De Sony Bravia HX850 serie is een smart-TV met prachtig design, goede kleurenweergave, uitstekende kwaliteit van de afwerking en aantal in/outputs en een niet al te best "smart" gedeelte. Als klassieke TV zou ik deze dan ook meteen weer kopen.
Als smart TV zou ik echter geen Sony meer aanschaffen. De Sony Bravia HX850 kan geen ondertiteling weergeven uit losse bestanden (SRT of anderszins), hij heeft allerlei rare problemen met het tonen van films als de combinatie van container (Avi, MP4 etc), video (H264, DivX) en geluid (MP3, AC3, AAC) net even buiten de ondersteunde reeks valt.
Dit probleem beperkt zich echter niet tot deze TV-serie alleen, de hele reeks van Sony Bravia TV's heeft problemen op dit vlak.
Daarnaast zijn er op internet allerlei klachten over het aansluiten van randapparatuur waarbij die dan niet herkent wordt. Zelfs mijn Video Station op de Synology werkt niet lekker samen met de Sony Bravia - de Sony TV toont sommige films niet die Video Station wel heeft geïndexeerd.
Het App-gedeelte is ook niet heel indrukwekkend. Ik heb ze niet opnieuw geteld, maar meer dan 20 zijn het er zeker niet. Misschien mis ik ergens iets en moet ik nog iets aanzetten? Dat is dan niet makkelijk te vinden.
Na registratie op het Sony Entertainment Netwerk (vrij pijnloos) krijg je ook toegang tot "Internet inhoud" (content) dus Youtube, uitzending gemist van de meeste Nederlandse zenders, en ook betaalde content die je kan activeren via de websites.
De Sony app om via de mobiele telefoon je TV te besturen werkt goed en het is heel wat handiger om tekst zo in te voeren dan via de TV.
-- update --
Hier zijn de settings die je nodig hebt om de TV te calibreren (volgens experts op internet) naar de stand die het meest lijkt op de kleuren zoals opgenomen.
Picture mode: custom
White balance: alles 0
R-bias: -1
Advanced settings:
Alles off.
I/P conversion = "quality"
screen adjust:
setting memory: current input
- alles off
- disp. area: full pixel
vertical size: 0
Zie ook :