Sony Ericsson W910i Zwart Review

SRI
12 september 2008, laatste update op 12 september 2008, 2.564 views Rapporteer

Featureset De W910i is naar mijn mening een van de topmodellen van de walkman serie van SE toen ik hem kocht. Voorheen heb ik al meerdere mobieltjes gehad van SE en die boden allemaal min of meer hetzelfde, de camera is maar van matige kwaliteit. Ook is de mobiel als je muziek erop speelt (wat je naar mijn mening best goed zou moeten kunnen doen op een walkman telefoon) belachelijk langzaam. Hij is niet eens in staat om op je gemak door je muziek te bladeren als je naar muziek luistert. Ook is het maximale volume erg slecht en kan ik geen fatsoenlijk gesprek voeren met andere mensen met een beetje achtergrond geluid. De hoofdspeaker is ook matig en kan niet hard en zorgt voor veel vervorming van het geluid. Bereik Het bereik...

Pluspunten

• Mooi uiterlijkzeer gebruiksvriendelijk

Minpunten

• Mattige accugeen krasbestendig schermlaag maximaal belvolumeslechte speakerbied niks bijzonders boven goedkopere modellenwilt wel eens onverklaarbaar vastlopen/opnieuw opstartenbovenste rij toetsen slecht bereikbaar en de toetsen zijn slecht te voelen

3 van 5 sterren (Voldoende)
Featureset

Bereik

Het bereik is niet beter of slechter dan ik op mijn voorgaande mobieltjes heb gehad. Zo nu en dan heb ik wel slecht tot geen bereik maar dat had ik ook met mijn vorige mobieltjes en vind ik te wijten dus aan mijn provider.

Accuduur

Ook hier ben ik slecht over te spreken, waar ik menig mobiel heb gehad die makkelijk vier dagen meeging indien niet langer moet je deze mobiel eigenlijk wel om de twee dagen opladen bij normaal gebruik. Ik bel en sms niet veel en speel geen spelletjes erop. Als je hem ook voor muziek met headset gebruikt gaat ie maximaal anderhalve dag mee.

Gebruiksgemak

Een van de weinige positieve punten, hij werkt zoals elke andere SE wat ik zelf een hele fijn en duidelijk vind. De menu's zijn duidelijke en makkelijk toegankelijk. Ik mis de functie om de volgorde van de snelkoppelingslijst in te stellen, hij zet ze gewoon op de volgorde van laatst toegevoegd bovenaan. Ook ligt ie niet helemaal lekker in de hand en is de bovenste rij met toetsen (de 1, 2 en 3) te dicht bij de rand. Ook kun je de toetsen maar matig voelen waardoor blind typen erop toch wel beetje lastig is zo nu en dan. Ook het indrukken van de toetsen gaat naar mijn mening niet geweldig.

Design
Het is een erg mooie mobiel naar mijn mening maar daar houd het bij op. Samsung heeft mooiere modellen als het om slide phones gaat.

Bouwkwaliteit en afwerking

Het schermpje is heel erg krasgevoelig, binnen de korste keren had ik al twee lelijke vlekken in mijn scherm terwijl ik er toch zeker wel goed mee om ga. ook zijn de nopjes die de schroeven verborgen maar matig, ze zijn er binnen een paar maanden allemaal uitgevallen.
Verder is ie goed afgewerkt, geen scherpe randjes en ziet er wel oke uit.

Stabiliteit & betrouwbaarheid

Hij valt niet vaak uit maar wilt zo nu en dan wel eens vastlopen als ik een bluetooth apparaat aansluit of verbreek. Ook wilt ie zo nu en dan om onverklaarbare reden zomaar uitvallen. Updaten van de software heeft tot op de dag van vandaag nog niet geholpen. Wel heeft deze update gezorgd dat je de geheugenkaart stukken sneller kan benaderen. De telefoon blijft echter belachelijk traag als je muziek luistert.

Prijs

De 300 euro die ik ervoor betaalde toen ie nog niet zolang uit was, was veels te hoog voor wat je krijgt. Echt een afrader!

Eindwoord

Ik heb nu al vier SE's gehad en dit is de eerste waarvan ik het idee heb dat het een miskoop was. En niet een kleintje ook. SE levert normaal hele goede en mooie mobieltjes maar dit is gewoon ronduit belachelijk. Koop gerust een andere van SE maar niet deze!

Edit@13-08-2008

Ik heb mijn mobiel ingesteld op alleen werken met GSM netwerken en dit is iets van een dag extra op een acculading. Toch blijf ik bij mijn mening dat de accu onvoldoende is omdat ik vind dat een mobiel met zijn standaard instellingen goed zou moeten kunnen werken.

Ook had ik laatst een aparte fout in de accu aflezing, hij ging in een half uur van 20% vol naar helemaal leeg terwijl ik alleen muziek had geluisterd.

Ook was er een nieuwe update, deze wiste alles van je mobiel dus je moest eerst een back up maken. Dit leidde tot een aanzienlijke verbetering ten opzichte van mijn laatste update. Als ik nu muziek afspeel kan ik tenminste door mijn muziek bladeren met meestal geen wachttijden totdat de titels verschijnen.

Algemene score aangepast van zeer slecht naar voldoende.
Accuduur blijft op onvoldoende.
Design aangepast van slecht naar voldoende, was iets te negatief van mij.
Stabiliteit en betrouwbaarheid wordt eventueel later nog aangepast als ik merk dat de laatste update verdere crashjes voorkomt.

Edit: 12-9-2008
Nog altijd last van crashes, wel minder dan eerst maar nog steeds op rare momenten, vaak vlak na het verbinden met apparaten via bluetooth en bij het aansluiten/loshalen van de pc.

Heb jij ook een Sony Ericsson W910i Zwart?

Het klikt alsof je telefoon defect is. De slechte accu, vastlopers en herstarts zullen vast niet de bedoeling zijn. Heb je de laatste firmware? En heb je nog garantie? Misschien dat je even contact moet opnemen met de winkel waar je hem kocht of met Sony Ericsson.

Verder nog een kleine opmerking de bold tags van "Accuduur" is niet helemaal goed. ;)
Inderdaad, maybe met een firmware update gefixt.
Heb alleen geen idee hoe dit bij SE phones zit.
Beetje googlen dan maar ;)
De laatste firmware update zit erop,.. hielp wel met de toegang tot de geheugenkaart te versnellen maar nog steeds niet genoeg. Verder ken ik meer mensen met deze mening over deze mobieltjes.

Edit@Regenation: heb hem gekocht bij een webwinkel omdat dat honderd euro scheelde... is alleen zo lastig even langs te gaan,... met SE contact opnemen geeft als gevolg dat ze zeggen van ja updaten en dat moet helpen.... verder kwam er ook nooit iets nuttigs uit.

[Reactie gewijzigd door SRI op 23 juli 2024 09:22]

Sorry maar ik vind deze review allesbehalve kloppen. Zelf ben ik ook in het bezit van een w910i en mijn batterij gaat 3 dagen mee, terwijl mijn muziekspeler toch wel zeker 2u in een dag aanstaat.

Zeer sloom als je muziek luistert = Snelheidsverschil merk je wel, maar het is nog altijd deftig om mee te werken.
Geen krasbestendig scherm = Krassen komen er bij mij niet op, wel vuile vlekken.
laag maximaal belvolume = Akkoord.
Slechte speaker = Ik vind deze ruim voldoende.
bied niks bijzonders boven goedkopere modellen = Inderdaad, maar qua design en afwerking toch wel een zeer goede telefoon.
wilt wel eens onverklaarbaar vastlopen/opnieuw opstarten = 1 om de 3 dagen gebeurt dit wel eens ja.
bovenste rij toetsen slecht bereikbaar en de toetsen zijn slecht te voelen = Op het begin ook last van, maar later ondervonden dat het gewoon puur kwestie is van gewoon worden.

[Reactie gewijzigd door simon8400 op 23 juli 2024 09:22]

Ik vind die speaker slecht omdat ik menig goedkoper mobieltje ken die een veel betere heeft, en ook vind ik een vastloper per 3 dagen zoals jij zegt echt belachelijk veel, bij mijn voorgaande mobieltjes was het rond de 1 per jaar.

Ook heb ik hem nu al aardig wat maandjes en de toetsen blijven vind ik niet lekker. Maar dat is natuurlijk iets persoonlijks.

Edit: wat dat langzaam betreft, doel deels op door je muziek te bladeren als je muziek speelt. Ik gebruik een 4 gig geheugenkaartje. Als ik dan muziek opzoek zie ik telkens een leeg scherm en moet je echt wachten voordat de namen langzaam een voor een in beeld komen. Ik vind dat dat ding als ie gepromoot wordt als walkman gewoon net zo moet werken als mijn ipod.

[Reactie gewijzigd door SRI op 23 juli 2024 09:22]

Komt door je geheugenkaart. Probeer maar eens met de 512MB versie die bijgeleverd is. Dit zou inderdaad wel niet mogen.
Hmm, ik ken ook enkele vrienden die deze gsm hadden en bij alle drie heeft hij minstens één keer terug naar de winkel gemoeten voor garantie. Klachten over deze telefoon lijken me dus wel redelijk algemeen. Jammer want is qua uiterlijk enzo wel een aardige telefoon.
Ben het met Simon eens.

Vooral het idee van accuduur is aan jezelf te wijten. Zet je 3g/hsdpa uit en je accu gaat dagen langer mee! Alleen GSM netwerk toestaan dus:).
Je kan zelf de firmware flashen via : (http://www.sonyericsson.c...ervice_Setup-2.8.5.12.exe) en voila.. works like a charm.

Succes ermee en je doet er goed aan wat scores te wijzigen, want zoals Simon ook al zei.. Klopt niet veel van

[Reactie gewijzigd door da_flipped_man op 23 juli 2024 09:22]

Een review is iemands persoonlijke inkijk en ervaring op het produkt. Ik heb deze scores gekozen omdat ik ze goed vond dus nee ik pas ze niet aan.

Ook een reden waarom ik hem zo slecht beoordeel is, dit is mijn duurste mobiel die ik tot nu toe heb gekocht en hij is veruit de slechtste die ik in jaren heb gehad.

Verder is ie volledig up to date qua firmware.

3G en HSDPA heb ik net uitgezet ga kijken hoe dat uitpakt (ookal vind ik dat een mobiel op zijn fabrieksinstellingen ook gewoon makkelijk dagen al dan niet een week mee zou moeten gaan).
Je hebt gewoon te maken met een defect product! 3G is gewoon een k*t techniek dat gigantisch veel stroom zuipt. Verder over dat geheugen kaartje, dat is idd wel heel irritant, daar zou ik ook niet blij mee zijn.
Ik had hetzelfde probleem met het vastlopen, bij mij kwam het door de camera. Heb de telefoon terug gebracht en kreeg een nieuwe en toen was het verholpen.
wat een kletskoek..... 3G aan laten staan als je het niet gebruikt is gewoon niet slim. net zoals BT. als je het niet gebruikt moet je het uitzetten.

dat het een k*t techniek is slaat nergens op want het is VELE malen sneller dan GPRS. verder schijnt het stroomverbruik vooral hoger te zijn in "dual mode" (GSM/UMTS). als je alleen GSM of alleen UMTS kiest schijnt het al een stuk beter te zijn.
Ik heb net mijn w910i terug van T-Mobile. Mn batterij was defect, liep in twee dagen leeg bij 0 gebruik (alleen aanstaan en in de kast liggen). De nieuwe batterij die ik nu heb gaat bij normaal bel/sms gedrag (maar geen muziek) zeker 7 dagen mee. Misschien dat jouw leeglopende batterij ook defect is.

Verder: ieder zijn eigen scores. Ik luister bijvoorbeeld weinig muziek op mn telefoon, en dus heb ik geen ervaring met sommige van de klachten. Wat mij betreft (en voor mijn belgedrag etc) is de w910i een prima telefoon.
Als je het muziekvolume te laag vind dan flash de je acoustics drivers toch gewoon? (ok dit is niet echt gemakkelijk, maar voor een tweaker moet het kunnen.) met een beetje googlen en tuturials volgen moet het best lukken en is je geluid tenminste acceptabel, dat een SE mobiel zacht ging had ik ook bij mijn K800i, kwestie van flashen :)
Ik heb ook in het bezit van een w901i en mijn telefoon loopt ook wel eens vast.
Het scherm wordt dan zwart en achterop gaat een rood lampje branden.

Weet iemand waar dit aan ligt?

Verder ben ik ontzettend blij met deze telefoon.
Wat het krasbestendigscherm betreft... bij mij zitten er wel degelijk krasjes op...