Cooler Master K280 Review

24 juli 2013, laatste update op 5 augustus 2014, 1.303 views Rapporteer

Ik heb deze kast nu een jaar. Het werkt, maar toch zou ik achteraf gezien toch wat meer uitgeven, dan heb je een goede kast. Ook pci-e kaartje kreeg ik er echt moeilijk in. Die plaatjes moest ik eruit buigen, en de plaat van de pci-kaart moest ik ook buigen.

Pluspunten

• Goedkoop.
  • Installatie verliep goed met de handleiding erbij.
  • Compleet voor basis pc (geen fan aan de achter kant).
  • Kabels zijn vrij goed weg te werken.
  • airflow is prima (naar mijn idee).
  • USB 3.0 aan de voorzijde.

Minpunten

• Gepriegel om de zijkanten goed vast te maken, dat gaat na een paar keer lastig
  • HDD-Bays wijzen naar de achterkant, je kunt ze dus niet heel gemakkelijk verwisselen.
  • SSD op de bodem zit niet heel chique, en schroefjes pasten niet geweldig, zit lichtelijk losjes dus.
  • HDD bays hebben geen ontkoppeling voor de hdd, dat geeft veel geluid door.
  • Mist standaard 1 'pci-afdek plaatje', en eenmaal verwijderd zijn de andere niet terug te plaatsen

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb de kast nu al een paar weken, en best tevreden! Ik wilde zo goedkoop mogelijk een betere kast hebben, maar stiekem vindt ik hem best wel lelijk. Vandaar dat deze onder het bureau staat. Het is mijn eerste zelfgebouwde pc

De installatie verliep goed, en met de handleiding was het vrij duidelijk om alles in de kast te plaatsen. Even goed kijken soms, maar het sprak wel voor zichzelf. Erg handig waren de gaten voor het moederbord die gemarkeerd waren, zo weet je waar de schroeven in moeten.

Alleen met de ssd die onder in de kast op de bodem geplaatst wordt had ik wat moeite. De schroefjes pasten niet geweldig, en ik heb zelfs volgens mij andere schroefjes gebruikt die ergens anders voor bedoeld zijn zodat het goed past. Dit zou natuurlijk aan de ssd kunnen liggen. Daardoor ligt de ssd nu niet echt honderd procent vast, maar wel enigszins voldoende.

Ik heb er aan de achterkant nog een stille fan in geplaatst, en dat ging prima. Ook is de voorste fan erg stil, en kan ik prima laten zitten. Het draad daarvan was ook lang genoeg.

De frontpanel headers was wel even puzzelen, maar ik ben er wel uitgekomen. Ik zal nog later een foto uploaden hoe deze moeten worden aangesloten.

Ook de kabelmanagement is acceptabel. Alleen maken harddisk veel lawaai in de kast omdat er geen rubberen mounts inzitten. Ook vind ik het minder praktisch dat als je de schijf erin wilt plaatsen, je dat niet makkelijk van de zijkant kan doen.

Als ik dan de prijs bekijk van rubberen mounts (Sharkoon vibe fixer pro), en losse fan erbij, dan had ik achteraf gezien een iets wat betere kast kunnen kopen, bijv. de Zalman z9 plus. Dan heb je betere mounts, en meerdere fans ook. Maar als je alleen ssd's gebruikt bijv. of geen last heb van geluid, dan is het voor het geld zeker een goede kast.

Tip:
Let op de lengte van de cpu koelers! ik had zonder te kijken besteld, en mijne paste net op één mm. na in de kast.

Heb jij ook een Cooler Master K280?

De kabels zijn nu wel mooi weggewerkt, ik zal straks nog een betere foto plaatsen met de cooler erin