Deze Externe schijf hebben we met ons huis nu al een 2 maanden, maar zag toevallig dat er nog geen uitgebreide reviews over gemaakt waren.
Prestaties
Deze externe HDD heeft een USB 3.0 en is daarom logischer wijs een stuk sneller dan USB 2.0. Ik heb beide snelheden getest op mijn laptop met Crystal DiskMark 3.0.2. De metingen heb ik in 3x uitgevoerd en de middelste meting online gezet.
Het plaatje met de lagere snelheid is logischer wijs met USB 2.0 en de snellere met USB 3.0
USB 3.0 is 3x zo snel, dus zeker de moeite waard.
Stabiliteit
Hij loopt na twee maanden nog steeds gesmeerd. Ik heb nog geen rare dingen gemerkt aan de HDD.
Compatibiliteit
Ik heb deze HDD alleen nog maar op 2 windows 7 laptops getest, maar bij beide herkent hij de HDD vrijwel direct en installeert hij ook de nodige drivers.
Mobiliteit
De HDD is lekker klein en licht. Hij past makkelijk in je tas of je jas. Daarnaast heeft het maar een kleine USB kabel wat dus ook niet veel ruimte inneemt.
Dit is dan ook gelijk weer een nadeel voor mensen die hem graag in een desktop willen steken. Je moet eigenlijk wel een USB 3.0 aansluiting aan de voorkant van de kast hebben.
Geluids en warmteproductie
Als je goed luistert kan je de HDD horen. Het klinkt een beetje zoals een fan die rustig aan het blazen is. Voor mij is dit geen storend geluid.
De warmte productie valt ook erg mee al aardig wat grote hoeveelheden data geschreven (200GB) en hij wordt daarmee niet erg warm, ongeveer 37 graden.
Kabel
Bij reviews van andere externe HDD las ik dat de kabel aansluiting wel eens een issue was. Dat is bij deze HDD helemaal niet het geval. Ik heb zelfs wat moeite om de kabel los van de HDD te krijgen. Ook heb ik al een paar keer mijn laptop opgepakt terwijl de HDD nog aangesloten was en bungelde hij in de lucht, hij gaf geen krimp.
hardware gebruikt bij deze test