Samsung Syncmaster 2253BW Zwart Review

DutX
20 augustus 2008, laatste update op 20 augustus 2008, 3.737 views

Samsung Syncmaster 2253BW Zwart

Ik was al een poosje aan het rond kijken voor een 22" TFT scherm, vanwege de vele pixel verhalen die ik hoorde etc wou ik er ééntje via een non-webwinkel halen. In de mediamarkt zag ik dit scherm staan voor een leuke prijs (222€) en kon ik gelijk een indruk krijgen van het scherm. Op het eerste gezicht ziet dit scherm er goed uit en gaf een mooi beeld, dus besloot ik om deze mee te nemen.
Eenmaal thuis, doos opengemaakt en alles aanwezig: 1 VGA kabel, 1 DVI kabel, stroomkabel handleiding, Driver CD met daarop ook enkele 'tuning' programma's (Natural Color en MagicTune), stofdoekje en het scherm met de voet uiteraard.

Pluspunten

• Geen ghosting
  • Mooie afwerking en ontwerp
  • Pixelmapping
  • Geen dode/luie pixels
  • Kantelbaar

Minpunten

• Geen verstelbare hoogte

Vervolgens de montage van de voet aan het scherm, bestaande uit 3 onderdelen, de voet, een 'hals' en het scherm. De hals klikt in het scherm vast, waarna de onderkant van de hals op de voet wordt gezet en kan worden vastgeschroefd. Dit zit nu gewoon goed vast. Vervolgens kabels aansluiten... Omdat de stroomkabel een soort van L stekker heeft, gaat de kabel richting de VGA/DVI aansluitingen, ik heb deze achter de stekkers van deze aansluitingen aangebracht omdat ik mijn stroomkabel niet in 180° hoek wil hebben. De stekker van de DVI kabel is flink stug, waardoor deze nu onnatuurlijk achter het scherm zit weggewerkt. Kortom de aansluitingsruimte achter het scherm mocht wel anders zijn. Maargoed, eenmaal aangesloten heb je er geen last meer van en werkt het prima (zie foto 1). Verder ontbreekt de mogelijkheid om het scherm in hoogte te verstellen, maar het scherm is wel kantelbaar (naar achter) waardoor je er alsnog recht op kan kijken.

Toen aanzetten natuurlijk. Het viel me op dat de aan/uit knop redelijk diep geplaatst is, achter een plastic randje. In het gebruik niet de makkelijkste oplossing, maar qua uiterlijk wel een mooie. Daarna gekeken of ik dode/luie pixels kon vinden met behulp van de Dead Pixel Tester, welke o.a. effen kleur achtergronden kan geven. Geen rare pixels kunnen ontdekken, helaas viel me nu wat blacklight bleeding op, alleen bij zwart (zie foto 2).

Ik gebruik het scherm voor van alles (spellen fps/race, autcad, word etc) en ik heb nog geen ghosting kunnen ontdekken. Daarnaast worden alle kleuren ook juist weergeven, al zal dit wel een persoonlijk iets zijn. Ook qua inkijkhoeken zijn er geen problemen, ik kan zowat nog naast het scherm staan en nog steeds lezen wat ik nu typ, inclusief de diverse (achtergrond) kleuren. Ook van bovenaf is het allemaal nog goed te zien en te lezen. Er is wel enigzins sprake van een iets veranderde weergave maar het blijft goed zichtbaar.

Waar ik zeer tevreden over ben is het pixelmapping. Meestal moet je toch met de native resolutie van een scherm werken, omdat het beeld anders zwaar veranderd wordt. Hierbij kan ik bijvoorbeeld in de nieuwere spellen naar 1024x768 schakelen zodat ik normale fps houd en het beeld normaal blijft. Goed, ik krijg er enkele zwarte balken bij, maar dat liever dan een onspeelbaar spel.

Samengevat: ik ben zeer tevreden met dit scherm en met gebruik er van (gamen, word, films etc) heb ik alleen nog maar positieve ervaringen gehad. Er zijn enkele verbeterpuntjes, maar die zijn eigenlijk verwaarloosbaar klein. Zeker voor de prijs die ik betaald heb, verwacht ik niet een beter scherm te kunnen krijgen in deze prijsklasse. Een echte aanrader.

(Ps: het scherm lijkt bol te zijn op foto 1, dit is echter illusie: het is zo vlak als het maar kan)

Heb jij ook een Samsung Syncmaster 2253BW Zwart?

errm kort maar krachtig :? zou je er nie een echte revieuw van kunnen maken met hoe de kijkhoeken zijn enz dit is meer je mening ...
Is een review uiteindelijk niet altijd een eigen mening? ;)
Klopt, maar zeker hier op tweakers toch ook wel bedoeld om andere te informeren erover. Dan is het zeker handig beetje uitgebreid te vertellen erover, dit is gewoon voor- en nadelen. Al is het een goede eerste indruk wel.
Gelijk heb je, ik zal t iets beter verpakken.
Leuke review. Kleurweergave is echter niet iets persoonlijks maar juist iets wat je prima kunt meten en calibreren ;)
Dat het scherm bol lijkt heeft te maken met de bolling van de lens. bij de betere camera's word dit gecorrigeerd.