Huawei Ascend Y300 Zwart Review

breaky73
17 augustus 2013, laatste update op 17 augustus 2013, 9.699 views

Huawei Ascend Y300 Zwart

Model: Huawei Ascend Y300-0100
Softwareversie: B184, Android 4.1.1
Aangeschaft in Laos voor ongeveer 115 Euro.
Ik zocht een goedkope android telefoon met maximaal 4 inch scherm en dual core processor en minimaal 4 GB opslag.

Pluspunten

• IPS Scherm (krasvast)
  • Notificatieled
  • Front camera
  • Licht en nabijheidsensor
  • Smart Dialing
  • Goede geluidskwaliteit koptelefoon aansluiting (wel vrij zacht)
  • Belkwaliteit

Minpunten

• Geen NFC
  • Software kan beter
  • Niet compact

Model: Huawei Ascend Y300-0100
Softwareversie: B184, Android 4.1.1
Aangeschaft in Laos voor ongeveer 115 Euro.

Hiervoor had ik een LG 4X HD, die erg goed beviel, maar die ik net iets te groot en te duur vond. Ik loop gewoon niet graag rond met iets wat boven de 300 Euro kost en dat besefte ik pas toen ik de LG had aangeschaft. En gelukkig heb ik de LG voor een mooi bedrag kunnen doorverkopen. :)

Omdat ik persoonlijk niet weg ben van Samsung middelste hardware knop die ze op elke telefoon stoppen, viel dat merk af. Ik woon echter in Laos en dan blijft er niet heel veel over. Gelukkig had een winkel de Huawei Y300 liggen en na wat onderzoek en googelen op internet heb ik die dus gekocht.

Een van de redenen die mij voor de Y300 heeft doen kiezen is het notificatie led, iets wat ik miste op mijn LG 4X HD. Mijn andere smartphones (HTC, Nokia) hadden allemaal notificatie leds en ik vind dat erg handig.

Een ander reden is het IPS scherm. Als je van een duurdere telefoon afkomt wil je niet teveel achteruit gaan qua scherm. Vergelijking in de winkel met de LG 4X HD was ook positief. De kleurverschillen waren klein en de kijkhoeken hetzelfde. Het Huawei scherm leest alleen niet goed af in direct zonlicht. Het Huawei scherm is verder helder genoeg.

Voor een 4 inch telefoon is de Huawei Y300 niet erg compact. Dat is een klein nadeel. De bouwkwaliteit is prima en de achterkant heeft een fijn rubberachtig patroontje. Er is past een normale mini sim in en er is ruimte voor een SD card. Mijn model heeft een batterij van 1730 mAh.

De telefoon is verder vrij zwaar.

Er is een 5mp camera ingebouwd en ook nog een 0.3mp front camera. De cameras doen hun werk voldoende.

Softwarematig mag het een en ander verbeterd worden, al is het ook niet weer slecht. Huawei heeft een launcher geinstalleerd die lijkt op die van iOS.

Het toetsenbord vind ik persoonlijk niks en ik heb dus maar de standaard Android keyboard geactiveerd. Ook moest ik eerst de telefoon unlocken en rooten voordat de led notificaties gingen werken, maar dat kan aan deze rom liggen.

De telefoon is niet supersnel met applicaties opstarten. Het menu scherm werkt verder vloeiend.

Belkwaliteit is goed. Mensen verstaan mij prima en ik versta hun prima. Smart dialing word ondersteund.
Er is 4GB intern geheugen en voor uitbreiding heb ik een 32Gb sandisk kaartje erin gestopt.

Conclusie:

Deze telefoon is bedoeld voor licht tot medium gebruik. Heavy users kunnen beter verder kijken. De telefoon is verder compleet uitgerust en heeft de belangrijkste dingen aanboord.

Heb jij ook een Huawei Ascend Y300 Zwart?

Hoe lang houd je het met de telefoon uit (bij welk verbruik)?
Wat is het verbruik in standby?
Met licht gebruik hou ik het ongeveer 2 dagen vol.

Dat is ongeveer 10 korte belletjes, 20 smsjes, 10 whatsapp berichtjes, 5 foto's, 3 apps downloaden en installeren, facebook van tijd tot tijd checken, een sudoku spelletje spelen en als laatste 30 min muziek luisteren .

Prima dus. :)
hoi

Ik heb ook een HUAWEI Y 300 gekocht met het T moblie logo als hij aangezet wordt .
Verder heb ik bij HUAWEI de unlockcode opgevraagd.
Daar ik volslagen leek ben heb ik geen idee hoe ik deze code in moet voeren.
Kan jij mij helpen / vertellen hoe ik dat doe?
ik wil namelijk een aantal apps kwijt die nu nog niet verwijderbaar zijn
Onder mer de t mobile rommel en apps die ik niet gebruik zoals twitter facebook en zo
Die apps kan ik nu niet verijderen

Hoor graag hoe ik unlock code invoer ( dan is de telefoon ook "geroot"?)

groet

John
Anoniem: 552239 3 december 2013 14:40
In de rewiew van kaas11 stond dat de wifi regelmatig uitviel en dat reparies waardeloos waren, heb jij daar ook last van gehad of iemand anders die deze telefoon heeft (gehad)
Ik heb zelf geen problemen gehad met wifi. De telefoon is erg betrouwbaar en stabiel. Helaas is de telefoon van een flinke hoogte op een scherp stuk beton gevallen waardoor het scherm nu gebarsten is. Maar de touchscreen doet het nog steeds prima. Het is alleen het glas wat gebroken is.
Anoniem: 552239 6 december 2013 12:34
Thanks