Asus N56VB-S4061H Review

22 augustus 2013, laatste update op 9 januari 2014, 2.818 views Rapporteer

ik had zelf eerst nooit wat met laptops, ik zat eigenlijk atijd op mijn desktop computer maar, ik had een goeie laptop nodig voor mijn opleiding. na een tijdje te kijken en reviews te lezen kwam ik eerst op de Asus N56VB-S4062H uit (8gb geheugen en 750gb hdd) maar later bleek deze dik afgeprijst te zijn bij de computer zaak om de hoek. dus ik ben voor deze gegaan omdat als ik te weinig ram heb dan kan ik die altijd upgraden en ik was er toch al van plan een SSD in te doen. het geluid in deze laptop is in een woord FANTASTISCH! ik ben helemaal verkocht van de bang & olufsen speakers die er in zitten. Naar mijn gevoel voegt de subwoofer niet heel veel extra toe aan het geluid, je hoord wel duidelijk dat het beter is maar ik vind het soms wel...

Pluspunten

• scherm
  • geluidskwaliteit
  • snelle hardware (cpu gpu)
  • verlicht toetsenbord
  • groot multitouchpad
  • mooi design

Minpunten

• wifi kaart
  • hdd (later vervangen door ssd)
  • klepje van de ethernet kaart word snel lam

het geluid in deze laptop is in een woord FANTASTISCH! ik ben helemaal verkocht van de bang & olufsen speakers die er in zitten. Naar mijn gevoel voegt de subwoofer niet heel veel extra toe aan het geluid, je hoord wel duidelijk dat het beter is maar ik vind het soms wel onhandig en gebruik eigenlijk toch bijna alleen maar mijn oortjes of mijn stereo thuis.

het scherm is heel mooi! geeft de kleuren goed weer en de kijkhoeken zijn meer dan oke! heel mooi scherm!

het toetsenbord typt erg lekker en vooral omdat dit toetsenbord verlicht is is het ook makkelijk te bedienen als je in donkere ruimetes werkt met deze laptop je kan de verlichting op 4 standen zetten, uit, low, medium en high maar dat heeft natuurlijk wel invoeld op je batterij. het touchpad is heel fijn omdat hij lekker groot is en multitouch je kan ook een paar "bewegingen" op het touchpad uitvoeren zodat je bijvoorbeeld een soort multitask venster krijgt of je desktop te zien krijgt. dit is natuurlijk aan te passen via de bijgeleverde sofware.

de bouwkwaliteid is goed, hij voelt erg steving aan. het aluminium is erg mooi en geeft een stevige indruk aan de laptop. de achterkant van het scherm (het zwarte gedeelte met het (verlichte) ASUS logo is erg mooi maar er komen wel heel snel vinger afrdukken op. verder is er maar één ding aan de behuizing van de laptop wat ik wel slecht vind, dat is namelijk de port van de ehternet kaart dat klepje daarvan word erg snel lam en hangt nu slap bijn mijn laptop dat komt waarschijnlijk omdat ik thuis aan de LAN kabel zit en op school in sommige lokalen ook. dat betekent dat ik veel een lan kabel er in en er uit heb gehaald.

LAN kabel klepje dat lam is geraakt

de I7 cpu en de Nvidia gpu heb ik helemaal niks op aan te merken. het werkt snel en kan er ook nog wel een spelletje op spelen.

ik heb de hdd vervangen door een SSD omdat de hdd echt heel traag is. de hardeschijf is echt de bottleneck van deze laptop ik kan iedereen deze upgrade aanraden voor deze laptop. verder heb ik de hardeschijf in een "hddcaddy" gezet ipv de dvd speler en dat werkt erg goed. een ander ding wat ik slecht vind aan deze laptop is de wifikaart want die is gewoon echt minimaal! hij haalt tot 150mbps en ondersteunt geen 5GHZ ik wil die ook vervangen maar dan moet de hele laptop open dus daar begin ik niet aan en de LAN kabel werkt net zo goed ;). in CPUz sraat dat het geheugen op 800mhz loopt dus ik ben van plan om in de toekomst ook het ram een upgrade te geven. ik denk een corshair vengeance 16gb kitje die loopt op 1600mhz.

verder is de accuduur goed en heb ik niks verder om aan te merken! het is een hele goede laptop en ik hoop dat hij het nog lang blijf doen. ik kan hem iedereen aanraden.

verzonden van de laptop zelf ;)

edit: sommige spellingsfouten die me opvielen. (zouden er nog wel wat inzitten) + foto van lan klepje

Heb jij ook een Asus N56VB-S4061H?

Het klopt dat dat in CPU-Z was maar het is DDR3 geheugen. Dus Dubble Data Rate, en effectief heb je dus 1600 MHz. But correct me if i'm wrong.
hmmm, ja zou kunnen ik weet niet precies hoe het zit maar er zitten 2 samsung plaatjes in 1X4 en 1X2 en allebei 800mhz
Ik ben van plan deze laptop te kopen maar ik maak me nou wel zorgen om die hardeschijf door de reviews hier, is de hardeschijf echt zó langzaam dat er niet mee te werken valt? Ik ben namelijk niet van plan om er nog dik 100 euro aan uit te geven.
Nee de hardeschijf is prima maar ik ben zelf een SSD gewend dus dan merk je wel echt het verschil maar als je niet anders gewend bent dan is hij prima! Vooral de Asus instand on technologie zodat hij binnen 2 seconden aanstaat vanuit slaapstand
Nog een vraagje, ik heb deze laptop nou gekocht maar wanneer ik em oplaadt gaat ie trillen totdat ik m'n hand erop leg dan zijn de trillingen weer weg. Heb jij dit ook? Het is wel zo wanneer ik de adapter in een geaarde stopcontact steek de trillingen weg zijn.
Ja daar heb ik zelf ook last van en dat ligt volgens mijn aan de adapter. Maar aks je hem in een geaard stopcontact doet heb je nergens last van zoals je al zij. Ik heb het doorgemeten en er kwam rond 4/5 volt lekspanning uit maar jij en je laptop gaan er niet stuk aan :) ik heb t ook opgezocht want ik irriteerde me er ook aan maar er is niet veel aan te doen maar dit went wel na een tijdje. Wel een nadeel van aluminium laptops, want de meeste aluminium laptops hebben daar last van.