Dell UltraSharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart Review

Sulfates Newbie
19 augustus 2013, laatste update op 19 augustus 2013, 8.336 views

Dell UltraSharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Ik heb dit scherm gekocht, omdat ik er veel goede reviews over las. Een voorbeeld is die van Hardware.info met de Gold Award. Deze monitor was ook de goedkoopste in zijn klasse, dus daarom kocht ik hem.
De doos en verpakking was gewoon goed en het was makkelijk in elkaar te zetten. Zo klaar dus.
Wow, wat een verbetering ten opzichte van 1920x1080! Alles is super scherp en de kleuren waren erg mooi. En toen kwam het grootste probleem: backlight bleeding. Het begon als een witte vlek en uiteindelijk is mijn hele linkeronderhoek van mijn scherm geel. Donkere spellen? Onspeelbaar. Het is een gele waas die alle kleuren en details wegwast en er is weinig meer uit te maken. Donkere games en films zijn dus niet mogelijk voor mij.

Pluspunten

• Scherp beeld
  • Mooie kleuren
  • Prijs

Minpunten

• Backlight bleeding (onbruikbaar geworden, moet terug helaas)
  • Dode pixel
  • Slechte kwaliteitscontrole bij Dell

2 van 5 sterren (Slecht)

De foto overdrijft het geel ietwat, maar het is niet meer leuk zo.

Trouwens er is ook één dode pixel, maar daar kan ik mee leven, want die zie ik alleen met speciale afbeeldingen gemaakt om er eentje te vinden. Al is dit ook een minpunt voor het geheel.

Samengevat dus een scherm met de goedkoopste prijs en dat is ook te merken. Zeer mooi beeld, maar backlight bleed maakt het onbruikbaar. Jammer dit. Nu moet ik de Dell-loterij gaan spelen.

Heb jij ook een Dell UltraSharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart?

Vraag & Aanbod

Kzelf heb dit apparaat nog maar 2 weken en had ook de verhalen gelezen. Ik heb revisie A01 uit mijn hoofd. Ik heb heel weinig backlight bloeding onvervonden, eigenlijk geen(heel weinig), geen dode pixels end. Ik heb denk ik behoorlijk geluk met mijn exemplaar. Zodra het scherm voor je weer goed werkt is het wel een TOP scherm! Lekker groot en veel overzicht.
Inderdaad, zodra je geen problemen hebt is het wel echt een top scherm en waar voor je geld. Gelukkig heb jij geluk gehad :) Ik hoop dat ik morgen ook geluk heb.
Jammer genoeg een bekend probleem van dit scherm... Heb je al een brief oid naar de winkel/dell gestuurd? Dit is wel heel extreem dus misschien wel garantie.
Dit moet garantie zijn, het scherm functioneert niet naar behoren. Of het moet niet zo extreem zijn als omschreven. Al met al vind ik het voorbarig om dit in de review mee te nemen bij de be(ver)oordeling, aangezien het er op lijkt dat niet alle schermen dit zouden hebben.
je kan beter eerst de garantie afwachten voordat je iets als dit post. jammer at die van jouw het niet doet, maar dat is natuurlijk geen revieuw zo
Ik zal het wel moeten omruilen, als het kan. Een review is een review. Ik verwacht dat ik voor mijn 465 euro's een goed werkend scherm krijg. Als ik dan lees op internet hoeveel mensen dit probleem hebben, ben ik wel geschrokken van Dell.

Morgen dus terug naar de winkel waar ik het kocht, maar straks krijg ik een scherm dat nog erger is. Meer bleeding, cross-hatching en weet ik veel wat niet. Ik wil niet eindigen zoals iemand die zijn scherm 4x moest omruilen en alsnog geen goed scherm kreeg. Ik zal de review wel updaten zodra ik het nieuwe scherm kan testen, als ik die krijg van de winkel.
Ik heb deze week 2 exemplaren van de Dell U2713HM thuis gehad en beide hadden precies hetzelfde probleem als bij jou.
Links onder in de hoek, backlight bleeding.

Mooi scherm, maar slechte kwaliteits controle. Ik heb mijn geld terug gevraagd en ik ga op zoek naar een ander model.