Inleiding
Was al langere tijd opzoek naar een printer ter vervanging van Lexmark X3550. Wij printen heel onregelmatig. Dus kans dat het een tijd stil staat is aanwezig en omgekeerd. Voorwaarde was van mij dat de printer wanneer ik maar wil en waar ik maar wil kan printen (wifi/ethernet) zowel zwart als kleur (niet voor foto’s). Mijn ervaring met inktjet printers waren over het algemeen goed maar met de laatste had ik toch pech gehad. Het verschilt tussen indrogen van de kop tot het opgaan van cartidges doordat de machine zelf graag reinigt.
Mijn neef had een
Samsung CLP 300 gewonnen en ik was zeer gecharmeerd van het apparaat.
Uiteindelijk ben ik voor de Samsung CLP 365W klein compact,binnen mijn budget en beschikt over WLAN en Ethernet.
Verder zal ik de printer verder toelichten met hier en daar wat extra info over specificaties.
Graag ontvang ik opbouwde kritiek/schoonheidsfoutjes aangezien dit mijn tweede review is. Vragen uiteraard probeer ik zo goed en snel mogelijk te beantwoorden indien ik het ook zeker getest heb.
Installatie
Printer heb ik in de winkel gekocht. Bij aankomst direct de verpakking geopend(zie foto). Wat men te zien krijgt is dat de printer behoorlijk goed verpakt is. Tot verbazing blijken de toners al in de printer te zitten de een vindt het fijn de ander niet waaronder ik. Omdat toners toch heel fijnmechanica bevat had ik persoonlijk liever gehad dat ik ze zelf uit de seal had gehaald en erin had gestopt.
Wat zit er allemaal bij?
• Stroomkabel
• CD/drivers
• Usb Kabel (Sommige fabrikanten willen hierop besparen)
• Snelhandleiding
De printer zelf heeft de maten B38,2 x H30,9 x L 21,1 cm waarbij een kantekening gemaakt moet worden is dat de papierlade nog ca 9 cm uitsteekt (150 vellen passen erin).
De printer aangesloten via wizzard verloopt soepel en wordt tzt gevraagd gegevens voor wifi.
Specificaties (van Engelse website aangezien link van Nederland overleden is)
Overview
Gebruiksgemak
Printer zelf is aangesloten op de vaste pc. Er zijn thuis nog andere apparaten die gebruikmaken van de wifi van de printer. De printer is verbonden met jouw wifi netwerk en zodoende kan het communiceren met alle apparaten die wifi ondersteund en printer app voorzien is( in dit geval Samsung Mobile Print).
De prints via usb wel beduidend sneller aangezien bestand via pc direct naar printer gaat en via smartphone afhankelijk van grote bestand nog eerst geupload moet worden. De upload snelheid wordt dan ook weergegeven van 0 naar 100% op je smartphone waarna bijna direct bij 100% gaat printen.
Prints zien er best goed naar mijn mening uit maar helaas heb ik er nog niet veel ervaring mee dus time will tell. De kleur gebruik ik alleen voor teksten die zijn opgemaakt voor foto’s ga ik toch naar de plaatselijke drogist.
Op de printer zit een USB 2.0 poort, welke nodig is bij de (eerste) installatie van de printer. Ook beschikt de printer over WLAN in de vorm van 802.11b/g/n en LAN (Ethernet 10Mbps, Ethernet 100Mbps) dus keuze zat. Zelf heb ik hem aangesloten op WIFI (wpa/wpa2psk) en vaste pc via usb.
Mijn setup: zie bijlage
Samsung mobile print.
Play store
Veel zijdig programma dat universeel gemaakt is wat in houd dat zaken worden ondersteund voor “all in one printers” zoals faxen en scanen. Wat direct opvalt zijn eerste zaken waar men iets vanuit wilt printen nl:
Gallery, Camera, Google drive Email(gmail), Webpage, Document, Facebook.
Zoals je verwacht van de app wijst het zich vanzelf met zaken van printer zoeken tot instellen van afdrukgrote,kleur,papiersoort en hoeveelheid afdrukken.
Google Cloudprinter
Idee is handig dat men buitenshuis al een document kan afdrukken zodat als je thuis bent al klaar ligt. Helaas ben ik hiermee nog aan stoeien aangezien google naar site van Samsung verwijst en visa versa. Dus hier kom ik nog op terug (ivm tijdgebrek).
Eco Modus/ knop
ECO-knop en u kunt besparen op toner, papier en energie. bv Meerdere pagina's op een vel, van kleur veranderen om blanco pagina's greyscale of overslaan.
Easy Eco Driver(Zit erbij maar niet gebruikt tekst van website)
Easy Eco Driver helpt u digitale documenten samen te stellen in meerdere formaten en maakt het gemakkelijk om ze te delen met anderen - ook via sociale netwerken.
Upgrading
Omdat ik deze kant ook wil belichten in mijn review heb ik de drivers van cd gebruikt.
Op de
website
van Samsung kunt u drivers/software downloaden . Ze zijn voorzien van alle talen en verkrijgbaar voor Linux ,Mac 10.4 ~ 10.8 en Win XP/2003/2008/Vista/Win 7/Win 8(32/64bit).
Bij het binnen halen van Firmware voor de printer krijgt met een zip bestand.
Deze bevat:
¦¯+¦+e +˜¦Ñ+¦¦« ++¦+.pdf (chinees)
CLP365W_V3.00.01.16.hd (16 mei 2013)( printer stock had Nov 2012)
Firmware Upgrade Guide.pdf
SWUPGRADE_ON.prn
usblist2.exe
Upgrading via usb
Upgraden van printer via usb heeft men CLP365W_V3.00.01.16.hd
en usblist2.exe nodig zie Upgrade guide.
Helaas belicht ik deze kant niet.
Upgrading via WIFI
Heeft men alleen CLP365W_V3.00.01.16.hd bestand nodig. U logt in via uw pc in op de printer.
http://xxx.xxx.xxx.xxx) (Default ID : admin PW: sec00000) en komt in het Samsung programma “SyncThru Web Service”. Je wordt direct gevraagd eerst passwoord en/of username te veranderen.(hoeft niet maar mag wel)
Na eventuele wijziging moet u opnieuw inloggen en gaat u naar maintainance -> upgrade wizzard selecteerd het bestand CLP365W_V3.00.01.16.hd dit kan enige tijd duren aangezien het eerst gaat checken. Vervolgens upgraden wachten tot het reboot en klaar is kees.
Tevens voor visualisatie kun je altijd terugvallen op de Firmware Upgrade Guide.pdf
Overall ben ik zeer tevreden over mijn aankoop. Het doet wat het moet doen en hoe ik het wil doen. Zal de review nog aanpassen als ik Ca. 6 maanden verder ben aangezien ik hem nu pas heb is het als het ware the " First Look"