Toshiba Satellite L350-14F Review
24 augustus 2008, laatste update op 24 augustus 2008, 1.229 views
Rapporteer
De laptop ziet er goed uit, zilvergrijze bovenkant, matzwart toetsenbord in mat-zilver omranding.
Het 17 inch beeldscherm glimt erg, maar dat is bij alle huidige laptops, wel komt het glas wat bobbelig over.
Het beeldscherm zit vast met degelijke, brede scharnieren.
Het geheel komt beter over als de glimmende pianozwarte 15 inch Toshiba A200-WTF (T15550 processor) die ook ook heb. Die oogt leuk maar het is een crime met vingerafdrukken.
Het schuifje voor het draadloos internet komt wat simpel over.
Het beeldscherm zit vast met degelijke, brede scharnieren.
Het schuifje voor het draadloos internet komt wat simpel over.
De T2390 processor heeft maar 1 Mb aan Level2 cache. En het werkgeheugen bestaat uit 2 x 1 Mb bankjes, dus er is geen ruimte om dit uit te breiden. De videokaart is de Intel GMA X3100. Dit is de eenvoudigste/goedkoopste kaart voor Vista en zit, volgens mij, geïntegreerd in het moederbord.
Meegeleverd wordt Vista Home premium. Bij het installeren zegt de computer dat de Basic versie geïnstalleerd wordt maar het blijkt toch de Premium versie te zijn.
Ik heb op beide systemen Office 2007 geïnstalleerd (het registratienummer staat aan binnenkant van de cd box !) en merk geen verschil in snelheid.
Je moet de L350-14F natuurlijk niet nemen om films te bewerken of zware spellen mee te spelen.
De gratis (3maanden) meegeleverde Mcfee antivirussoftware blijft zichzelf maar installeren en heb ik, na 5 x de installatie-procedure te hebben doorgelopen, -hij popt iedere keer weer op - er maar afgegooid.
Toshiba is een A-merk. Ik ben happy met het apparaat en vind het prijs/kwaliteitverhouding gezien een goede koop. Je moet wel inschatten dat het apparaat na 3 jaar technisch verouderd is. Hij kost € 499,-- (22-8-2008) en dat is € 150,-- euro goedkoper als een laptop die aan de huidige technische eisen voldoet.