Algemene beoordeling -
Zeer goed
Ik heb deze kast gekocht, omdat ik bezig was om mijn Dell Dimension 2400 van diverse nieuwe onderdelen te voorzien. De
kast die erbij zat bood daar geen enkele mogelijkheid voor. Toen ik de Nine Hundred voor het eerst tegenkwam in mijn zoektocht, wist ik al meteen dat dat mijn nieuwe kast zou worden. En het lezen van de reviews maakte dat verlangen alleen nog maar groter.
Bouwkwaliteit en afwerking -
Zeer goed
De kwaliteit van het materiaal dat gebruikt is, is zeer hoog. Tijdens het inbouwen van mijn systeem ben ik per ongeluk op het rechter zijscherm gaan staan, om het scherm terug te buigen moest ik toch aardig wat kracht zetten. Scherpe randen zijn nergens te bekennen, en dat was bij de Dell wel anders. (Diepe snee tijdens het uitbouwen) Het gewicht van de kast is dermate hoog dat meeslepen naar lanparties aardig lastig wordt. Dit omdat ik dan meestal met de trein moet, want mijn ouders hebben geen zin om mij te brengen
Inbouwmogelijkheden -
Goed
Het aantal drive bays is meer dan voldoende te noemen.
- 3x 5,25 extern
- 6x 3,5 intern
Hier kan je verschillende variaties opmaken door: Een extra harddrive cage erbij te zetten, geeft een totaal van 9x 3,5 inch intern. Een harddrive cage weg te halen, geeft 6x 5,25 inch en 3x 3,5 inch intern. Ook wordt er een 5,25 inch naar 3,5 inch adapter meegeleverd. Die bestaat uit: Één frontplaatje + een plastic geval.
De voeding is onderin geplaatst en dat zorgt voor een goede verbetering in het zwaartepunt van de kast. De kast ondersteunt twee moederbord-formaten, dat zijn: ATX en mATX
Koelingsmogelijkheden -
Zeer goed
Standaard komt de Antec Nine Hundred met 3x 120mm fans, en 1x 200mm fan. Deze combinatie koelt goed, maar maakt veel lawaai als je ze niet aan een fancontroller hebt hangen. Wat wordt bemoeilijkt door het feit dat ze alleen 4-pins molex hebben. Ik heb nu de 120mm fans vervangen door Scythe S-Flexen (die van 1600 tpm) en hiermee wordt mijn hdd niet warmer dan 14(!) graden, en daar ben ik heel tevreden mee, aangezien hij in de Dell constant boven de 36 graden kwam.
Vormgeving -
Zeer goed
Hoe langer ik hem hier in mijn kamer heb staan, hoe mooier ik hem ga vinden. Het is gewoon een zeer mooie kast. Need i say more?
Installatiegemak -
Goed
Het installeren begon bij mij een beetje lastig, omdat die spacers (metalen dingetjes tussen kast en MB) een erg afwijkende schroefdraad hadden. De ene keer dacht je dat ze vast zaten, en dan draaide je ze iets verder en schoten ze weer los. Gelukkig had ik nog een stuk of 20 reserve spacers, die wel pasten. Verder is het loshalen van de harddisk-cages makkelijk gemaakt door 8 thumbscrews per cage. Het vervangen van de voorste fans gaat heel makkelijk, je haalt de cages eruit, klikt de voorkant los, draait 2 schroefjes los en je bent klaar.
Prijs -
Goed
Ik heb de kast gekocht van een mede-tweaker voor €70,- op dat moment moest je er in de winkel €89,- voor neertellen. Die prijs vindt ik heel netjes voor een kast van deze kwaliteit, als ze er dertig euro meer voor hadden gevraagd dan had ik hem nog gekocht,
Let op! Dit is mijn eerste review, als je opmerkingen/commentaar/ideën/klachten hebt, dan zie ik die graag terug in de reacties. Modbaarheid heb ik niet beoordeeld omdat ik daar niet veel ervaring mee heb. Kwaliteit van voeding niet, omdat er simpelweg geen voeding bij zit.