik niet erg, ik vind het allebei wel oké.

Dan komen we bij het volgende punt: Geluid. Sennheiser oortjes zijn altijd wel van geweldige kwaliteit, en deze oortjes bewijzen dat weer eens. Voor mij moeten oortjes vaak een versterking in de bass hebben, maar toch ook zuiver in de hoge frequenties, en deze heeft dat allebei! Geweldige geluidskwaliteit! Alleen, hoor ik soms wel dat bij te veel lage tonen, de hoge tonen een beetje wegvallen. Er is geen ge-tweak nodig in de EQ, want hij staat al perfect, maar, dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur, dus zou ik als tip meegeven; Koop deze, als je goede redelijk geprijsde oortjes wilt hebben die aan beide kanten (laag en hoog) best zuiver zijn. Qua prijsklasse, zit deze wel goed.

Al met al, zijn deze oortjes de 35 euro waard (ik was alleen zo dom om ze voor wat duurder te halen, maar ik gun het Sennheiser :p), al laat de bouwkwaliteit wat te wensen over, zijn het goede oortjes. Wees er wel zuinig mee, want uit ervaring van deze dunne kabeltjes bij Sennheiser weet ik dat ze bij ruw gebruik toch best snel kapot gaan. Oortjes blijven toch wel iets persoonlijks.

EDIT: Na 16 dagen is er al kabelbreuk. Vind het zonde eigenlijk, 40 euro voor 2 weken is weggegooid geld. Ik heb hem gewoon elke dag gebruikt en nu stopt hij ermee. Dit had ik met zo'n kabel eigenlijk verwacht, vooral omdat hij dus graag vast zit aan tassen, deuren (en dan niet de klinker, maar echt tussen de deur!) stoelen, en tafels. Ik hoop dat ik nog kan ruilen met garantie, want dit vind ik dus echt niet kunnen. Ik zou toch zoeken naar een model met een kevlar kabel (die vind ik persoonlijk beter en zitten niet vast aan alles) of iets dergelijks.

Hierbij wil ik jullie waarschuwen voor de kwetsbaarheid van deze oortjes, en dan expliciet de kabel.

Edit 2: Heb nieuwe gekregen, ben zelf ook iets voorzichtiger geworden :p, en dit paar werkt na een paar maanden weer geweldig. Ik heb wel vaker last van wat ik noem "maandags-exemplaren". Het nieuwe paar werkt geweldig. Geen kabelbreuk, alleen de dopjes die er soms afvallen, maar ik denk dat dat probleem wel bekend is met dat soort oordopjes. Ik zou ze nu gewoon aanraden als je goede oortjes in de huidige prijsklasse zoekt.

Heb jij ook een Sennheiser CX 300-II Precision (Zwart)?

Informatieve review. Het is natuurlijk erg jammer dat de oortjes zo gauw al stuk zijn, maar als ik het volgende citeer:
Dan lijkt het er wel op dat de oortjes, en met name de kabelverbindingen, de nodige stress hebben moeten doorstaan voordat ze defect raakten. Je waarschuwt netjes voor de kwetsbaarheid, maar aan de hand van jouw voorbeelden zou ik ook wel defecten verwachten!

Je waarschuwing lijkt vooral relevant voor de meer argeloze, wellicht ruwe, gebruiker. Alleen kopen als je er voorzichtig genoeg mee kunt omgaan en na gebruik bewaren op een fluwelen kussentje (dus niet in je broekzak). ;)

[Reactie gewijzigd door hEgelia op 22 juli 2024 20:00]

Hahahah, ja oke, daar heb je wel een punt. Ik vind mezelf nou weer geen ruwe gebruiker, misschien wel argeloos :p. Het viel me alleen op dat ze vaak aan dingen vast haken, net als mijn Sennheiser IE6. Ik gebruik ze wel overdag de hele tijd, en hangen ze om mijn nek, in de avond liggen ze wel op een fluwelen kussentje ;)
Mijn kabel is zojuist ook gebroken... Ik ga wel proberen om een RMA aanvraag te doen. Ik hoor goede verhalen over de aftersales van Sennheiser