Voorwoord:
Ik heb 2 jaar geleden een Neovo E19-a aangeschaft maar naar 1 jaar deze in bezit te hebben kwam ik echter van een zeer koude kermis thuis, het beeldscherm had ghosting zoals ik nog nooit eerder had gezien, dus ik had hem snel door verkocht voor een goede 70% van de origineel prijs, nu heb ik ongeveer 5/6 maanden gedaan met een 17 inch CRT maar nu dacht ik toch echt, nu word het tijd voor het echte werk.
Mijn eisen aan het nieuwe scherm:
- Een 24" inch monitor
- Full-HD (resolutie van 1920x1200)
- HDMI + DVI
- Geschikt voor spelletjes
- budget rond de 350 euro
De research:
ik heb zelf echt super lang getwijfeld welke monitor ik zou aanschaffen, vanaf de 226BW heb ik me hier echt vele uren per week mee bezig gehouden, gelukkig heb ik sinds kort een bijbaantje bij de Saturn/Media-Markt en krijg ik dus 20% pers. korting waardoor deze 2493HM maar 319,- voor mij was, ik heb natuurlijk veel reviews gelezen, maar de profesionele test op Hardware.info heeft mij over de drempel geholpen, want dit is echt het scherm met de meest realistische kleuren en het helderste scherm op alle plekken.
De Helderheid van het Scherm
Design:
Ik ben natuurlijk zeer te spreken over het design anders had ik hem niet aangeschaft, het design deed mij erg denken aan dat van de 226BW destijds, ook met de zilveren rand onder aan het beeldscherm. Een klein nadeel is dat je de Touch-knopjes niet kan bedienen als het donker is omdat je het gewoon niet kan zien dan

, maar je steld hem een keer goed af en dan is dat niet meer nodig.
Gaming:
Ik vind persoonlijk het gamen op dit scherm ideaal mijn zijn Full-HD resolutie en zij response-time van 5ms is gamen werkelijk een genot. Ik speel veel Counter-Strike 1.6, Team Fortress 2 & Medal of Honor en ik heb nog geen enkel spoor van ghosting kunnen waarnemen.
Medal of Honor: Allied Assault (1600x1200 (max))
Counter-Strike 1.6 (1920x1200)
Team Fortress 2 (1920x1200)
Multimedia gebruik:
Ik gebruik zelf veel iTunes om mijn iPod (3rd gen.) te syncen en om gewoon lekker muziek te luisteren onder het gamen (met behulp van mijn MX Revolution

), ook doe ik regelmatig video's bewerken met Sony Vegas Video en het is ideaal als je zon groot werkblad hebt om het zomaar te zeggen.
iTunes Cover-Flow
iTunes Cover-Flow
Mijn Conclusie:
Dit scherm is echt het beste dat mij ooit overkomen is

, maar echt, het is fantastischer om er
HD-Films op te kijken en over de
ingebouwde speakers ben ik ook zeer te spreken, de helderheid van het scherm is ook fantastisch echt als ik een 24" inch monitor zou moeten aanraden dan is het deze wel...
Hier kunt u alle Fotos van mijn 2493HM vinden.