Bij de MM hadden ze de 2253BW in de aanbieding, ben hem gelijk gaan halen, het scherm ziet er goed uit en de prijs was ook nog eens netjes.
Thuis aangekomen alles uitgepakt, DVI en en VGA kabel erbij, voet makkelijk te monteren.
Kleurweergave
Eenmaal aangezet en geinstalleerd kreeg ik de kleuren maar niet goed. Alles lijkt mooi en goed, prachtig beeld, totdat ik een foto pak van een persoon, waarin een kleine roodtint zit.
Ik heb ook een 730BF en had deze ook aangesloten en ernaast staan. De foto op de 2253BW is gewoon veel te rood, vlekkerig, niet realistisch. Sleep ik de foto naar de 730BF zijn de kleuren wel goed.
Ik heb alle drivers goed, nieuwste versies overal van, maakte niets uit. Calibreren via software maakte ook niets uit, dat rood ging niet weg, ook de kleur van blond haar werd er nep op.
Het kijken van een film is weer wel goed, dus het is echt alleen bij foto's.
Toen heb ik een nieuwe videokaart gekocht, omdat ik een onboard (Radeon X1250) gebruik en daar niet heel tevreden over ben. Ik heb er toen een Radeon HD3450 ingezet. Ook hierbij waren de kleuren niet goed te krijgen.
Zoom
Waar ik met dit scherm ook last van heb is een vervelende zoom als ik de helderheid onder de 90% zet. Het klinkt alsof er een mug inzit. Op internet nagezocht of er meer mensen zijn die hier last van hebben, en ik bleek niet de enigste te zijn.
Backlight Bleeding
Dit scherm heeft, net als mijn 730BF, ook last van backlight bleeding. Het is acceptabel, maar het had beter gemogen.
Terug
Al met al heb ik besloten om het scherm terug te brengen naar de MM. Ik weet niet of ik net een slecht paneel heb ofzo, maar dit was echt niet te accepteren. Zeker niet als je er ook fotobewerking mee doet.
Ik moet nu op zoek naar iets wat wel aan mijn verwachting voldoet...
Update:
Een kennis had een klant die last had van een onjuiste kleurweergave. De kleuren werden te rood, net als ik dit had. Terug ermee naar de winkel, omruilen voor een ander, weer hetzelfde probleem. Schijnbaar is er een bepaalde batch die niet helemaal goed is... Anyway, ik heb nog steeds mijn 730BF..