Reden van aanschaf
ik was aan vervanging toe aangezien mijn 8600 GT Silent wat traagjes werd.
ik wou natuurlijk een hoop games op high kunnen spelen waaronder Crysis, Cod4, Race Driver Grid enzv enzv enzv. ook de warmte van mijn 8600 GT Silent speelde een rol ik heb later nog wel een coolertje erop gemonteerd maar daar werdt hij natuurlijk niet sneller van
Bestelling & Uiterlijk
Vandaag eindelijk de dag dat mijn XFX 9800 GT Fully Loaded binnekwam gisteren aangeboden gekregen van Alternate als vervangbaar exemplaar van een 8800 GTX die ik eerst wou kopen. De 8800 GTX Bleek echter niet meer leverbaar en daarom werd mij de XFX 8800 GT 1024 MB aangeboden waar ik geen genoegen mee nam daarna besloot ik de XFX 9800 GT Fully Loaded te bestellen. En jawel vandaag kreeg ik hem binne grote doos netjes ingepakt door Alternate. De doos gaat open en jawel wat zie ik een single slot 9800 GT netjes verpakt in een statisch vrij zakje

. wat mij meteen opviel is datie vrij lang en dun is vergeleken met een 8600 GT wat toch een Dual Slot kaart is.... voor de rest zit er netjes een fannetje op en is hij deels afgedekt door een stoer 9 serie plaatje op de zijkant staat XFX en het logo. Voor de rest is er Dual DVI aanwezig en ondersteunt deze natuurlijk Physx!
Bijgeleverd spul & Inbouwen
Zoals gewoonlijk zit er bij XFX een leuke deurhanger bij met I'am Gaming Do Not Disturb. Voor de rest zit er een 2 x 4 pins molex naar 1 x PCI-E 6 connectortje bij die ik nodig had aangezien mijn ug ug (Super) slechte voeding geen PCI-E Connectortje heeft... natuurlijk wordt er bij zo'n High end kaart ook een Fantastisch spel bijgeleverd, In dit geval Assasin's Creed wat hij moeiteloos op de maximale instellingen speelt

er zitten ook boekjes bij van hoe je hem moet inbouwen en een VGA To DVI connectortje. Dan nu het inbouwen wat best irritant was aangezien mijn voeding 1 molexje te kort kwam dus moest ik nog even naar CD-ROMLAND in Breda waar ik een 1x 4 pins molex naar 2x 4 pins molex heb gekocht nou aan de slag dan eerst mijn oude 8600 GT Silent (die niet meer silent is omdat hij nu een fannetje heeft vanwege de warmte) eruit halen daarna *klik!* de 9800 GT in de PCI-E Slot en de PCI-E Connector er in en gamen maar! o wacht we vergeten de Drivers ^^. Drivers unninstalle en dan weer installe en voila hij doet het

Games & Benchmark
Voor ik mijn 9800 GT kreeg had ik natuurlijk al Crysis, COD4, Race Driver GRID en Assasin's Creed geinstaleerd (die je er ook nog is bij kreeg). Het eerste spel wat ik teste was natuurlijk Crysis wat anders? optimal settings staatie op high en dat loopt vloeiend!! Daarna heb ik COD 4 getest alles op Max AA op het hoogst en constant 91 fps (ik speel zelf vaak COD 4 ik zit in een clan XD). Race driver grid was een super zwaar spel voor mijn oude 8600 GT maar deze 9800 GT krijgt het voor mekaar om alles op high gewoon geen kick te geven. En Assasin's Creed zoals eerder verteld gewoon SUPER!.
GPU en CPU Stock driver versie 178.24
3D Mark Vantage - 4685 punten.
3D Mark 2006 - 10900 punten.
Drivers & Overclockbaarheid
De drivers heb ik echt niets over te klagen elke nieuwe driver van nvidia geeft weer een performance boost. ook is er goede ondersteuning voor Linux. Het iets vernieuwde control pannel van driver versie 180.84 bevalt mij ook goed. De kaart was ook lekker te overclocken van 600 MHz Core naar 675 MHz, van 1600 MHz Shader naar 1700 Shader en van 900 MHz Memmory naar 975 MHz zonder artifacts.
Modbaarheid & Betrouwbaarheid
hier ben ik helaas nog niet aan toe gekomen.
ik heb hem nu ongeveer een halfjaar in mijn bezit en er mankeert nog steeds niks aan
Deze XFX 9800 GT Fully Loaded is geen Super High end kaart maar toch zeker behoort hij tot de High end een geweldige kaart voor een geweldige prijs van 129 euro! Mensen met een laag budget maar toch goed willen kunnen gamen dan is dit toch absoluut de keuze laat de XFX 9600 GT XXX Alphad Dog ED 740m naast je liggen deze is echt sneller! in iedergeval was dit een hele grote verbetering vergeleken met mijn 8600 GT Silent.
Update 28 november 2008: Foto's eindelijk toegevoegd ....
Update 15 november 2008: wat extra kopjes toegevoegd en wat kleine dingetjes aangepast.