Inleiding Ik heb deze scherm gekozen omdat mijn oude Viewsonic van 19" het begeven had. Hij kon niet zo goed tegen water toen door onze veranda water binnenkwam en ik schat dat er zo'n 3 à 4 liter op het scherm gestroomd had. Dus we hadden een nieuw nodig, maar onze verzekering zei dat we een scherm mochten kiezen tot 300€; deze kostte 279€. Maar het is niet zomaar dat we hem gekozen hebben, ik heb heel veel schermen vergeleken en ik kwam uit dat LG de beste merk is voor schermen (en we hebben er ook ervaring mee), het had een mooi design en het was de top-model onder de 22"-serie met een TN-paneel. De keuze was makkelijk gemaakt... Foto's zijn afkomstig van www.prad.de en www.lge.be Uit de doos...
Deze mening kan ik niet met je delen. Naar mijn idee wordt de resolutie niet verlaagd, maar juist verhoogd (middels interpolatie), dat is imho de enige manier om te kunnen zoomen, nl. de andere optie (pixels uitschakelen) lijkt mij niet erg aannemelijk. Overigens wel een erg fraaie feature, evenals de 4 (!) verschillende profielen die je in kunt stellen. Een mogelijkheid die ik op mijn (veel duurdere) Dell mis.Zo heb je ten eerste een knopje voor zooming, dit is vooral voor de blindere mensen. Het gene wat het eigenlijk doet is gewoon de resolutie verlagen, maar niet vanuit de videokaart, maar gewoon binnenin het scherm.
Een aardappelschilmesje of een Stanleymes (riskanter) doen wonderen met dat soort dingen. Als je voorzichtig te werk gaat zie je er niets van.Het is namelijk zo dat je aan de randen in het midden (waar 2 stukken plastic samenkomen) soms wel eens een scherpe punt kunt voelen.
Is dit DE reden dat je geen Samsung hebt aangeschaft? De Samsungschermen worden (gezien de reviews hier) toch meer gekocht dan jouw LG.Dit kun je niet bij Samsung zeggen, die hebben een erg dikke onderrand, vind ik heel lelijk.
Ja, dat bestaat. Mijn Dells zijn uitgerust met een standaard Vesa 100 mounting systeem, waardoor allerlei zaken aangeschaft kunnen worden waarmee het scherm te bevestigen is. Voor zover ik kan zien heeft jouw LG geen standaard aansluiting, dus zul je bij LG moeten gaan shoppen voor eventuele wall mounting, of zelf iets moois maken.Door Dima_2005, zondag 10 augustus 2008 17:27
Een scherm ophangen? Dit is iets nieuws
Maar in de handleiding staat er wel een onderdeel genaamd: wall mount, dus het zou wel zo zijn. Je moet wel apart een wall-mount kit kopen.
[Reactie gewijzigd door Pjerry op 25 juli 2024 06:25]
Van de pixeldefecten moet je goed zeggen als er geen pixeldefecten zijn, zeer goed is als er langdurig geen pixeldefecten zijn.Bovenaan beginnend: als ik je review lees ben je nauwelijks ergens negatief over, waarom scoren dan de prijs, pixelfdefecten, en bouwkwaliteit “slechts”goed i.p.v. zeer goed. De “goed” van de featureset kan ik terug vinden in je review, dus die snap ik….
Hier ben ik niet zomaar voor gegaan. Ten eerste zijn de 24"-modellen die goed zijn, direct +200€, dat is redelijk veel. Ten tweede, een 20" scherm is gewoon veel te klein verschil met de 19".Ik ken jouw probleempje, maar het blijft mij verbazen dat er mensen zijn die kiezen voor een 22” scherm. De resolutie is gelijk aan een 20” en zoals je zelf al opmerkt net niet toereikend voor Full HD. Misschien dat ik nog wat meer had aangedrongen op een 24”, of anders gewoon voor een 20” was gegaan. Maar ja, je had toch ook al een 19”, waarvoor ook zo een verhaal opgehangen kan worden…..
Dit is inderdaad commecieel, maar het is wel een feit dat het dynamisch contrast vooral bij de film-profiel aangaat, maar voor de andere profielen weet ik dat niet precies, maar ik stoor me er echt wel niet aan. Ik heb er geen enkele probleem mee.Je noemt zelf de (dynamische) contrastwaarde al commercieel. Is het ergens in te stellen of je het dynamisch contrast wilt gebruiken. Ik heb er al de nodige negatieve ervaringen over gelezen.
Ik geef dat inderdaad aan omdat het in de specificaties staat. Ik zal later fototjes maken als ik weer mijn digicam heb, maar ik kan wel zeggen dat het horizontaal toch ten minste 160° goed zichtbaar blijft zonder al te veel kleurmisvormingen.Je geeft kijkhoeken op van +/- 170o. Dit zijn extreem goede waarden voor een TN scherm. Heb je zelf de ervaring dat dit in het echt ook zo is. Zou je daar een fotootje van kunnen maken (zowel vert. als horz.). Als dit nl. de juiste waarden zijn, dan is één van de belangrijkste bezwaren tegen TN-schermen daarmee zo goed als uit de wereld geholpen.
Je hebt gelijk, ik heb dat overgeslagen, ik zal waarschijnlijk de review nog verder uitbreiden. Maar een pivot-functie is er spijtig genoeg niet. Maar je kan wel naar voor en naar achter kantelen (naar achter 20°, naar voor 5°)Wat ik aan features eigenlijk nog wel mis (maar jij blijkbaar niet omdat je er nergens over rept) is een pivot functie, een verstelbaarheid in de hoogte en de mogelijkheid het scherm te kantelen. Maar in deze prijsklasse zijn dat zeldzaamheden.
De animatie heb ik gepikt van PRADDe animatie bij software is erg leuk gevonden (jammer dat ik dat zelf nooit bedacht heb), zou je die echter langzamer kunnen zetten, zodat je beter kunt zien welke opties er zijn. Als ik het zo snel goed zie, staat daar bij options wel een pivotfunctie bij. Moet je het scherm dan handmatig op zijn kant zetten?
Het is niet als een mes, maar het is gewoon onaangenaam. Het is meer de botte kant van een mes.Een aardappelschilmesje of een Stanleymes (riskanter) doen wonderen met dat soort dingen. Als je voorzichtig te werk gaat zie je er niets van.
Dit is natuurlijk niet DE reden, ervaring met merken speelt hier ook veel mee. En Samsung wordt inderdaad meer gekocht, ze zijn goedkoper, maar ik ben er gewoon niet voor! Ik heb ALLE merken in de vergelijking opgenomen, maar de LG kwam er het beste uit.Is dit DE reden dat je geen Samsung hebt aangeschaft? De Samsungschermen worden (gezien de reviews hier) toch meer gekocht dan jouw LG.
Je zal inderdaad een wall-mounting systeem moeten kopen, er zijn 4 gaatjes die je kunt gebruiken voor een wall-mounting systeem.Ja, dat bestaat. Mijn Dells zijn uitgerust met een standaard Vesa 100 mounting systeem, waardoor allerlei zaken aangeschaft kunnen worden waarmee het scherm te bevestigen is. Voor zover ik kan zien heeft jouw LG geen standaard aansluiting, dus zul je bij LG moeten gaan shoppen voor eventuele wall mounting, of zelf iets moois maken.
Dank je wel, ik hoop dat het nog bij mij lang gaat blijven. En de Nehalem computer gaat inderdaad wel heerlijk zjin. Vanaf ze in de pre-order verkrijgbaar zijn, bestel ik zeVeel succes met je nieuwe scherm en wacht met belangstelling je Nehalem computer af.
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 25 juli 2024 06:25]